|
|
![]() ![]() |
15.11.2015 - 18:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie zgodzę się z tobą! Darek to naprawdę mądry i inteligentny facet, a że czasem zaklnie lub powie coś śmiesznego to tylko świadczy że jest prawdziwy i nikogo nie udaje. Stare filmy Darka były dobre bo zachęciły ludzi to zainteresowania i praktykowania oobe ale te nowe filmiki jak dla mnie są jeszcze lepsze. Jestem wierzący i gdy Darek opowiada o Bogu lub o Jezusie to powoduje że moja wiara się umacnia. Nie twierdzę, że Darek jest głupi. Twierdzę, że jest zaślepiony swoją wielkością. Ma manię wielkości. Nie widzisz tego? Nie czujesz? Myślę, że na Darka miał ogromny wpływ jego przyjaciel ksiądz. Do tego, po obejrzeniu sceny w gaju oliwnym, bardzo sugestywnego obrazu z filmu "Pasja" Mela Gibsona, Darek uwierzył, że jest Św. Piotrem, co objawiło mu się w jego przeżyciu w OBE. Myślę, że za Darkiem stoi ktoś potężny, niematerialny, ktoś kto lubi mącić ludziom w głowach, m.in. po to by ci się pozabijali w imię własnych przekonań. |
|
|
|
15.11.2015 - 19:07
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Już dawno było pisane, że do Darka przyczepiły się pasożyty astralne.
Można to wywnioskować z tego, co opowiada. Dodatkowo pewna osoba, która od dziecka potrafi widzieć aury, to stwierdziła. I jeszcze dodatkowo, któryś z oobeforumowiczów (nie pamiętam już kto), wykonał podróż astralną do Darka i stoczył bój z pewnymi istotami, które pasożytowały na Darku, ale uciekły mu razem z Darkiem. Także oobeforumowiczka Vesanya na swoim blogu opisuje coś, co nazywa Soratem, co bardzo zdaje się pasować do sytuacji Darka. |
|
|
|
15.11.2015 - 19:43
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Biorąc pod uwagę co dzieje się z ludźmi na naszej planecie to pasożyty ostro się namnożyły i prawie każdy je ma i Darek nie jest specjalnie tu wyjątkowy:) No może jest jednak wyjątkowy bo biorąc pod uwagę jak daleko podróżował to cholera wie jakie pasożyty ze sobą naprzynosił.
|
|
|
|
15.11.2015 - 23:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie twierdzę, że Darek jest głupi. Twierdzę, że jest zaślepiony swoją wielkością. Ma manię wielkości. Nie widzisz tego? Nie czujesz? Myślę, że na Darka miał ogromny wpływ jego przyjaciel ksiądz. Do tego, po obejrzeniu sceny w gaju oliwnym, bardzo sugestywnego obrazu z filmu "Pasja" Mela Gibsona, Darek uwierzył, że jest Św. Piotrem, co objawiło mu się w jego przeżyciu w OBE. Myślę, że za Darkiem stoi ktoś potężny, niematerialny, ktoś kto lubi mącić ludziom w głowach, m.in. po to by ci się pozabijali w imię własnych przekonań. Nie przesadzaj. Poza tym, że też uważasz się za kogoś niezwyczajnego. Jak każdy na forum zresztą, ja również, i nie ma się czego wstydzić, Bo każdy jest wyjątkowy, tylko niektórzy żeby to udowodnić sobie, muszą zdobyć uznanie innych. |
|
|
|
16.11.2015 - 08:22
|
|
|
Na YT Darek ma wyłączoną opcję czy mi się podoba czy nie podoba dany filmik. Jak zatem wywnioskować czy zdobywa uznanie czy nie? Inna sprawa, że wg mnie tchórzostwem jest wyłączenie tej opcji bo jakby się okazało, że ludziom się nie podoba to płacz?:)
|
|
|
|
16.11.2015 - 08:48
|
|
|
CYTAT Myślę, że za Darkiem stoi ktoś potężny, niematerialny, ktoś kto lubi mącić ludziom w głowach, m.in. po to by ci się pozabijali w imię własnych przekonań. Wiadomo kto, "Bóg" Jahwe :P |
|
|
|
16.11.2015 - 10:33
|
|
|
Na YT Darek ma wyłączoną opcję czy mi się podoba czy nie podoba dany filmik. Jak zatem wywnioskować czy zdobywa uznanie czy nie? Inna sprawa, że wg mnie tchórzostwem jest wyłączenie tej opcji bo jakby się okazało, że ludziom się nie podoba to płacz?:) No coś ty, nie wiesz jacy są ludzie? Nawet 5 minut później nie pomyślałby tego, co napisał w komentarzu gdzieś w necie, gdzie i tak nie zajrzy. A człowiek ja mu zależy, to się przejmuje, takie zachowanie jest wyuczone i przyjęte za konieczne. Chyba nie ma innego, które ludzie masowo by zrozumieli :] Wiadomo kto, "Bóg" Jahwe :P jasne :p |
|
|
|
16.11.2015 - 10:38
|
|
|
No coś ty, nie wiesz jacy są ludzie?
Darek mówił w swoim filmiku jak mu zasrywają FB:) Co za różnica jeśli zasrają też YT:) Grunt to mieć dystans (bluzgi Darka wskazują, że go nie ma) albo po prostu nie bawić się w upublicznianie siebie. |
|
|
|
16.11.2015 - 11:48
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Fajne filmiki są na tym kanale. Lubię je oglądać, od czasu do czasu można w nich znaleźć ciekawe wskazówki techniczne :)
Dariusz ma poważne doświadczenia, ale przedstawia je z luzem i humorem. Niedawno Diabeł Rokita nastukał mu "w poza", ale facet się nie łamie i idzie dalej. Jedni się boją takich historii i potępiają oobe, a innych to interesuje i intryguje. Nie jestem uczulony na chrześcijańskie odniesienia i oglądam ten serial z wielkim zainteresowaniem :) Jestem przekonany, że Darek w czasach proroków byłby jednym z nich i wiódł życie zgodne ze swoją naturą. Dzisiaj z tym trudniej... Może nie jest ostatnim prorokiem tylko pierwszym nowoczesnym oobe-prorokiem!! |
|
|
|
16.11.2015 - 16:49
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Fajne filmiki są na tym kanale. Lubię je oglądać, od czasu do czasu można w nich znaleźć ciekawe wskazówki techniczne :) Dariusz ma poważne doświadczenia, ale przedstawia je z luzem i humorem. Niedawno Diabeł Rokita nastukał mu "w poza", ale facet się nie łamie i idzie dalej. Jedni się boją takich historii i potępiają oobe, a innych to interesuje i intryguje. Nie jestem uczulony na chrześcijańskie odniesienia i oglądam ten serial z wielkim zainteresowaniem :) Jestem przekonany, że Darek w czasach proroków byłby jednym z nich i wiódł życie zgodne ze swoją naturą. Dzisiaj z tym trudniej... Może nie jest ostatnim prorokiem tylko pierwszym nowoczesnym oobe-prorokiem!! co znaczy nowoczesnym? żyjącym w teraźniejszości? kiedyś też była terźniejszość. |
|
|
|
16.11.2015 - 17:13
|
|
|
Ja mam też pytanie do kolegi Inspeka i prośbę, aby przedstawił jakie to prorok Darek wyprorokował proroctwa?
|
|
|
|
16.11.2015 - 17:55
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
frank zdrożał.
|
|
|
|
16.11.2015 - 19:22
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A tak było coś o franku... Zresztą prorokowanie to chyba głównie kaznodziejstwo, nie trzeba dużo wieszczyć... Nawet jeżeli nic jeszcze nie wyprorokował to nie znaczy, że nie wyprorokuje. Dajmy mu szanse poprorokować!
A nowoczesny prorok to taki, który jest właścicielem siłowni czy coś :) |
|
|
|
16.11.2015 - 19:38
|
|
|
Tak dajmy mu nową szansę bo szansa na stygmaty już chyba minęła?:)
|
|
|
|
16.11.2015 - 19:53
|
|
|
Dzięki OBE nabrałem dystansu do wszelkich proroctw, proroków i świętych. Zupełnie odwrotnie niż Darek. On ma monopol na proroctwa. Jak myślicie, skąd się biorą sekty? Najpierw ktoś wielce oświecony doświadcza wizji, a potem jeśli ma na tyle potężną charyzmę, zaraża swoją wizją innych. Tylko nie dajcie się wrobić w masowe samobójstwo!!!
|
|
|
|
17.11.2015 - 04:28
|
|
|
Gościu przeciera jakiś niezbadany szlak i szacun mu za to. Czy wszedł na mine czy na istotę rzeczy - historia oceni.
|
|
|
|
17.11.2015 - 17:05
|
|
Nie latanie w powietrzu, nie chodzenie po wodze, ale samo stąpanie po ziemi już jest cudem.
