Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Co To Było ? :|
damiano
post 05.06.2007 - 18:49
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1219

Obudzilem sie dzis rano o 8 ,chcialem sobie jeszcze troszke pospac . Jednak jakos nie udawalo mi sie to ,obracalem sie w jedna ,w druga strone. Po jakims czasie cos dziwnego zaczelo sie dziac. Gdy tak lezalem na lewym boku co ok. 10 sekund pojawia? sie BARDZO INTENSYWNY pisk w prawym uchu.(wydawaly mi sie znajome). Po okolo 5-7 takich piskach poczulem jak uwalniam sie z ciala (co? pieknego) ,zsunalem sie z lózka i stanalem na podlodze.(bylem lekko przestraszony ,ale opanowalem sie) . Nagle zaczalem widzie? swoj pokoj. Przeszed?em si? ,spojrza?em na ?ó?ko - nie by?o cmego ciala. ?... podszedlem do lózka i zaczalem macac je czy czasem nie ma ciala heh... (kto ogl?da? wczoraj The X Files wie o co chodzi) :P Nagle poczulem ze jestem z powrotem w ciele ,piski nadal byly lecz ledwo slyszalne po chwili zanikly. Otworzylem oczy i pomysla;lem ... to napewno nie OOBE ,zbyt wiele sie nie zgadzalo ,miedzy inymi to ze moglem dotykac przedmioty ,czulem je ... , przedmioty ,pokoj róznily sie troche od rzeczywistosci.

Najbardziej realne by?y piski (na pewno je mia?em) i uczucie opuszczania cia?a ! Reszta ju? nie... By? mo?e LD ? Jaki? miesi?c temu mia?em BARDZO PODOBNE zdarzenie ,z tym ?e realne uczucie unoszenia a potem ma?o realny ,,pobyt w swoim pokoju'' - czyli identycznie jak w tej sytuacji :/ Napewno nie by?o to OOBE wi?c co ? Dzi?ki za jak?kolwiek pomoc na ten temat !
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 05.06.2007 - 19:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Niedawno był podobny temat..w sensie podobna rzecz się zdarzyła i wiele osób napisało, że po prostu ta osoba trafiła do OSPUO. Może w Twoim przypadku było tak samo, z tego co napisałeś to mogło być to. A teraz jak napisałem źle to niech mnie ktoś sprostuje :) Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 05.06.2007 - 19:23
Post #3

Dusza Towarzystwa

a tak... już znalałem podobny temat , Miałem to samo co ten koleś :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 05.06.2007 - 19:28
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Miałeś Obe .moim zdaniem jednoznacznie , kto ci powiedział że nie bedziesz mógł dotykać przedmiotów? Żeby dotroić się do rzeczywistosci trzeba naprawdę sporo wyjść , lat, odnajdywania błedów ,prowadzenia dziennika.
Choć są ludzie którzy za pierwszym wyjściem Mają pełno prawne OOBE (: predyspozycję robią swoje .
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 05.06.2007 - 19:32
Post #5

Dusza Towarzystwa

hmm zaraz znajdę info na temat tego OSPUO bo nie wiem co to :P Wydaje mi się że to nie było OOBE (chociaż nigdy nie doswiadczyłem) np... widzenie nie w 360* lecz normalne jak w fizycznym ,łóżko było złożone w TYM CZYMS a w rzewczywistosci bylo rozlozone wiec chyba wyklucza oobe :(
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 05.06.2007 - 20:01
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Nie koniecznie, rzeczy w astralu mogą się różnić w większym bądź mniejszym stopniu od tych w realu. Czasami podświadomość tworzy przedmioty nie tam i nie takie jak trzeba. (a może to świadomy umysł? nie pamiętam teraz). W każdym razie polecam poczytać Traktat o projekcji astralnej, wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. A widzenie 360 stopni też nie jest regułą. pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 05.06.2007 - 20:07
Post #7

Dusza Towarzystwa

Dzięki za odp. Mysle ze to jednak - OSPUO - wysztstko sie zgadza... Czyli to moje 3 OSPUO od kiedy zaczalem sie interesowac OOOBE :) Zawsze doswiadczalem tego rano po przebudzeniu ,wystarczy ze pomysle ze chce wyjsc i cyk cyk :) Kolej na OOBE !
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 05.06.2007 - 23:50
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

byc moze było to LD na OOBE troche mi szczegolow nie pasuje! cwicz dalej bo trening czyni mistrza!Pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 06.06.2007 - 18:06
Post #9

Guests

OSPUO dla tych, ktorzy nie wiedza to skrot oznaczajacy - Obszar Stworzony Przez Umysl Obserwatora... (mowiac inaczej - chyba plytkie OOBE)
Moim zdaniem byles wlasnie w takim obszarze. To, ze nie zgadzaja sie szczegoly ze swiatem fizycznym zdarza sie bardzo czesto(np. ja po wyjsciu przewaznie nie widze swojego ciala lub wygladam zupelnie inaczej niz w rzeczywistosci). Z tym dotykaniem tez roznie. Kiedy chce cos dotknac to tego dotykam. Kiedy mam zamiar przez cos przeniknac to po prostu przenikam(np. przy pierwszym wyjscu przeskoczylem przez szybe w pokoju).

Mowiac w skrocie.... jestes na dobrej drodze, wiec sie nie zatrzymuj. :)
Powodzenia...
+Quote Post
damiano
post 06.06.2007 - 21:08
Post #10

Dusza Towarzystwa

Więc to uczucie unoszenia ,wychodzenia z własnego ciała było wytworem mojego umysłu ? Bo wydawało mi się bardzo realne. Co innego gdy już wylądowałem i zacząłem widzieć pokoj :P
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 06.06.2007 - 21:51
Post #11

Guests

CYTAT(damiano @ 06.06.2007 - 22:08) *
Więc to uczucie unoszenia ,wychodzenia z własnego ciała było wytworem mojego umysłu ? Bo wydawało mi się bardzo realne. Co innego gdy już wylądowałem i zacząłem widzieć pokoj :P

Tu nie chodzi o uczucie tylko o obszar, w ktorym sie znajdowales czyli w Twoim wypadku byl to pokoj. Uwazam jednak, ze jedna z najwazniejszych zasad kazdego podroznika powinna byc zasada dystansu do wszystkiego co sie czyta. Dopoki nie sprawdzisz tego na wlasnym doswiadczeniu nie mozesz byc pewny czy tak naprawde jest, wiec do dziela. OBE Rebelia czeka. :)
+Quote Post
Marcin181
post 06.06.2007 - 22:14
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

ja doszlem do wniosku ze nie ma co sie pytac co to bylo! bo jezeli bylo to OOBE to bedziesz wiedziec ze to jest to! przeczytaj ksiazki monroe, sugiera, zastanow sie do jakiego celu chcesz dojsc i staraj sie ten cel zrealizowac! Obe maniaki do boju
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic