oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problemy Z Wyjściem, j.w
Umrzesz
post 29.04.2007 - 17:19
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Witam!
Na początku może opiszę o co chodzi... od dobrego miesiąca lub dłużej staram się wyjść z ciała. Co kilka nocy metoda 4+1, różne wizualizacje itepe. O co chodzi? Dochodzę do stanu w którym odbieram moje ciało jako klocek betonu, jakby ktoś położył płytkę, nie to, że jestem wbity w łóżko jak przy dobrym transie tylko jestem już po tym, a mianowicie jest tak:
Kładę się, wyciszam, myślę o jednej rzeczy (wczoraj myślałem o pewnej kobiecie;D) odczuwam przybicie do łoża, potem lekkość lewitacji, a na końcu właśnie to uczucie betonowego ciała. Czy to paraliż? To uczucie po chwili mija i wracam do poprzedniego stanu, nie wiem dlaczego... Nauczyłem się nie jarać tym, że mi wychodzi coś tylko obserwować, postępuję tak jak to karzą Ci co dla nich to pestka. Poradźcie mi coś, bo troszkę tak mi to podcina nogi skoro w głęboki trans się wprowadzam bez zastrzeżeń, potrafię go utrzymać przez długi okres czasu, myślę o tym co chcę zrobić, myślę codziennie i taka klapa...
Mam nadzieję, że dobrze poradzicie. Pozdrawiam.
P.S
Stan betonowego ciała jestem w stanie wywołać góra 3 razy, a potem jestem już zbyt zmęczony tą walką...
Go to the top of the page

+Quote Post
daywalker
post 29.04.2007 - 23:26
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

CYTAT(Umrzesz @ 29.04.2007 - 18:19) *
Witam!
Na początku może opiszę o co chodzi... od dobrego miesiąca lub dłużej staram się wyjść z ciała. Co kilka nocy metoda 4+1, różne wizualizacje itepe. O co chodzi? Dochodzę do stanu w którym odbieram moje ciało jako klocek betonu, jakby ktoś położył płytkę, nie to, że jestem wbity w łóżko jak przy dobrym transie tylko jestem już po tym, a mianowicie jest tak:
Kładę się, wyciszam, myślę o jednej rzeczy (wczoraj myślałem o pewnej kobiecie;D) odczuwam przybicie do łoża, potem lekkość lewitacji, a na końcu właśnie to uczucie betonowego ciała. Czy to paraliż? To uczucie po chwili mija i wracam do poprzedniego stanu, nie wiem dlaczego... Nauczyłem się nie jarać tym, że mi wychodzi coś tylko obserwować, postępuję tak jak to karzą Ci co dla nich to pestka. Poradźcie mi coś, bo troszkę tak mi to podcina nogi skoro w głęboki trans się wprowadzam bez zastrzeżeń, potrafię go utrzymać przez długi okres czasu, myślę o tym co chcę zrobić, myślę codziennie i taka klapa...
Mam nadzieję, że dobrze poradzicie. Pozdrawiam.
P.S
Stan betonowego ciała jestem w stanie wywołać góra 3 razy, a potem jestem już zbyt zmęczony tą walką...

Mylisz sie. To nie jest gleboki trans, a to co odbierasz za paraliz to poprostu stan lekkiego relaksu. Rada? Czytaj forum, szukaj tematow, bo podobnych pytan, problemow bylo juz sporo, i wszystko co mozna bylo o tym powiedziec, zostalo juz powiedziane. Jezeli nie widzisz tu rozwiazania, zawsze mozesz poczekac na otwarcia strony Darka Sugiera. Pozdro. Aha tak btw. powinienes dluzej pomyslec nad doborem nicka, ten wydaje sie dosyc glupi i odpychajacy, sry za offtop.

+Quote Post
Umrzesz
post 30.04.2007 - 08:08
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Lekki relaks bankowo to nie jest, bo wtedy nie masz takich wizjii przed oczami...

+Quote Post
SORROW
post 30.04.2007 - 13:37
Post #4

Guests

CYTAT(daywalker @ 30.04.2007 - 00:26) *
Mylisz sie. To nie jest gleboki trans, a to co odbierasz za paraliz to poprostu stan lekkiego relaksu. Rada? Czytaj forum, szukaj tematow, bo podobnych pytan, problemow bylo juz sporo, i wszystko co mozna bylo o tym powiedziec, zostalo juz powiedziane. Jezeli nie widzisz tu rozwiazania, zawsze mozesz poczekac na otwarcia strony Darka Sugiera. Pozdro. Aha tak btw. powinienes dluzej pomyslec nad doborem nicka, ten wydaje sie dosyc glupi i odpychajacy, sry za offtop.

Wnioskuję z treści posta,że jednak boisz się śmierci DAY ... choć wiele już widziałeś ... :)

+Quote Post
Umrzesz
post 30.04.2007 - 17:09
Post #5

Przyjaciel Rodziny

nie rób offtopu, lepiej doradź coś Sorrow:)

+Quote Post
daywalker
post 30.04.2007 - 19:34
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Skąd możesz wiedzieć, że wchodzisz w głęboki trans? Oto cztery zauważalne objawy:
1. Nieprzyjemne uczucie zimna, lecz bez drżenia; wyraźny spadek temperatury.
2. Będziesz czuć się - mentalnie - bardzo dziwnie i wszystko będzie się wydawało bardzo powolne. Twoje procesy myślowe zwolnią się tak, jakbyś dostał silny zastrzyk przeciwbólowy.
3. Poczujesz się odłączony od swojego ciała, będziesz miał wrażenie unoszenia się, wszystko będzie się wydawało dalekie.
4. Kompletny paraliż fizyczny.
Uwaga: Te cztery objawy RAZEM wskazują, że jesteś w stanie głębokiego transu.

R.Bruce - Traktat o projekcji astralnej

Zostaje przy tym ze jest to raczej lekki trans, stan alfa. Pozdro.

Sorrow, a ktoz sie jej nie boi? Zal bylo by opuszczac bliskich, jak i rowniez to miejsce... W swoim zyciu przezylem juz tragedie, dlatego tak, a nie inaczej sie do tego odnosze.

+Quote Post
SORROW
post 30.04.2007 - 20:32
Post #7

Guests

Lekki Offtopiczek... zapewne autor tematu się nie obrazi , a admina i tak to wali :) (za co się go chwali)

Day, ale ogólnie chodziło mi ,że jednak obawa jest .Potwierdzam ,że przywiązanie do TU i TERAZ jest ogromne .Fajnie jest wyskakiwać STĄD i wracać ,a nie żeby już na stałe TAM .

*Day - Co do stanu alfa , to możesz być w błędzie .Kolega bodajże oopisał lekki trans (lub pogłębioną relaksację) a nie alfa, gdzie niekiedy słyszy się własne chrapanie:)

+Quote Post
Umrzesz
post 01.05.2007 - 08:29
Post #8

Przyjaciel Rodziny

Dobrze filozofowie. Diagnoza? jak pog??bia? mój trans? Wiem, ?e mog? to znale?? ale lepiej na dobrych do?wiadczeniach si? wzorowa?.
P.S
Je?li komu? nie odpowiada mój nick mo?e mnie nazywa? po prostu Czarkiem.

+Quote Post
SORROW
post 01.05.2007 - 12:16
Post #9

Guests

A więc Czaruś ... :) po mojemu , to Ty się chłopie dekoncentrujesz . Po co skaczesz bezustannie myślami - a to o babie myślisz, a to o czym innym ? Staraj się zatrzymać umysł - być całkowicie bez emocji ,nie myśleć o niczym konkretnym. Liczenie (w zależności od staopnia zaawansowania ) najczęściej powiedzmy od 50 do 1 daje super rezultaty -szczególnie przy stosowanej przez Ciebie metodzie 4+1 .U mnie jest tak,że po odliczeniu kolejnych 10-15 liczb już odjeżdżam i łapę "fazę" .Początkowo co prawda mnie wybija, ale później już robi się kolorowo.
I jeszcze jedno - za dnia ćwicz koncentrację -skupiaj myśli na jednym przedmiocie nie dopuszczając innych .Z czasem daje to niezłe rezultaty .7

+Quote Post
Umrzesz
post 01.05.2007 - 16:31
Post #10

Przyjaciel Rodziny

Koncentrację na przedmiocie ćwiczę co dzień. A co do wyciszenia myśli całkowicie to jest szalenie trudne w moim umyśle, bo ja po prostu jestem taki, że mam tyle myśli co chwili, choćby o jakiejś jednej rzeczy, że już wolę koncentrować się na jednej rzeczy.
Co do liczenia. Zawsze liczyłem od 20 do 1, a wczoraj liczyłem od 100 do 1 to gdzieś przy 50-60 miałem taką plątaninę myśli, że nie potrafiłem wybić się z tego. nawet jak oczyszczę umysł toza kilka chwil znów wraca ten stek myśli pokręcony jak kłębek nici...