Unoszenie w powietrzu, chodzenie po wodzie, itp. to "banalne" czynności, które można opisać jednym krótkim zdaniem. Jednak sam fakt istnienia tego wszystkiego, co uchodzi za normalne, wszystkie powiązania znajdujące się pomiędzy tymi rzeczami, to jest niezgłębiony potencjał... I nie żadne ezo-fajerwerki są cudem, żadne hierarchie, struktury pseudoniebiańskie, żadne wieszczenie, ani żadne lewitowanie, podług tego, co naprawdę jest cudem, a jest nim szczery uśmiech drugiego człowieka, jest nim prawdziwa radość, jest nim sens i poczucie życia, piękno, sztuka i kreacja. To są złożone piękne rzeczy, które świadczą o inteligencji i o mocy. Żadne lewitowanie i prorokowanie na dłuższą metę nie da Wam szczęścia i nie zachwyci Was na stałe, zaś czyjaś obecność i wsparcie, inspiracja i kreacja mogą. Prawdziwy prorok to nie jakiś patafian, który gada nikomu niepotrzebne wymyślone, nie konfrontujące się z rzeczywistością, rzeczy. Prorok to przechodzeń, który udzieli Ci wskazówki co do drogi, albo pani w sklepie, która uraczy Cię uśmiechem i żartem, albo kumpel, z którym przybijasz piątkę, prorok to ktoś bliski, kto upiecze nam ciasto, albo nawet ktoś, kto wykrzyczy nam w twarz nasze błędy. Prorok to ten, który nie tylko w teorii, ale przede wszystkim w praktyce przedstawia sobą kreację, życie i mądrość, daje przykład i wskazówki swoimi słowami i postępowaniem, zarówno w formie, jak i treści. Prorok to ktoś, kto mówi, jak jest... (Max Kolonko mówi, jak jest :P) Każdy przeciera jakiś niezbadany szlak. Każdy w jakimś stopniu jest inny i wie coś, czego nie wie nikt inny. Każdy doświadczył czegoś, czego tylko on doświadczył i nikt po nim nie doświadczy. |
|
|
|
17.11.2015 - 18:20
|
|
|
prorok to ktoś bliski, kto upiecze nam ciasto
:) |
|
|
|
17.11.2015 - 21:47
|
|
Kwestia perspektywy....
Może dla Ciebie prorok to ktoś, kto gada o swoich stygmatach, i kto niesie wieści o bytach mentalno-astralnych i o tym, co rzekomo kiedyś zrobią (czyli, że przyjdą i zrobią porządek, cokolwiek to w jego rozumowaniu znaczy, i na tym zwykle się kończy). A może ktoś, kto po prostu wymyśla sobie dość kontrowersyjne teorie nie mające za wiele wspólnego z rzeczywistością, nawet za wiele się do niej nie odnoszące, nie opisujące kwestii z nią związanych, w które być może sam wierzy i być może tworzy je podświadomie, w wyniku pewnych przeżyć, a potem narzuca te teorie innym, jako jedyną prawdę objawioną i ostateczną. Tak jak niejeden w historii. Tak jak Mahomet, tak jak Scjentolodzy, tak jak Darek Sugier. Dla mnie ktoś, kto upiekłby dla mnie ciasto, jest kimś o wiele wiele wiele istotniejszym i przekazuje o wiele wiele wiele istotniejsze informacje - przede wszystkim PRAWDZIWE i WARTOŚĆIOWE. Dla mnie taki ktoś jest o niebo lepszym prorokiem, niż Mahomet czy Darek, bo zwiastuje coś nie tylko smacznego :P ale coś wartościowego dla duszy - podarunek od serca, mający realne ugruntowanie w doświadczanej rzeczywistości. |
|
|
|
17.11.2015 - 22:01
|
|
|
Chcesz być prorokiem? Upiecz komuś ciasto:) Chciałbym uściślić. Bo co jakiś czas piekę dla rodzinki ciasta i czasem wyjdzie mi zakalec. Czy jak wyjdzie zakalec to też jestem prorokiem wtedy?
|
|
|
|
17.11.2015 - 22:15
|
|
Tak. Dla mnie tak. Bo próbowałeś.
Śmiejesz się ze mnie. No cóż. Ty wolisz mieć innych proroków, ok. W co kto wierzy, co jest dla kogo ważne, takich ma proroków... Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |