|
  |
Myśli, Zjawisko,stan |
|
|
Egy
|
05.09.2010 - 12:35
|
Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 4414

|
Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje,odczuwam przeróżne naprawdę dzikie stany opiszę: -Podczas pewnego wypadu swoim motorkiem poczułam się bardzo dziwacznie,zapomniałam o tym świecie i coś mi się wkręciło,że aktualnie śpie i śnię,czułam się jak we śnie,nic nie było dla mnie takie odczuwalne,dotyk,słuch,nagle w mojej głowie były myśli "przecież w tym świecie też się kierujesz myślami,nie gestami" i po tych myślach powiedziałam "zrób to" - w głowie i tak się działo,w ogóle ciałem nie ruszałam,kierowałam się myślami i taak się działo,chyba trochę się opamiętałam jak prawie uderzyłam w samochód,szybko się zatrzymałam i musiałam ochłonąć,za cholere nie wiem co to było. PIerwszy raz miałam taki stan z wielu innych.Nie wiedziałam co się ze mną dzieję,raczej nie byłam po wstaniu z łóżka,to było jakoś grubo 5h po.Po tym całym wydarzeniu troche krecilo mi sie w glowie. Wiecie co to moze byc?
|
|
|
|
|
|
Majster
|
05.09.2010 - 13:06
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 2298

|
Powinnaś poćwiczyć koncentrację. Pewnie szybko się zagłębiasz w swoje myśli i odpływasz i ciało mechaniczne robi wyuczone czynności, co sobie wtedy myślisz to mniej ważne. Nie jest to nic nadzwyczajnego po prostu tak się dzieje przy wykonywaniu jakiś powtarzalnych czynności, czemu u Ciebie występuję w takich momentach nie wiem. Poćwicz skupianie się na tym co aktualnie robisz, nie myśl o niczym innym, jest to przydatne nie tylko w sytuacjach, w których jest to niezbędne jak np. jazda motorem ale także przy wyjściach z ciała. Takie odpływanie, często mam po tym jak się solidnie zjaram i jadę autem, jednak mi ten stan nie przeszkadza w bezpiecznej jeździe i sprawia niezwykłą przyjemność :)
Hahaha tyle w tym magii naprawdę lokop naprawdę dobre :) Z drugiej strony to niesamowite, że myśli odpowiadają za ruchy naszego ciała, nie mogę uwierzyć w to, że piszę o tym o czym myślę by pisać! Buahahah!
Pozdro.
|
|
|
|
|
|
MadziaKK
|
05.09.2010 - 16:13
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 2037

|
Egy, fajny stan, mialam podobny tyle ze z chodzeniem, to tak na poczatek, zeby miec pewnosc, ze wszsytko co nas otacza jest energia i mozna ją swobodnie sterowac :)
Tak wyraźnie najpierw mysl ze zrobie krok, jak w spowolnionym tempie w filmach akcji, w miedzyczasie zanotowalam wszsytkie szczegoly roslinek i kwiatkow, ktore zdepcze, i ze sie wyprostuja, i dopiero moja noga sama sie przesunala dokladnie tam, gdzie chcialam, ale nie czulam ze ruszam miesniami, tylko myślą.
Też mi się podoba ten stan, jest jednak na dłuższy czas troche niwygodny, bo sprawia wlasnie wrazenie snu... :)
edit. tez chce smigac motorkiem, ale dopiero planuje zakup :D
|
|
|
|
|
|
tom
|
05.09.2010 - 17:04
|
Dusza Towarzystwa