+Quote Post
Ketrab
post 01.05.2007 - 17:05
Post #11

Dusza Towarzystwa

Koncentracja na oddechu daję najlepsze rezultaty bo robimy to bezustannie choć u niektórych powoduje to uczucie zapadnięcia brzucha które to jest w dalszym rozumowaniu powodem do dyskomfortu ,ale by szybko nie odlecieć się nada.Przypływające myśli najlepiej "zabić" jak najprędzej stanowczym "STOP" w myślach skupić się najsilniejszej i eliminować po kolei .

+Quote Post
daywalker
post 02.05.2007 - 12:11
Post #12

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(SORROW @ 30.04.2007 - 21:32) *
*Day - Co do stanu alfa , to możesz być w błędzie .Kolega bodajże oopisał lekki trans (lub pogłębioną relaksację) a nie alfa, gdzie niekiedy słyszy się własne chrapanie:)

Troche sie zamieszales sorrow:) Lekki trans wystepuje podczas gdy mozg pracuje wlasnie w trybie alfa. Poglebiajac go mozemy wejsc w gleboki trans, czyli zawierajacy sie w niskich przedzialach thety.
A to chrapanie to wymysl. Masz w pelni kontrole nad swoim oddechem, nawet podczas paralizu w thecie.

+Quote Post
Umrzesz
post 03.05.2007 - 01:22
Post #13

Przyjaciel Rodziny

Dziękuję Serdecznie za rady:) zrobiłem obiektywną ocenę wszystkiego co robię i w jaki sposób próbuję to osiągnąć i macie rację. Muszę przede wszystkim popracować nad koncentracją, bo to jedyny mój problem. Panowie można na Was liczyć:)
Pozdrawiam.

+Quote Post
SORROW
post 07.05.2007 - 07:54
Post #14

Guests

CYTAT(daywalker @ 02.05.2007 - 13:11) *
Troche sie zamieszales sorrow:) Lekki trans wystepuje podczas gdy mozg pracuje wlasnie w trybie alfa. Poglebiajac go mozemy wejsc w gleboki trans, czyli zawierajacy sie w niskich przedzialach thety.
A to chrapanie to wymysl. Masz w pelni kontrole nad swoim oddechem, nawet podczas paralizu w thecie.

No, nie wiem,nie wiem Day .A słyszałeś słynną maxymę ciało uśpione -umysł czujny ? Zero kontroli nad CF , a przebywasz w sferze zmysłów .Czym w takim razie w/g Ciebie jest FOCUS 10 ? Jakie ma właściwości?

+Quote Post
daywalker
post 10.05.2007 - 01:18
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Na temat f10, nie mam zamiaru sie wypowiadac, bo po 1 malo pracowalem z nagraniami hemi-sync, 2 nie lacze, nie przydzielam ich do okreslonych stanow relaksacji. To co mialem do powiedzenia, napisalem we wczesniejszym poscie. Mowie tylko o tym co udalo mi sie przezyc, i zaobserwowac. Nie nazwal bym tego maxyma tylko odpowiednim stanem wyciszenia... a mowi sie tak bo w pewnym momencie rzeczywiscie tak jest. Nie czujesz ciala, i pograzasz sie w transie, ALE TO NIE OZNACZA ZE NIE MASZ KONTROLI NAD CF. W kazdym momencie mozna sie zbudzic, i jest to napewno latwiejsze niz przebywajac w glebokim transie, gdzie twoje cialo jest sparalizowane a swiadomosc wrecz ucieka z ciala.... Pozatym mowimy tutaj tez o 2 roznych rodzajach exploracji mowa O OSPOU, i FOCUSACH.... ja napewno nie podejme sie zaszufladkowania tych stanow....

Pomocnym bylo by gdyby ktos doswiadczony wzial udzial w dyskusji, napisal co on o tym mysli. Pozdro.

+Quote Post
noizz
post 11.05.2007 - 12:58
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(daywalker @ 10.05.2007 - 02:18) *
Pomocnym bylo by gdyby ktos doswiadczony wzial udzial w dyskusji, napisal co on o tym mysli. Pozdro.

Na pewno sporo do powiedzenia w tej sprawie mialby Darek, którego w tym miejscu serdecznie pozdrawiam (mam nadzieje, ze to czytasz OBE Maniaku I :D), moze niech on się wypowie...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park