|
|
![]() ![]() |
27.08.2007 - 11:54
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam,
mam mały problem z osiągnieciem OOBE - problemem tym jest najzwyczanjniej strach. Nie jest to strach o to, że nie wróce do ciała, zgine czy zesram sie w baty, ale o to, że zobacze TAM coś czego widzieć bym nie chciał (teściową przykładowo hahaha). Jak to jest, czy po wejściu można zobaczyć rzeczy, o których najchętniej byś nawet nie rozmawiał? |
|
|
|
| Angello |
27.08.2007 - 13:31
|
|
Guests |
Ja nie zobaczyłem jeszcze ani jednej rzeczy, której bym się bał. Wole się nie wypowiadać za innych, bo ludzie są różni i niektórzy naprawdę fantazje mają niesamowite, albo zwyczajnie ściemniają.
Chociaż za tą teściową to bym nie ręczył. Szansa, że ją zobaczysz wcale nie jest taka mała. ;) Moim zdaniem przebywanie w astralu jest bezpieczniejsze niż przechodzenie przez ulice. Ale mam za małe doświadczenie żeby brać to za pewnik. |
|
|
|
| kamglow |
27.08.2007 - 14:07
|
|
Guests |
dziwna sprawa Roy :) POdobna do czytania Trip Raportów. Powiedzmy ze masz w planie sobie cos pyknąć.. powiedzmy jakiś narkotyk, nie wiesz czego sie spodziewać i czytasz setki opowieści. Okej, dochodzi do tego że tak sobie czaszke tym przwalileś, że kompletnie nie wiesz co może cie jeszcze zaskoczyć. Czytasz, dywan zamienił sie w płaszczke, kalotyfer w przypakowanego kolesia. Sam nie mozesz nic wymyślić.
Nie nalezy zbyt wiele czytac o takich sprawach. Każdy to odbiera inaczej i podobno złych istot sie tam nie spotyka. Ja przestalem czytac jakieklowiek sprawy odnosnie oobe. Znam pare metod na wychodzenie i to mi wystarcza. Nie zaczne tego czytac dopuki sam nie zobacze jak to jest "to be outside". |
|
|
|
27.08.2007 - 16:27
|
|
|
ja tez sie boje :D dzisiaj moja pierwsza próba oobe :) nie moge sie doczekac :)
|
|
|
|
27.08.2007 - 17:39
|
|
|
No troche strach :P jedyna rzecz która mnie hamuje.
Brało się różne rzeczy, które mnie przeraziły w swej istocie. (co nie znaczy, że "biore" nałogowo :P) Robiłem już 2 próby. I w połowie (tzn nie wiem czy w połowie, ale kiedy miałem "głowe jak w czarnym balonie") przerywałem, bo miałem wrażenie, że coś idzie nie tak, że zaraz wyskoczy (umowna) teściowa itp. |
|
|
|
27.08.2007 - 20:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Ja nie zobaczyłem jeszcze ani jednej rzeczy, której bym się bał. Wole się nie wypowiadać za innych, bo ludzie są różni i niektórzy naprawdę fantazje mają niesamowite, albo zwyczajnie ściemniają. Chociaż za tą teściową to bym nie ręczył. Szansa, że ją zobaczysz wcale nie jest taka mała. ;) Moim zdaniem przebywanie w astralu jest bezpieczniejsze niż przechodzenie przez ulice. Ale mam za małe doświadczenie żeby brać to za pewnik. Jemu nie chodziło o bezpieczeństwo, ale o strach. Co do fantazjowania, na jakiej podstawie wnosisz te oskarżenia. Niech cię kiedyś wyciągnie za nogę z ciała 2 metrowa strzyga. Na pewno nie zrobi to na tobie wrażenia ;).. Życzę miłych lotów. Do autora tematu, jest to całkiem możliwe. Możesz nawet ujrzeć rzeczy o których byś nigdy nie pomyślał, a jednak tam będą;). Takie akcje mają raczej rzadko miejsce, trzeba się po prostu nauczyć je ignorować, nie popadając w panikę.. Ostatnio wychodząc z ciała znalazłem się w mieszkaniu mojej zmarłej babki, która na mnie krzyczała żebym wracał. Wiem że to nie była naprawdę ona, tylko bot.. także można go spokojnie zignorować.. Jeżeli spotkasz kiedyś teściową nie zaprzątaj sobie nią głowy:). Pozdro. |
|
|
|
| kamglow |
27.08.2007 - 21:51
|
|
Guests |
Lubie moją "teściową." :) he he he he he :D
|
|
|
|
| Angello |
27.08.2007 - 22:02
|
|
Guests |
No to zaczynamy
Jemu nie chodziło o bezpieczeństwo, ale o strach. Na temat napisałem w pierwszym akapicie. Drugi miał po prostu zobrazować, że bardziej obawiać możemy się świata fizycznego niż astrala.. moim zdaniem. Co do fantazjowania, na jakiej podstawie wnosisz te oskarżenia. Niech cię kiedyś wyciągnie za nogę z ciała 2 metrowa strzyga. Na pewno nie zrobi to na tobie wrażenia ;).. Życzę miłych lotów. Zwyczajnie, przypuszczam, iż część historii grasujących po internecie jest zmyślona. Bez podstaw, czyste, intuicyjne przypuszczenie. Zapewniam Cię, że strzygi nie spotkam, ponieważ nie mam pojęcia co to jest. Jeśli jej zadaniem jest wyciąganie z ciała to chyba jednak dobra istota, nie sądzisz? ;) Już to gdzieś napisałem, ale się powtórzę. Staram się odpowiadać na pytania na podstawie własnych doświadczeń! W związku z tym, proszę Was.. bierzcie to pod uwagę gdy zaczynacie krytykować moje posty. |
|
|
|
27.08.2007 - 22:09
|
|
|
Ok, czyli na temat pisania bzdur w internecie, też odpowiadasz na podstawie własnych doświadczeń. Jeżeli czegoś nie przeżyłeś, to znaczy że tego nie ma, bądź jest bardzo prawdopodobne.. Ciekawe. Tak się składa że ja również odpowiadam na podstawie własnego doświadczenia, tak jak to uczyniłem w tym topiku. Hehe, zapewniam cię że to nie była jeszcze krytyka:). Zwyczajna wymiana zdań.
|
|
|
|
28.08.2007 - 09:15
|
|
|
E, tam - nie ma sie co kłucić :D
Ja przykładowo nie czytałem żadnych opowieści związanych z OOBE. Moje obawy są wywołane przez własne doświadczenie z różnymi hm - środkami. |
|
|
|
| Angello |
28.08.2007 - 09:24
|
|
Guests |
Ok, czyli na temat pisania bzdur w internecie, też odpowiadasz na podstawie własnych doświadczeń. Jeżeli czegoś nie przeżyłeś, to znaczy że tego nie ma, bądź jest bardzo prawdopodobne.. Ciekawe. Tak się składa że ja również odpowiadam na podstawie własnego doświadczenia, tak jak to uczyniłem w tym topiku. Hehe, zapewniam cię że to nie była jeszcze krytyka:). Zwyczajna wymiana zdań. Dokładnie, po internecie grasuje tyle dzieciaków, że wielkim błędem byłoby brać wszystko na poważnie. Spotkałem się z tym wiele razy i dlatego mowa o doświadczeniu. Jedna z moich filozofii brzmi: "traktuj wszystkich jak kłamców, dopóki nie masz wystarczających podstaw aby im uwierzyć". Ty już dawno zdobyłeś mój szacunek i uznanie dlatego jestem w stanie uwierzyć Twoim słowom, ale nie każ mi przyjmować ich jako własnych przekonań. Z chrześcijańskich dogmatów jeszcze nie mogę sie 'wyleczyć' i choćby z tego powodu wszystkie informacje płynące z zewnątrz są przeze mnie teraz bardzo mocno filtrowane. Roy zapytał się czy można zobaczyć w astralu coś czego się boimy, więc odpisałem mu, że ja nie widziałem, a tchórz ze mnie straszny. Poziom adrenaliny zwiększa mi się nawet na widok malutkiego robaczka o 2 metrowych 'strzygach' nie wspominając. Edycja, bo zapomniałem coś dodać. ;) To pogrubione w zeszłym poście do wszystkich się odnosiło, a nie konkretnie do Twojego posta. |
|
|
|
28.08.2007 - 21:05
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja w sumie jeszcze nie doswidczylem oobe ale tak z tydzien temu jak cos mi zaczelo migac przed oczami lub rece mi dretwialy to czulem paniczny strach wydaje mi sie ze im wiecej prubujesz wyjsc z ciala tym mniej sie boisz a jak wyjdziesz to staraj sie myslec o czyms przyjemnym a nie o jakis zmorach z resztra zawsze mozesz wrucic do ciala spowrotem przezd straciem z tymi demonami
|
|
|
|
28.08.2007 - 21:55
|
|
|
to jest temat o strachu wiec :D czy np w oobe moge sobie pomyslec o jakims zombie albo nie wiadomo czyms strasznym i to zobacze??
|
|
|
|
29.08.2007 - 23:45
|
|
|
No raczej, lodówa..;) A tak na poważnie to nie koniecznie, niektórzy by chcieli posiadać taką moc kreacji, ale pomimo ich wysiłku, nic takiego nie ma miejsca:). Tak więc wychodź spokojnie.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |