Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Hipnoza, Peter Powers rzuca zaklęcia na ludzi
Discoverer
post 24.11.2007 - 12:49
Post #1

OBE Maniak 41
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 55

Hipnoza - stan psychiczny (dokł. stan zmienionej świadomości), pośredni między snem a jawą, charakteryzujący się wzmożoną podatnością na sugestię. Termin hipnoza pochodzi od greckiego słowa hipnos, czyli sen.
Hipnoza, chociaż niekiedy bardzo przypomina sen - snem nie jest. Dowodzą tego badania elektroencefalograficzne mózgu. Inną częstotliwość mają bowiem fale mózgowe człowieka śpiącego, inną rozbudzonego, a jeszcze inną zahipnotyzowanego (stan głębokiego odprężenia, relaksu).

Stan hipnotyczny jest naturalnym stanem umysłu występującym u ludzi często podczas dnia. Jest pogłębionym stanem koncentracji - a poprzez to ograniczeniem spostrzegania tego, co jest poza polem koncentracji. Jest jak światło latarki zapalonej nocą - wyostrza widzenie tego, na co skierowana jest uwaga, resztę informacji pozostawiając w mroku.

'Sławny brytyjski hipnotyzer Peter Powers rzuca zaklęcia na ludzi. Jego ofiary trafiają w miejsca publiczne i wykonują polecenia Petera.
Robią przy tym dziwne rzeczy przed zaskoczonymi przechodniami. Niepowtarzalny, dowcipny styl Powersa czyni z niego jednego z bardziej zabawnych i utalentowanych hipnotyzerów świata.'

Jak człowiek jest podatny na hipnoze zobaczcie sami:)

http://pl.youtube.com/watch?v=AUl1erSVbao&...feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=fhVbrCu3-KQ&...feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=3oHnqDJXrqk
http://pl.youtube.com/watch?v=J_cW2Fc5F6U&...feature=related

Na ZONE REALITY ukazuje się program rozrywkowy pt: 'RAZ, DWA, TRZY... I ŚPISZ' prowadzony przez Petera Powers'a Smieszne a zarazem przerazające jak człowiekiem można manipulować.
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 24.11.2007 - 12:58
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 287

Ostatnio na Złotych Tarasach na TVN leciało o hipnozie i też jakiś Rusek chyba hipnotyzował :)
Profile CardPM
+Quote Post
Borys
post 24.11.2007 - 13:33
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2620

Jak człowiek jest podany hipnozie to można z nim prawie wszystko zrobić, myślę że wtedy działa nasza podświadomość.
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 24.11.2007 - 19:17
Post #4

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

A ja powiem tak.
Po pierwsze podejrzewam tu jakąś scieme. To przeciez tv show..
Po drugie bardzo trudno jest kogos zahipnotyzowac wbrew jego woli.
a tak na marginesie, gosc łamie wszystkie zasady etyki hipnozy
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 24.11.2007 - 19:27
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Zgodze się z kronopio, osoba która nie chce zostać zahipnotyzowana, nie zostanie, najwyżej będzie trochę bardziej podatna na sugestie. Poza tym, człowiek podczas hipnozy jest w pełni świadomy i jak hipnotyzer powie "zabij się" to "pacjent" tego nie zrobi ; ).
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 24.11.2007 - 20:04
Post #6

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Hipnoza to wydawanie polecen spiacemu cialu.Sa typki co wydaja polecenia w 2 dymensjach jednoczesnie albo tylko w astralnej- SLYSZA WTEDY SWOJ WEWNETRZNY GLOS: . Czasami jak sie zwiesze w eteryczniaku i ktos mnie denerwujeto pomagam mu troche,by sie gorzej nie skonczylo.

raz sprawdzalem na koledze komende idz spac. Jego cialo astralne przytulilo glowe do poduszki a za chwile fizyczne zrobilo to samo..
Naszemu duchowi - obserwatorowi czasami jest obojetne kto decyduje,czy my czy hipnotyzer.A wszystko to powoduje bycie duchem w wielu cialkach jednoczesnie.By sie obronic przed takim rzucajacym sugestje nalezy byc szybszym i zrobic to pierwszy.Najsmieszniejsze ,ze spiace ciala paplaja zawsze miedzy soba. Sa tacy co to slysza. Czasami mnie ta umiejetnosc zaskakuje znienacka i mam troche klopotwo.Mam znajoma co zawsze slyszy . Ta to ma za swoje. Smialismy sie raz do lez rozmawiajac wspolnie . Ludzie przygladali sie na nas jak rechoczemy ,j-ak na wariatwo -nie slyszac naszej rozmowy cieni. .
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic