oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Tik Nerwowy Podczas Zasypiania, lub medytacji
marcinekk
post 02.09.2007 - 21:02
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam, dzisiaj zacząłem medytować i wchodzić w trans. Kiedy stan te zaczął się pogłębiać moje ciało nagle "podskoczyło" i wybudziłem się. Czasami mam to przy zasypianiu. Jest to taki mimowolny skurcz mięśni. Czy wy też tak macie?
Go to the top of the page

+Quote Post
starr
post 02.09.2007 - 21:04
Post #2

Guests

też tak mam :) http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=68...&#entry8843

+Quote Post
DeEmO_oN
post 02.09.2007 - 21:29
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Mi też sie to zdarza. Ostanio mi nogi same podskakują, irytujące troche ...

+Quote Post
...
post 02.09.2007 - 21:32
Post #4

Dusza Towarzystwa

Mi to czasami skacze jakiś mięsień i to nie tylko wtedy, ale z reguły pomaga mi wypicie musującego napoju z magnezu.
A do tematu: może po prostu ciało reaguje właśnie napięciem na stan relaksu, przyzwyczajone do niego.

+Quote Post
daywalker
post 02.09.2007 - 21:43
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Najprostszym sposobem jest po prostu ignorowanie podobnych zjawisk. Czy skaczą ci powieki, czy twoje oczy są niespokojne, bądź ktoś hałasuje w mieszkaniu. Jeżeli będziesz o tym myślał jako problemie, sam stworzysz sobie silną blokadę. A prawdą jest że wyjść z ciała można nawet w bardzo ekstremalnych warunkach. Podam przykład leże na łóżku metr od kompa, na którym siedzi brat rozmawiający z kolegami. Po chwili się od tego odizolowałem, całkowicie zignorowałem, i po jakimś czasie wyszedłem. Treningi medytacji były by w tym celu bardzo przydatne..

+Quote Post
...
post 02.09.2007 - 21:53
Post #6

Dusza Towarzystwa

Tak, zgadzam się z daywalkerem co do tego, że jeśli coś dla nas zdaje się problemem, to się nim staje. Przykład podam taki, że czasami jak komuś przeszkadza tykanie zegara, to skupi się na tym, czasami złości i myśli o zegarku. No i efekt jest taki, że staje się on dla osoby problemem. Jednocześnie wiadomo, czasami ciężko ignorować hałasy, ale to chyba dobra umiejętność, spróbować nauczyć się ich nie zauważać. Przecież niekiedy podczas dnia codziennego to robimy - Patrz HABITUACJA.

+Quote Post
Drag0n
post 03.09.2007 - 15:15
Post #7

Świadomie Śniący

Notatnik

Heh.. .ja tez tak nie raz mam neistety ;/

+Quote Post
kornii
post 03.09.2007 - 21:34
Post #8

Przyjaciel Rodziny

U mnie przy próbie wyjścia coś takiego nie występuje. Ale wystarczy zwykła relaksacja (powiedzmy po meczącym lub drażliwym dniu) czasem sobie leżę i nagle coś mnie "wyrywa" na początku trochę się przeraziłam. Lecz teraz się przyzwyczaiłam. Czasem mam nawet to gdy idę spać, niby zasypiam, a ty nagle jakby mnie ktoś nie wiem... Kopnął? Może nie... Jakby uderzyła we mnie kłoda na całej długości ciała. Raz mi sie zdarzyło że o mało co z łóżka nie spadłam :/. Tej samej nocy kilka razy coś mnie takiego spotkało, tylko słabsze... Rano obudziłam się z siniakami :/ Potem występowały tylko pojedyncze "ataki" tylko nie tak często... Powiedzmy kilka razy na miesiąc...nie wiem czy to były mięśnie, nie myślałam nad tym... Teraz to spróbuję zaobserwować...

+Quote Post
AuroN
post 03.09.2007 - 22:52
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Też czasem miewam mimowlone skurcze mięśni podczas relaksacji ;/
Zgadzam się z drywalkerem, powinno się je ignorować.

Wg. mnie jeżeli ćwiczymy medytacje, trans w trudnych warunkach lub nawet ekstremalnych to wtedy będzie nam o wiele łatwiej osiągnąć ten stan/y w konfortowych, sprzyjających warunkach :)

Aktualnie to ja w domu mam warunki ekstremalne do medytacji i transu -.-

+Quote Post
artur115
post 05.09.2007 - 17:45
Post #10

Gość Rodziny
*

ja tez tak mam dosc czesto, czasami mi podskoczy noga, czasami reka, a czasami cale cialo

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park