Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Oobe Na Chwile?
Iska
post 09.11.2007 - 09:29
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2508

Witam
Obudzilem sie dzisiaj o godzinie 2 . Standardowo pare cwiczen na przebudzenie i dalej do wyra. Czekalem i czekalem i w sumie stracilem rachube czasu . Czulem ze juz dluzej nie wytrzymam i zasne . I nagle cos sie stalo . Ale nie bylo to cos takiego jak w opowiadaniach innych ludzi , tzn bylo cos w tym podobnego ale strasznie niewyczuwalnego , niklego. Ocknalem sie na srodku parkingu , w nocy , okolo 50 metrow od mojego domu. Polazilem troche i zkumalem ze to moze byc oobe . Popatrzylem za swoim cialem fizycznym ale nigdzie go nie bylo ;< Postanowilem troche polatac. Pounosilem sie pare razy w gore i w dol i na dosc niskim pulapie przekroczylem ulice . Na chodniku szla para ludzi . Polecialem za nimi kawalek i potem to wszystko sie urwalo . Podkreslam ze mialem swiadomosc tego gdzie jestem i tego co robie . Przenioslem sie do miejsca ktore mialo byc pewnym miastem ale nim nie bylo . Poprostu go nie poznalem , ale wiedzialem ze to to miasto. Trafilem w sam srodek jakiejs imprezy spotkalem paru kolegow . Zjadlem nawet paczka ...
No i znowu przeniesienie .
Jakies jezioro zupelnie nie wiem gdzie . Na brzegu pare metrow od wody stoja domki . Widze lodke plynaca wolno w strone brzegu , jest noc . Podlatuje tam i spostrzegam swoich rodzicow. Mama tak dziwnie stoi na burcie i se mysle , kurde przywieje lekki wiatr to ja do wody zrzuci , to podlatuje i jakby ja asekuruje . Ona sie pyta co ja tutaj robie . Ojciec nic nie mowi , chyba . Wraz z moim pojawieniem zawial taki lekki wiaterek wprawiajac jacht w ruch , no i doplynelismy do brzegu . Znowu sie urywa.
Jestesmy w jednym z tych domkow czuje ze to jest gdzies niedaleko miejsca w ktorym byla ta impreza. No i zaczynam sie chwalic rodzicom ze chyba udalo mi sie osiagnac OOBE :D
I koniec
I teraz sie zastanawiam czy to mozliwe zebym mial OOBE przez ten krotki czas ? Czy to byla tylko czesc snu ?. Podkreslam ze po glebszym przyjrzeniu sie otoczeniu wygladalo to jak rl .
Profile CardPM
+Quote Post
Aniołeczek
post 09.11.2007 - 09:34
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 2402

Witaj,

mi się te z zdarzało coś podobnego, ale obstawiałabym, że to było bardziej LD niz OoBE
Profile CardPM
+Quote Post
Iska
post 09.11.2007 - 09:37
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2508

Hmm to bylby to juz 3 LD pod rzad ..
Profile CardPM
+Quote Post
ReCaLL
post 09.11.2007 - 15:12
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

oobe w OSPU moim zdaniem
Profile CardPM
+Quote Post
XnmRphR
post 09.11.2007 - 16:41
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 110

Witaj Drogi Podrozniku :-).

Ospuo chyba nie jest niczym innym jak ld zmieszanym z oobe i jest to stan mniej od oobe meczacy.

W moim wypadku samo "suche" oobe jest bardzo meczace zwlaszcza ze przy pelni swiadomosci zuzywa niesamowite, wprost nie dajace sie opisac ilosci energii, i nie trwa dlugo.
Najdluzsze oobe jakie udalo mi sie osiagnac trwalo zaledwie kilka do kilkunastu sekund.

Sam stan oobe latwo rozpoznac, zauwazysz wtedy ze nie ma swiatla, nie jest potrzebne, wszystkie obiekty sa jasne jakby pochodzilo swiatlo bezposrednio od nich.

Widzenie jest dookolne, ale nie warto zwracac uwagi na tyl tego widzenia, odnoslem kilkukrotnie wrazenie ze tyl tej widocznosci to oczy fizyczne lub ospuo.
Jestes w kuli ale jak skupisz sie na przedzie widzenia to widzisz mniej wiecej normalnie, nie zwracaj wtedy uwagi na tylnia czesc widocznosci bo wrocisz do ciala albo do ospuo. (zatrzasniesz sie).

Moje spostrzezenia:
- Nie ma dzwiekow
- Swiatlo pochodzi od obiektow, mozna odniesc wrazenie ze wszystko jest jak na super jasnej pustyni
- Czuc co mysli osoba na ktora sie patrzy, stan emocjonalny, podejscie do czegos.
- Zuzywa duze ilosci swiadomosci, najczesciej zakonczenie konczy sie znowu w ospuo, warto byc wtedy chociaz przez chwile przytomnym, zeby to zapamietac.
- Wazna role zeby nie byc w tym stanie zawieszonym graja afirmacje, dlatego osobiscie wole przechodzenie z ld :-) - dzieje sie to zazwyczaj samoczynnie. Albo poprostu nie rozumiem bodzca ktory nad tym panuje.

:-) Samo ospuo polecam do poprawiania afirmacji i walki z wlasnymi problemami, czesto wychodza na swiatlo dzienne nawet takie o ktorych nie wiemy ze je mamy a gdzies tam zalegaja :-).

Pozdrawiam, i zazdroszcze tego przepieknego poczatku w ktorym odkrywamy najwieksze o sobie a jednoczesnie o Swiecie tajemnice.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 09.11.2007 - 23:26
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Xnmsfgybasuiygbsgiusdbfgiysdicostam...

Nie wiem jak rozumiesz 'suche' obe ale meczace dla mnie nie jest, a to , ze pare sekund to po LD (dalej napisales) to ja tez tak mam, synchro chujowe i tyle.

Co do reszty nic tylko sie zgodzić! :)
Jakbym miał widzenie typowo na ludzki mózg opisać to bym powiedział, że tak jakbyś widział w tpp z góry, wiem niewiele to mówi ale to chyba najliższe zobrazowanie tego jakie mi na myśl przychodzi. Gdy skupiasz wzrok na czyms pole widzenia się zawęża i wyostrza.

Oświetlenie... hmm... ja to potraktowałem jakby każdy przedmiot był oświetlony świałem księżyca, tzn ciemno było ale i tak wszystko było widać.

Kontynuując:
- Dźwięk jest ale specyficzny, buczenie, piszczenie w uszach, dziwne coś (?)
- ze światłem się zgadzam chyba
- W sumie wszystko się odczuwa a nie postrzega w 'normalny' sposob
- nie wiem jak z tą cała energią idzie ale lepiej se nią głowy nie zawracać

Robienie początkującym wody z mózgu z LD pomieszanym z OSPUO itp itd jest rzeczą nieodpowiedzialną. Niech se mają to swoje obe nie waże czy tylko w ospuo czy poza i czy W. Powodzenia życzę wszystkim nieważne gdzie podrużują! Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
sov'
post 10.11.2007 - 13:59
Post #7

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2339

zeszłej nocy, pierwszy raz po zastosowaniu metody 4+1 udało mi się osiągnąć coś, co chciałbym jednak skonsultować z kimś kto ma w tym większe doświadczenie.

leżałem spokojnie, zamknąwszy oczy starałem się wyciszyć i całkowicie rozluźnić. jak zwykle wypatrywałem jakichś plamek czy wzorów pod powiekami. i jak zwykle chwilę później zasnąłem ;) kolejne co pamiętam to chwilowe wybudzenie ze snu przez coś co niemal napewno było wibracjami (znam je z zabaw z młodości, podczas których jedna osoba brała kilka glębokich oddechów a druga naciskała jej z całej siły na mostek, co powodowało chwilowe omdlenie. głupia zabawa ale myślę że coś w tym wtedy było), leżałem w tej samej pozycji ale moja świadomość była jakby trochę skurczona, częścią jej przebywałem jeszcze w śnie, a częścią widziałem nadal pokój w którym leżałem. osobliwe jest to że bez przerwy słyszałem dziwny szum przechodzący czasami w bolesny i wysoki pisk (osobliwe bo w żadnym opisie, choć niewiele ich przeczytałem, nie spotkałem się z takim zjawiskiem). ponownie zasnąłem i choć nie jestem w stanie określić czasu trwania przerwy między pierwszą a drugą obserwacją, nie wydaje mi się żeby trwała ona dłużej niż minutę. i znów podobne rozbudzenie. teraz już jakby oswojony z tym co czułem wcześniej próbuję skupić się na tym aby nie zasnąć i koncentrować na wibracjach. poczułem wtedy że całe moje ciało znajduje się w jakimś dziwnym skurczu. przestałem się tym przejmować i pomyślałem że chcę teraz osiągnąć oobe. przez krótką chwilę znowu straciłem świadomość i... to właściwie koniec, gdyby nie to że jestem pewny że przez ułamek sekundy patrzyłem sobie w twarz z góry. więcej nie pamiętam.

na ile pokrywa się to co opisałem z Waszymi spostrzeżeniami na temat oobe?
Profile CardPM
+Quote Post
sov'
post 11.11.2007 - 14:47
Post #8

Gość Rodziny
*

eej proszę o odpowiedź bo powiedzmy że to dla mnie dość ważne ;)
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 11.11.2007 - 14:53
Post #9

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

twój opis wygląda dość standartowo sov` ;)
piski tez nie sa niczym nowym, wszytsko wyglada na to ze jestes na drodze do glebokiej relaksacji - wiec zycze powodzenia i samodyscypliny w dazeniu do oobe :)))

staraj sie utrzymywac swiadomosc. Nie ulegaj sennemu umysłowi i... trzymam kciuki :)
Profile CardPM
+Quote Post
sov'
post 11.11.2007 - 18:03
Post #10

Gość Rodziny
*

dziękuję, przynajmniej wiem że zmierzam w dobrym kierunku:)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic