oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Brak Kontroli, Nieprzyjemne Odczucia
oppoioii
post 30.04.2013 - 16:42
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Kiedyś próbowałem trochę oobe, ale przestałem, bo nie miałem z tego żadnej przyjemności poza wyjściem, przejściem na klatke albo wyleceniem przez okno po czym szybko traciłem widok i mnie cofało.

Od niedawna jak jestem zmęczony wieczorem kładę się na plecach, zaczynają się wibracje itp, zaczyna mną miotac, kręcic w kółko. Mogę się bez problemu obudzic, ale wolę poczekac aż coś się stanie. Zwykle jednak nic się nie staje. Odczuwam jakbym gdzieś leciał, jednak nic nie widzę, nie mam żadnej kontroli nad sobą po czym budzę się i proces się powtarza. Dzisiaj w ciągu godziny (zasnąłem około 2, wstałem o 3) miałem tak kilka albo kilkanaście razy. Raz tylko udało mi się wstac, uzyskac jakiś obraz i przejsc kawalek, po czym za chwilę mnie cofnęło i się obudziłem.

Co robic? Zrezygnowac z oobe i po każdym takim nieprzyjemnym wrażeniu wstac, napic sie herbaty i wrócic spac? Chciałbym uzyskac coś więcej, jednak nie mam pojęcia co mogę zrobic poza czekaniem i liczeniem, że uzyskam jakąś kontrolę nad snem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Foks
post 30.04.2013 - 19:25
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(oppoioii @ 30.04.2013 - 17:42) *
Kiedyś próbowałem trochę oobe, ale przestałem, bo nie miałem z tego żadnej przyjemności poza wyjściem, przejściem na klatke albo wyleceniem przez okno po czym szybko traciłem widok i mnie cofało.

Od niedawna jak jestem zmęczony wieczorem kładę się na plecach, zaczynają się wibracje itp, zaczyna mną miotac, kręcic w kółko. Mogę się bez problemu obudzic, ale wolę poczekac aż coś się stanie. Zwykle jednak nic się nie staje. Odczuwam jakbym gdzieś leciał, jednak nic nie widzę, nie mam żadnej kontroli nad sobą po czym budzę się i proces się powtarza. Dzisiaj w ciągu godziny (zasnąłem około 2, wstałem o 3) miałem tak kilka albo kilkanaście razy. Raz tylko udało mi się wstac, uzyskac jakiś obraz i przejsc kawalek, po czym za chwilę mnie cofnęło i się obudziłem.

Co robic? Zrezygnowac z oobe i po każdym takim nieprzyjemnym wrażeniu wstac, napic sie herbaty i wrócic spac? Chciałbym uzyskac coś więcej, jednak nie mam pojęcia co mogę zrobic poza czekaniem i liczeniem, że uzyskam jakąś kontrolę nad snem.

Sportowy tryb życia, pamiętnik snów, i wkrętka w faze....

+Quote Post
oppoioii
post 30.04.2013 - 22:17
Post #3

Znajomy Rodziny

Notatnik

1. Tryb życia to mam antysportowy i muszę to zmienic, ale co to ma do rzeczy?
2. Pamiętnik snów po co? Przecież wiem, że w tym momencie śnię, bo ten mój pseudosen zaczyna się bezpośrednio po zaśnięciu.
3. Wkrętka w fazie? Nie wiem o co chodzi.

+Quote Post
Negai1
post 01.05.2013 - 08:12
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

1. Foks ma obsesje na punkcie zdrowego trybu życia (tak przynajmniej wywnioskowałam z jego wpisów xD) na moim przykładzie mogę powiedzieć, że powinniśmy się ruszać, ale jak nie lubisz jakiegoś wyczynowego sportu to się nie zmuszaj... Osobiście ostatnio ćwiczę i zdrowo jem, ale nie zauważyłam poprawy w OOBE. Jak widać każdy odczuwa to inaczej :) Gdzieś jednak czytałam by nie obżerać się przed snem, bo wtedy czujemy się tak lekko, co ponoć pomaga w wyjściu.

2. Pamiętniki snów są o tyle dobre, że jak będziesz zapisywać co ci się śniło zapewne będziesz zapamiętywać większą ilość snów. A co za tym idzie, zwiększy się twoja świadomość w śnie (w OOBE przez to też) i ładnie będziesz mógł wyjść ze snu albo tradycyjną metodą.

3. A tego trzeciego to też nie rozumiem :P Może chodziło mu o dobrą fazę i dostrojenie się? W każdym razie ja ci polecam byś po wyjściu nie od razu wychodził z pokoju, spróbuj dotykać różnych przedmiotów, mów do siebie ,,chce widzieć", poobracaj się dookoła swojej osi... Dostrojenie powinno być lepsze, chociaż ja też mam jeszcze z tym problem. Ale zauważyłam że im bardziej pracuje nad dostrojeniem tym dłuższe mam OOBE.

I osobiście mogę ci jeszcze polecić medytacje plus oczyszczanie czakr. Po takim ,,zabiegu" miałam codziennie wyjścia chyba przez tydzień :)
Jak nie wiesz jak to zrobić, to podczas medytacji poproś opiekuna/opiekunkę jak zwał tak zwał by ci pomógł.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park