oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem Z Cd - Ld, Problem z zaśnięciem podczas słuchania CD - LD
Mich4l
post 06.11.2007 - 19:58
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam. Jak już pewnie zobaczyliście mam problem z CD, którą niedawno zakupiłem na allegro. Mianowicie podczas słuchania jej mam płynnie wyjść z ciała i osiągnąć LD. Niestety tak się nie dzieje , ponieważ nie mogę przy niej zasnąć. Próbowałem ją ściszać oraz różnych technik relaksacyjnych, ale to nie pomaga. Kończy się na tym, że po 60 min słuchania słyszę sygnał, który ma dać mi świadomość we śnie ale niestety wtedy nie śpię :( Ściągam słuchawki i kładę się spać. Co najwyżej mam zwykłe sny... Macie jakieś rady? Pls pomóżcie
Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
sonic3
post 07.11.2007 - 21:50
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Spróbuj programiku i-doser i seta:
Lucid Dream - program bardziej pomaga zapamiętywać sny sam testowałem, świetne jak się prowadzi dziennik snów :)
Na forum i-dosera set ten jest mocno obryzgiwany ale na mnie działa, po prostu niektórzy niewiedzą, że samo słuchanie nie zdziała wiele, poza tym set ten dobrze usypia, niektórzy używają go zamiast środków nasennych ;D
Dość skuteczny jest także Astral Projection.
Do polepszenia efektu świadomych snów polecam prowadzanie dziennika snów :)

+Quote Post
Meshu
post 07.11.2007 - 22:12
Post #3

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

Możesz też zastosować Brain Wave generation. Gdzieś tu na forum był :] Nawet z crackiem i z presetami :P
jest bardzo dobry :P Sam dzięki niemu kiedyś miałem LD :]

+Quote Post
kozuar
post 08.11.2007 - 04:26
Post #4

Guests

Dżwięki z Astral Projection, bardziej działaja nie na sen, ale na wprowadzenie mózgu w stan alpha (focus 10) i nawet głębiej. Ponad to synchronizuje półkule mózgowe i w prowdza nas w stan relaksu i transu. Osobiście słuham tego typu dzwięków, ale jedynie przed snem, godzinkę, po czym normalnie idę spać, stosując 4+1.

+Quote Post
Mich4l
post 08.11.2007 - 15:08
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Dzięki za odp, ale prosiłem o rady co robić jeśli nie można zasnąć podczas słuchania CD-LD a nie o podanie linków do programów ponieważ taki już posiadam.
Pozdrawiam

+Quote Post
Eden
post 08.11.2007 - 15:16
Post #6

Członek Rodziny

Co zrobić? Wywalić tą twoją płytę i spróbować starych dobrych sposobów bez żadnych cudów technicznych,
jeśli coś nie pomaga ale wręcz przeszkadza to moim zdaniem trzeba się tego pozbyć :)

+Quote Post
Meshu
post 08.11.2007 - 19:50
Post #7

Notatnik

Eden ma w sumie rację. Najlepsze są stare sposoby i nie martwić się czy Ci coś działa czy nie. Trening czyni mistrza - Jak to ktos kiedys powiedział... :D

+Quote Post
Mich4l
post 08.11.2007 - 20:53
Post #8

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Może to i dobre rozwiązanie z płytą próbowałem 2 tyg i nic. Raz jak mi sie baterie skończyły to zasnąłem bez i od raz miałem wibracje :d

+Quote Post
Meshu
post 08.11.2007 - 20:55
Post #9

Notatnik

Stare techniki są najlepsze. Ja tam bez żadnych pomocy mam wibrację, choć chcę spróbowac audio na wibrację. Może mi się uda OoBE? Zobaczymy. Ale kozuar'ow się udaje :D

+Quote Post
Andersenn
post 09.11.2007 - 11:41
Post #10

BÓG ZAZDROSNY

Notatnik

CYTAT(Mich4l @ 08.11.2007 - 20:53) *
Może to i dobre rozwiązanie z płytą próbowałem 2 tyg i nic. Raz jak mi sie baterie skończyły to zasnąłem bez i od raz miałem wibracje :d

No to może włącz sobie automatyczne wyłączenie ( jeżeli masz taką opcje) , zaśniesz i od razu będziesz miał wibracje :P

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park