CYTAT(strapped @ 14.03.2007 - 16:59)

Krzysztofie...piszesz w dzienniku ze obe eteryczne jest b. ograniczone, nie pozwala robic nic poza dreptaniem kilka m od swego ciala. jak wiec osiagnac zamiast obe et. obe astralne??
;)
strapped...
Dreptanie w kółko niezależnie od ciała fiz. to już bardzo wiele, nawet jeśli to tylko kilka metrów. Dzięki tym kilku metrom udało mi się JEDEN RAZ zweryfikowac prawdziwość postrzeganej w OBEet rzeczywistości...
Ale do rzeczy: jeśli czytałeś ten wpis, to wiesz, że OBEa(stralne) odbywa się (moim zdaniem) w obszarach bardziej oddalonych od rzeczywistości fiz.
1. Metoda z OBEet: R. Monroe też miał problemy z oddaleniem od ciała fiz., aż zastosował "wytaczanie z drugiego ciała" (odsyłam do jego trylogii). Nie miałem jeszcze przyjemności uzyskania OBEa w ten sposób (na razie koncentruję się na podstawach, czyli OBEet).
2. metoda z LD; OBEa rozpoczynamy przez świadome przekroczenie ram śnionego snu i eksplorację rzeczywistości poza nim. U mnie przekroczenie LD najczęściej kończyło się OBEet jednakże spotykam się na codzień z osobą, która potrafiła "wyskakiwać" ze swojego snu i podróżować po światach astralnych.
Nie pamiętam teraz jakie metody stosował D. Sugier i inni. Może Wy podpowiecie?