|
|
![]() ![]() |
19.12.2007 - 21:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ciekawe czy ktoś zwrócił uwagę na orbsy* wokół Darka
http://obemaniak.pl/zdjecia/5.jpg --edit-- * orbsy to półprzezroczyste kule które pojawiają sie na zdjęciach, a nie są widoczne gołym okiem. |
|
|
|
20.12.2007 - 08:16
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jestem ślepy,czy na zdjęciu jest tylko jeden Orb(na jego kurtce)? ;>
Wiesz...równie dobrze aparat mógł być zabrudzony ;P (soczewka,czy cuś) Nie jestem sceptycznie nastawiony,ale możliwe,nie ? ;> |
|
|
|
20.12.2007 - 09:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tak, orbsy to podobno nic nadzwyczajnego. Osobiście dowiedziałem się o orbsach po raz pierwszy na tym forum i byłem cholernie sceptyczny. Gdyby zawsze chodziło tylko o pare kuleczek to w ogóle nie ma o czym mówić i można to tłumaczyć czymkolwiek. Są jednak zdjęcia które dają wiele do myślenia, proponuje zapoznać się z tym co prezentują poniższe linki:
http://www.projekt-cheops.com/zdjecia/D1068.jpg http://www.projekt-cheops.com/zdjecia/D1069.jpg Zdjęcia dotyczą wykopalisk na Ślęży. Muszę kiedyś przeprowadzić eksperyment fotografując jakieś pomieszczenie aparatem cyfrowym testując różne poziomy naświetlenia, różne wielkości pyłu, kurzu, i sztuczne zabrudzenia soczewki. Wg oficjalnego wyjaśnienia to właśnie to jest przyczyną orbs'ów. |
|
|
|
20.12.2007 - 09:22
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Na zlocie we Wrocku fotografowalismy orbsy. Pelno bylo ich na zdjeciach. Kolega wyslal te zdjecia do znajomego naukowca.- badania trwaja. Koszty badan przekraczaja juz 25000 euro i zanosi nawiecej ..
Jesli macie ciekawy material to przyslijcie. |
|
|
|
20.12.2007 - 09:31
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Na zlocie we Wrocku fotografowalismy orbsy. Pelno bylo ich na zdjeciach. Kolega wyslal te zdjecia do znajomego naukowca.- badania trwaja. Koszty badan przekraczaja juz 25000 euro i zanosi na pare razy tyle.. Weź Zbyszku nie czepiam się bo albo kolega robi cię w balona albo... pomyśl: 1. Kto finansuje badania i dlaczego przecież żadnej korzyści z tego nie ma. 2. Wartość poznawcza żadna bo nauka uznała dawno "orbsy" jako zanieczyszczenia lub odbicie światła od przelatujących drobinek kurzu albo owadów. 3. Już to widzę jakby ktoś przyszedł z fotografią orbsa i powiedział że to trzeba zbadać a jego szef robi taaaakie gały. :D a co dobiero wydać 100000 euro no bez jaj. |
|
|
|
20.12.2007 - 09:33
|
|
|
.... Koszty badan przekraczaja juz 25000 euro i zanosi na 100.000. Co!!?? wg mnie to ździerstwo, ciekawe kto za to płaci. I te badania mają niby potwierdzić co te kulki przedstawiają? Ciekawe jak oni to zrobią nie znając warunków w jakich były robione. Dla mnie jest oczywiste że jeśli orbsy są wynikiem kurzu zabrudzeń soczewki lub specyfiki oświetlenia to można je fotografować w warunkach laboratoryjnych a jeśli nie będą się pojawiały tzn że mają inne pochodzenie. Zgadzam się z set.h fotografia cyfrowa to żaden dowód, jest zbyt łatwa do podrobienia. jedynymi zdjęciami o dużej wiarygodności to zdjęcia z polaroidu. |
|
|
|
20.12.2007 - 09:35
|
|
|
Nie tylko nasze orbsy poszly pd lupe.
Tez sie dziwilem, ze taki sie znalazl.A jak myslicie co jeszcze badaja? |
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
20.12.2007 - 13:51
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
20.12.2007 - 14:06
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Plant jeszcze podaj hasło do gmaila... ;) Link przeprowadza do strony z logowaniem do poczty. Czekamy na poprawienie
|
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
20.12.2007 - 14:19
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
20.12.2007 - 14:54
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Orbs jako takie są lepiej widoczne na filmach wtedy można dobitniej stwierdzić czy to pyłek czy coś innego. Na filmach przemieszczają się co świadczy o tym że nie jest to wynik zabrudzenia.
|
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
20.12.2007 - 15:45
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
20.12.2007 - 16:28
|
|
|
Troche wymijająca ta odpowiedź, niby znają wszystkie warunki i potrafią wytwarzać orbsy na zawołanie a jednak nie potrafią powiedzieć czym one są...
Ja też nie wiem czym one są, każdy natomiast wierzy w to co go bardziej przekonuje. Dla mnie fakt jest taki że jeśli jest to spowodowane pyłkami i określonymi warunkami atmosferycznymi to fotografia cyfrowa ma poważny problem do rozwiązania. Jeśli natomiast jest to naturalne pochodzenie ale jeszcze nieznane (astral w końcu tez jest naturalnym zjawiskiem) to należy je badać. Czy ktoś wie czy orbsy dotyczą tylko fotografii cyfrowej? |
|
|
|
| Plantator-Dziubas |
20.12.2007 - 17:50
|
|
Guests |
---
|
|
|
|
20.12.2007 - 18:24
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no i co z tego że są tam jakies orby czy krople deszczu na aparacie ?
|
|
|
|
| Artur_flyer |
20.12.2007 - 18:27
|
|
Guests |
|
|
|
|
20.12.2007 - 19:12
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
hehe według mnie aparat jest zabrudzony i padał właśnie deszcz a jedne to jakby słońce prosze o wyczyszczenie aparatu.. tam n abudowie był kurz i ktos s mugł przeczyścić io pogorszyl sprawe
|
|
|
|
21.12.2007 - 09:55
|
|
|
Wazny okazal sie kurz wewnatrz obiektywu i kat swiatla blysku w stosunkundo sozewek .Orbsy sa prawie zawsze przed obiektami fotografowanymi( przed ludzmi a nie za nimi)
Pech chcial i dostarczono badaczowi orbsy ,czesciow zakryte przez ludzi,znajdujace sie w sporej odleglosci. od fotografa Sa ludzie ktorzy robia tyle orbsow jak by snieg padal. Badania trwaja dalej jeje |
|
|
|
| Artur_flyer |
21.12.2007 - 09:57
|
|
Guests |
Wniosek z tego taki, że Orbsy lubią jednych bardziej a drugich mniej
jejeje |
|
|
|
21.12.2007 - 11:26
|
|
|
Tak jedni ludzie generuja więcej orbsów a inni mniej ,a są tacy że wcale ich nie generują.Jestem pewien że to zależy od genów danej osoby .Wiem,zaraz przeczytam "co z tym mają wspólnego geny",ale to już wasz problem a nie mój.
|
|
|
|
21.12.2007 - 11:35
|
|
|
OBE Maniak 36 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Moje geny generują najwięcej orbsów gdy wytrzepię zakurzony kocyk przed obiektywem z fleszem:) Poważnie - generuję ich wtedy dowolną ilość:)
Ja wierzę tylko w te orbsy, które są robione bez flesza i wykluczone jest rozszczepienie światła z odbicia... Sama mam piękne orbsy - bajecznie kolorowe - z odbicia słońca na ramie okna rozszczepionego w aparacie. Prawie sama w nie uwierzyłam, gdy tylko zapomniałam, jak je zrobiłam:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |