|
|
![]() ![]() |
23.12.2007 - 11:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a zastanawialiscie sie czasem czy to napewno sa nasi NP? Moze to Bóg wciela sie w postac NP. A wlasnie, co to jest MTJ?
|
|
|
|
23.12.2007 - 11:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co to jest MTJ ?
|
|
|
|
23.12.2007 - 12:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
MTJ * Moja Totalna Jaźń
Ty z przyszłosci, czy też Twoje wszytskie wcielenia, Twoje "JA" |
|
|
|
25.12.2007 - 19:09
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
aha :)
|
|
|
|
| Artur_flyer |
26.12.2007 - 10:33
|
|
Guests |
a zastanawialiscie sie czasem czy to napewno sa nasi NP? Moze to Bóg wciela sie w postac NP. A wlasnie, co to jest MTJ? Bóg jest za szeroki hihihihihi. W rzeczywistości wszystko jest bogiem, ty, ja , NP, krzesło , motylek....... Dobra już cichosza, bo offtopic się zrobił:) |
|
|
|
27.12.2007 - 20:51
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
13.04.2008 - 17:57
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
13.04.2008 - 18:28
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dlaxo proś kogo chcesz. Jesteś katolikiem? Proś Boga, Aniołów itp. Wierzysz w życie po śmierci, ale nie wierzysz w Boga? Proś znajomych, którzy odeszli z tego świata. Jesteś ateistą w pełnym znaczeniu tego słowa? Używaj afirmacji i proś podświadomość.
Ważne, żebyś był pewny, że prośby dotarły gdzie trzeba. |
|
|
|
04.05.2008 - 19:57
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
czyli oobe to jest wyjscie ze swojego ciala? ktos moze cos o tym opowiedziec jak to jest itp. ale to nie jset jakis obrzed czy cos , to nie jest cos przy czym nas moze cos opetac, czy katolik moze to wykonywac?
proszee o odp przynajmiej na to " jak to jest" i " czy katolik moze to wykonac" PS. niewiem co mam o tym myslec :| |
|
|
|
04.05.2008 - 20:57
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak to jest?
To zależy od wielu czynników. Tzw "dostrojenia" czyli inaczej hmmm, zagłębienia w ten stan, czy "ostrości" zmysłów. Podejrzewam, że każda osoba inaczej Ci opisze jak to jest. Najogólniej mówiąc jest to tak: poruszasz się nierzeczywistym ciałem, po nierzeczywistym świecie. Świat ten możesz kreować świadomie lub nieświadomie, przy czym częściej występuje ta druga ewentualność. Możesz rozmawiać z wyimaginowanymi ludźmi (i jak czytam nie tylko ludźmi), wpływać na nich itp. Doznawać różnych emocji. To tak ogólnie. Czy katolik może to wykonywać? Według kościoła nie - kościół katolicki zabronił takich praktyk uznając je za okultyzm, tak więc praktykowanie OBE jest grzechem. |
|
|
|
05.05.2008 - 08:28
|
|
|
nie mozna jednoznaznie powiedzieć że jest grzechem:) tyle zdań ile księży xD jeden przeca książke napisał "oni byli poza ciałem". Spytałbym sie mojego proboszcza co o tym sądzi:D ale qrna, sie przełamać niemoge póki co;p ale ciekawie by było:>
|
|
|
|
05.05.2008 - 08:47
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
05.05.2008 - 20:29
|
|
|
To trochę względne Resenkreutz. Dla mnie np. dużo większą głupotą od określenia MTJ jest właśnie określenie "opiekun" (heh jak to komicznie brzmi :> ).
|
|
|
|
06.05.2008 - 13:21
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No właśnie, to zależy od punktu widzenia... np. dla mnie MTJ to jak najbardziej trafna nazwa...
|
|
|
|
06.05.2008 - 14:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Według kościoła nie - kościół katolicki zabronił takich praktyk uznając je za okultyzm, tak więc praktykowanie OBE jest grzechem. A to też głupota, dopiero teraz przeczytałem, od kiedy to człowiek, kościół czy religia określa co jest grzechem a co nie ?? Oni mogą sobie przypuszczać i zabraniać ale w żadnym razie nie mogą powiedzieć że oobe jest grzechem bo nie jest. Albo jesteś trol albo jesteś ograniczyny, tak czy siak współczuje. |
|
|
|
08.05.2008 - 16:02
|
|
|
Rosenkreutz, grzech subiektywnie to owszem, działanie sprzeczne z prawami Boga. Jednak spojrzyj na to obiektywnie... czyż to nie ludzie i instytucje określają co jest prawem boskim?
Jedni żyjąc z dwoma kobietami grzeszą, bo Bóg zabronił.... inni mają 8 żon, bo Bóg przywala ;-) Zresztą, naprawde sądzisz że jesteś w stanie zrobić coś co by sie Bogu nie podobało?:P Bóg raczej nie osądza ;-) zreszta, jak tak teraz patrze na topic tematu...hyhy chyba troszke zboczyliśmy :-) aaa...majster:) mała sprawa, więcej wyrozumiałości i miłosci. Nie osądzaj by Ciebie nie osądzili kiedyś ;p nie no, wrzućcie na luz ;) wszyscy kłamią bo wszyscy mają racje ;] prosze was, bez troli tutaj;p |
|
|
|
08.05.2008 - 17:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wyrozumiałość wyrozumiałością ale gadanie, że to jest głupotą, tamto jest głupotą i wszystko inne także nie podając kontrargumentów jest debilizmem. Pominę fakt, że nawiązując do czyjejś odpowiedzi zdałoby się przeczytać ją ze zrozumieniem. Więcej luzu? Stary ja jestem luźny jak majteczki mojej znajomej (bardzo luźny - dop. autor :P) ale troli trza tępić i tyle.
Pozdrawiam |
|
|
|
14.06.2008 - 22:22
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam jedno do powiedzenia co do wypowiedzi z pierwszej strony tematu. Mianowicie, srebrna nić naprawdę istnieje, ale w prawdziwej podróży astralnej, a nie w OOBE. Poprzez "prawdziwą" podróż astralną mam na myśli to, czego Bardon uczył w ósmym kroku Wtajemniczenia do Hermetyzmu (do pobrania na www.franzbardon.pl ) a różni się to od OOBE które my uprawiamy tutaj wieloma rzeczami. Przede wszystkim, w podróży astralnej oddzielamy całkowicie ciało mentalne i astralne od fizycznego. Jeśli ktoś nie opanował równomiernego przekazywania energii między ciałami we wcześniejszych krokach, to jakiekolwiek zakłucenie (np. dotknięcie przez kogoś fizycznego ciała maga) spowoduje jego fizyczną śmierć. Z drugiej strony, jeśli ktoś opanuje do perfekcji tą metodę może dokonywać rzeczy niewyobrażalnych w OOBE.
Bless. PS. Dziwne, mi nigdy się nie udało tak poprosić o pomoc żeby mi łzy napłynęły do oczu. |
|
|
|
18.06.2008 - 11:39
|
|
|
Co ty gadasz ?? Czyli w OOBE można umrzeć ? Opisz dokładniej. Chyba nie każdy wychodzi i manetalnym ciałem i astralnym. I pozatym wiele osób mówiło że nie można umrzeć w OOBE. Dziwne to troche co piszesz nie rozumiem. Wyjaśnij bardziej.
|
|
|
|
18.06.2008 - 14:45
|
|
|
Jack, każdy ma prawo do włąsneo zdania, jednak nie przyjmuj każde czyjekolwiek słowa za objawioną prawde - z całym szacunkiem Natherad :) a o umieraniu była już mowa
pozdro |
|
|
|
18.06.2008 - 16:45
|
|
|
Czyli to było poprostu pier******* o szopenie :) A ja już się posrałem wychodzić bo zginę albo coś :D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |