oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pomocy!, największe obawy w oobe
patrycjaaa
post 04.10.2007 - 17:05
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Napisze w skróbie. Jakiś czas temu zainteresowałam się tematem oobe i bardzo chciałabym spróbować wyjść z ciała, zobaczyć jak to jest, przekonać się, ale nawet boje się zacząć prób.... Prawda jest taka że kazdy z was pisze co innego, jeśli ktoś zadaje jakieś pytanie na forum chcąc uzyskać na nie konkretną jednoznaczną odpowiedź to tej jednoznacznej odpowiedzi nie ma bo każdy ma jakąś swoją odpowiedź na dane pytanie i żadko zdarza sie ze dane odpowiedzi się pokrywają. i dlatego boję się eksperymentować z oobe- bo nie wiem co tak naprawde moze mnie TAM spotkać, jakie mogą być tego konsekwencje. Mam pewne obawy np czy będąc w stanie oobe (w swoim ciele astralnym) mozna skrzywdzić kogoś? np osoby ktore przebywają ze mną pod jednym dachem? oczywiście ja nie chciałabym ich skrzywdzić ale czy istnieje taka możliwość ze jednak moge to zrobić- jakby wbrew sobie? ze jakiś wewnętrzny głos mi powie zeby zrobić im krzywde? co wtedy? czy np jakiś "zły duch" tak w przenośni pisząć- moze zająźć moje ciało fizyczne i nim w jakiś sposob kontrolowac? ja wiem ze te pytania mogą wam sie wydać głupie i niedorzeczne ale ja o tym pisze bo to są moje dwie największe obawy, nie chciałabym nikogo skrzywdzić ani tez nie chciałabym aby jakaś "zła energia" weszła w moje ciało fizyczne. chciałabym sprobować oobe ale po prostu najzwyczajniej w świecie boję sie nawet sprobować. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na moje pytania??? ktoś kto rzeczywiście ma coś konkretnego w tej sprawie do powiedzenia. i jeszcze jedno.... wiem ze istnieje ryzyko ze mogę spowrotem trafić do nieswojego ciała fizycznego? co wtedy ? uda mi się z niego wyjść? co w tym czasie będzie się działo z moim cialem fizycznym? prosze odpowiedzcie, nawet jeśli te pytania wydają wam sie głupie i bezsensowne. chciałabym sie pozbyć tych obaw o ile to w ogole mozliwe.... pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
liber
post 04.10.2007 - 17:20
Post #2

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

-nie możesz nikogo skrzywdzić ani zabić
-nic cie nie opęta
-nie wejdziesz w ciało innej osoby

już większą szanse masz ,że na ulicy cie auto przejedzie. Co do tego ,że wypowiedzi na forum są różne od siebie to jest to z powodowane tym ,że każdy jest inny, jeden ma wibracje inny nie , jeden czuje że mu wykręca nadgarstki a drugi że coś go za plecy ciągnie itd. To jest normalne.

+Quote Post
ldkiler
post 04.10.2007 - 17:22
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Po pierwsze to Witam :D

A po drugie żadna "zła energia" nie może zająć twojego ciała, ponieważ jesteś z nim połączona taką jakby nicią ;)
Nie ma takiej możliwości, abyś mogła kogoś skrzywdzić.
I do nieswojego ciała też nie możesz trafić.

A tak prawdę mówiąc to bardzo trudno dostroić się do świata fizycznego, przeważnie przebywa się w OSPUO (Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora). Na początku też bałem się próbować wychodzić, ale po czasie przeszło ;)

+Quote Post
twistoid
post 04.10.2007 - 17:24
Post #4

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Liber dobrze napisał próbuj śmiało wszyscy wychodzacy powiedza Ci ze nie ma sie czego bać.Obawy to naturalna sprawa po pierwszym wyjsciu miną jak ręką odjął zobaczysz.Pozdrawiam.

+Quote Post
Ketrab
post 04.10.2007 - 17:37
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 04.10.2007 - 18:24) *
Liber dobrze napisał próbuj śmiało wszyscy wychodzacy powiedza Ci ze nie ma sie czego bać.Obawy to naturalna sprawa po pierwszym wyjsciu miną jak ręką odjął zobaczysz.Pozdrawiam.

hahaha Roman mówisz tak jak byś w to wierzył,ale dobrze jak tak ma to wyglądać ,to ja dodam cuś od siebie
Obawy zawsze są i będą, trzeba być buddą aby wyplewić je z naszej "totalnej jaźni" zbyt dużo "czarnego pokarmu" czycha na nas na kazdym kroku, wystarczy spróbować by poczuć jej dość cierki ale soczysty smak.

+Quote Post
Artur_flyer
post 04.10.2007 - 17:42
Post #6

Guests

CYTAT
czy będąc w stanie oobe (w swoim ciele astralnym) mozna skrzywdzić kogoś? np osoby ktore przebywają ze mną pod jednym dachem?

Pati, moje ty dziecko kochane, odpowiedź brzmi nie, hehe

CYTAT
czy np jakiś "zły duch" tak w przenośni pisząć- moze zająźć moje ciało fizyczne i nim w jakiś sposob kontrolowac?

Nie, nie , nie po stokroć nie. Swoją drogą zobaczcie ile powstało absurdalnych mitów na temat oobe.

CYTAT
i jeszcze jedno.... wiem ze istnieje ryzyko ze mogę spowrotem trafić do nieswojego ciała fizycznego? co wtedy ? uda mi się z niego wyjść? co w tym czasie będzie się działo z moim cialem fizycznym?

Koteczku mój kochany to jest niemożliwe, NIE ISTNIEJE TAKIE RYZYKO(gdzie Ty to wyczytałaś hehe)nie możesz trafić do innego ciała. Nie bój się jesteśmy bardzo mocno związani ze swoimi ciałami. Problemem nie jest powrót tylko jak najdłuższy pobyt tam(jak dla mnie). Mnie bardzo, ale to bardzo szybko cofa do ciała.
A jeśli chodzi o Twoje cudowne ciało fizyczne, to ono w czasie oobe słodko śpi hehe

POZDRAWIAM

+Quote Post
twistoid
post 04.10.2007 - 17:45
Post #7

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

:)Bartku kochany ja w to nie wierze po prostu tak już mam nic na to nie poradzę hehe.Oczywiscie obawy moga byc nie mam nic przeciwko.

+Quote Post
Dusza
post 04.10.2007 - 18:01
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

nie , nie nie i nie

zapomnialem dodac

nie

+Quote Post
kater
post 04.10.2007 - 19:55
Post #9

OBE maniak 15

prosił bym autorke tego postu o przytoczenie textu z którego dowiedziała się że "wie ze moge trafić do innego Ciała po powrocie" kolejna żecz. Jesli pisze, że wie ze ona może trafić do innego Ciała to po co pyta czy ktoś może wejść do niej jak niby wie o tym, kolejne Monroe próbował i ktoś za pomocą jego ciała mówił więc niejako poniekąd ktoś inny był w jego Ciele

i na koniec :) z humorem ale czarnym:D błahahaha nigdy Ci się dziewczyno wyjść nie uda i ja to wiem i daj sobie spokój bo jesteś bardzo przyziemna i jak piszesz że nawet boisz się próbowac a jak wiadomo strach przed oobe wyjściem jest najwiekszą przeszkodą więc niedaje szans nawet najmniejszych, zacznij od snów i stopniowo dawkuj kolejne etapy a nie od razu oobe. jak chcesz wyjsc musisz sie pozbyc strachu a strachu najłatwiej pozbyc sie w kontrolowanym przez ciebie snie:)

+Quote Post
OBE Maniak
post 04.10.2007 - 20:13
Post #10

Guests

CYTAT(kater @ 04.10.2007 - 20:55) *
prosił bym autorke tego postu o przytoczenie textu z którego dowiedziała się że "wie ze moge trafić do innego Ciała po powrocie" kolejna żecz. Jesli pisze, że wie ze ona może trafić do innego Ciała to po co pyta czy ktoś może wejść do niej jak niby wie o tym, kolejne Monroe próbował i ktoś za pomocą jego ciała mówił więc niejako poniekąd ktoś inny był w jego Ciele

i na koniec :) z humorem ale czarnym:D błahahaha nigdy Ci się dziewczyno wyjść nie uda i ja to wiem i daj sobie spokój bo jesteś bardzo przyziemna i jak piszesz że nawet boisz się próbowac a jak wiadomo strach przed oobe wyjściem jest najwiekszą przeszkodą więc niedaje szans nawet najmniejszych, zacznij od snów i stopniowo dawkuj kolejne etapy a nie od razu oobe. jak chcesz wyjsc musisz sie pozbyc strachu a strachu najłatwiej pozbyc sie w kontrolowanym przez ciebie snie:)

@Kater:)
Ale zajebiscie, że jesteś. Stęskniłem się za Tobą. Nie pojechałem na woodstok... bo tak miało być... moje życie by wyglądało obecnie całkowicie inaczej, gdybym wybrał sie na przystanek. Dobrze, że zawierzyłem intuicji. Kochama Cie Brachu... Mam mało czasu. Więc zaraz spodam dalej. LOVE i jeszcze raz LOVE... widzisz, ostatnio na forum pojawiło sie sporo Zielonych Nowicjuszy ziejących lękiem i tematy trzeba wkółko odswierzac i wałkowac bez końca i bez końca, aż do znudzenia i porzygania hehehe
DS

+Quote Post
patrycjaaa
post 04.10.2007 - 20:37
Post #11

Gość Rodziny
*

CYTAT(kater @ 04.10.2007 - 20:55) *

tekstów przytaczać nie będę bo nie wiem już na których to było stronach, ale wiem to właśnie z książek Monroe. I wiem że zajęcie innego ciała jest możliwe jednakże na bardzo krótko, a ja o to zapytałam bo nie chciałam jedynie wierzyć teorii, chciałam też zobaczyć co sądzą o tym ludzie którym już się udało wyjść ze swojego ciała fizycznego. i na konieć :) do twoich przyziemnych informacji- w ld znajdowałam się już bardzo często i raz udało mi się wyjść ale tylko na 2 minuty, więc nie jestem jednak taka przyziemna jak ci sie wydaje. Pozdrawiam.

+Quote Post
luchessi
post 04.10.2007 - 21:43
Post #12

Dusza Towarzystwa

Ee niema takiego autorytetu na ziemi ktory moglby to potwierdzic. To nie jest nawet teoria, bo co do teorii to zatrzymujemy sie na ciele a juz poza cialem niema teorii. Wiec niemam pojecia jak to sie odbywalo.

+Quote Post
kater
post 05.10.2007 - 11:20
Post #13

OBE maniak 15

Dzięki Dareczku to po pierwsze, po drugie zwracam honor autorce postu i w takim razie gorąco zachęcam do prób i nie pisz nawet ze się boisz tylko się tego leku pozbądź przez wizualizacje strasznych rzeczy w swoim śnie a potem walcz z nimi np. zabijaj potworki siekierą albo je pal miotaczem ognie- pomoże na pewno. a Mojego poprzednika nie zrozumiałem, Ja sam jestem swoim autorytetem największym. Heh teoria? jaka teoria jak doskonale wiadomo jak tam jest co tam jest i po co się tam jest... tro nie teoria tylko autentyczne fakty:P Kocham oobemaniaków, zakładajmy jak najszybciej stowazyszenie i do telewizji, do sejmu na PREZYDENTA wszyscy jako jednostka grupowa:) lol

+Quote Post
daywalker
post 05.10.2007 - 13:39
Post #14

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Kater świadomość we śnie a świadomość którą przenosimy z reala do OBE, to dwa zupełnie inne odczucia. W tym pierwszym nawet strachu nie zaznasz, podobnie jest w przypadku kiedy odzyskasz świadomość już z jedną nogą w poza. Po prostu lecisz bez obaw. Kiedy natomiast świadomie wchodzisz w paraliż, nowa sytuacja może cię przerazić, ale trzeba przez to przejść. Każdy na początku się k*** boi, ma jakieś obawy. Ja wracałem do ciała po 5, 10 sekundach chyba ze 20 razy zanim wyzbyłem się lęków. Dlatego innego sposobu nie widzę, ta twoja teoria z wyzbyciem strachu w kontrolowanym śnie nie sprawdzi się w żadnym wypadku, a wizualizację jako praktycznie bezużyteczne narzędzie dla wyobraźni pozostawię mniej doświadczonym, i naiwnym..

+Quote Post
kater
post 05.10.2007 - 17:03
Post #15

OBE maniak 15

niezrozumiałes mnie troche, chodziło mi o to, aby w swiadomym snie swiadomie spasc z bloku, albo swiadomie wbic sobie nóz w reke, zeby pozbyc sie obawy przeciwko fizyce i własnie jak ktros tam napisał niszczyc i palic widokówke swoich problemów zwizualizowana w czerni, czyli zwizualizowac sobie widokówke swojego pooju i łuzka za strachem i ja pogniesc i spalić i strach odpadnie, i jeszcze cos: im wiecej ld tym mniejszy strach przed oobe. o to mi chdziło

+Quote Post
luchessi
post 05.10.2007 - 17:36
Post #16

Dusza Towarzystwa

Ta wizualizacja moze miec odmienne skutek, ale to zalezy. Pamietajmy ze to o czym myslimy to przyciagamy do siebie. Jezeli przyciagamy strach prubujac go zniszczyc to tak naprawde nigdy sie go niepozbedziemy. Ale... jest cos co nie moze byc razem, zarazem niemoze byc strach i milosc to jest cos co razem niewystepuje w naturze, a wiec jesli sie czegos boimy wystarczy pomyslec o milosci i ja poczuc.

CYTAT
Heh teoria? jaka teoria jak doskonale wiadomo jak tam jest co tam jest i po co się tam jest... tro nie teoria tylko autentyczne fakty:P

Co chcesz przez to powiedziec, ze kady ma to samo?? nie wydaje mi sie to takie proste.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park