Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Bardzo Bym Prosił
Przemek1993
post 11.11.2007 - 19:25
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1755

Hejka wszystkim. Pisałem na poczte do Pana Darka, ale jakiś błąd był i się nie dało. Możliwe żę to rpzeczyta albo nie. W takim razie prosze o pomoc innych obemaniaków którzy potrafiąwychodzić i idzie im to bardzo dobrze. Ćwicze jużod 2 lat jak nie którym już wiadomo. Nie to żebym miał wibry paraliż itd. i nie potrafił nic więcej zrobic. Ja leże czasem i nawet po 2 h i przez cały ten czas nic. Nawet wibracji nie ma. Całkowita pustka. Jestem wprost załamany. Bardzo bym was prosił abyście to Wy mnie wyciągnęli bo z tego co widze to na moich NP nie ma co liczyć:( . Prosze was bardzo kiedy tylko będziecie mogli. Podczas mojego snu wybudżcie we śnie żebym zorientował się że śnie. Cokolwiek. Bardzo Was prosze.
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 11.11.2007 - 20:34
Post #2

Guests

.
+Quote Post
Draq
post 11.11.2007 - 20:46
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Dokładnie Darek. Nic na siłę Przemku. Kiedyś na siłę chciałem wyjsć a okazalo sie ze nie mialem wtedy paralizu nawet. Ja na twoim miejscu zrobilbym sobie przerwę jakiś tydzień, a potem stosowal regularnie 4+1 codziennie o innej godzinie. W poniedzialek budzisz sie o 4:00, we wtorek o 5:00, środa o 6:00, etc. Widzisz... na mnie godzina 4:00 nie dziala, przypadkowo odkryłem ze moje 4+1 to godzina 7:00 i 20 minut rozbudzania :). Tą chęcią osiagniecia obe tracisz duzo energii. Nie chodzi o to by nie probowac, ale nastaw się neutralnie. Chodz wczesnie i wybudzaj sie w nocy. By osiagnąć obe trzeba być zrelakswoanym, tą chęcią czlowiek zbędnie sie spina. Pozdrawiam i życzę sukcesów ;)
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 11.11.2007 - 20:49
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1722

Taka moja teoria, nie musicie się zgadzać. Ale wg. mnie nie każdemu udaję się wytworzyć wibracje, dlatego, że ma za mało energii w ciele energetycznym(coś w tym stylu). W każdym razie u mnie było podobnie, miałem spontaniczne LD (ale wibracji nie mogłem wytworzyć). Kiedy zacząłem ćwiczyć system NEW to po jakimś czasie udało mi się wytwarzać wibracje, bo zacząłem odczuwać energie we własnym ciele etc. Nie wiem na ile teoria czakr i energii jest prawdziwa(osobiście w to wierze, a energię można nauczyć się odczuwać i widzieć), ale nie mam możliwości jako tako tego udowodnić. W każdym razie mi to pomogło. Nawet Robert Bruce w swoim "Obe w 9 tygodni" zalecał na początku zapisywanie swoich snów by utworzyć pomost świadomości między snem, a jawą i ćwiczenia energetyczne.
http://www.astraldynamics.pl/upload/Nowe_Drogi_Energii.pdf
http://www.astraldynamics.pl/upload/Trakta...i_Astralnej.pdf
http://www.astraldynamics.pl/dzial-27,,,.html - tu masz kurs OBE w 9 tygodni online
Mam nadzieje, że Ci się to jakoś przyda, bo w przeciwieństwie do tego co piszę na oobe.pl nie każdemu oobe udaje się osiągnąć "błyskawicznie":p
Polecam książki Roberta Bruce'a, jego prace pomogły mi znacznie bardziej niż książki Monroe czy Moena...

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 11.11.2007 - 21:05
Post #5

Guests

.
+Quote Post
Draq
post 11.11.2007 - 21:10
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Nie zgodzę się ze mamy za mało energii. Mamy bardzo dużo energii, ale nie umiemy jej spostrzegać i odczuwać. Wibracje są nagłym ruchem energii którą odczuwamy, a nie zwiększeniem jej poziomu. Też ćwicze New i ogólnie przyczynił do występowania SP (paraliżu przysennego) w którym moglem opuścić cialo :)
CYTAT
DS i wielu innych wychodzą bez wibracji

Tak to jest prawda, wibracje nie są wymogiem. Od roku wychodzę bez wibracji gładko prosto w astral, stopniowo a nie gwałtownie. PS. DS fajne wiersze :). Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Przemek1993
post 11.11.2007 - 21:18
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1755

Dzięki wielkie. Bardzo fajne wiersze :) Właściwie to ja nie robie tego na siłe... Jestem jużtak doświadczony w tej dziedzinie ( ponad 2 lata ), więc wiem że powinienem być wyluzowany i taki jestem podczas prób. Mówie se trudno jak sięnei uda to będzie jutro. No, ale trudno. Musze poczytaćo tym NEW może coś pomoże. Dzięki że przynajmniej zwróciliście uwage na mój problem ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 11.11.2007 - 21:32
Post #8

Guests

Ja kiedyś strasznie śmiertelnie poważnie traktowałem OObe.
Wyobrażałem sobie nie wiadomo co, no bo wiesz, dusza wychodzi z ciała itp. a co jak nie wrócę i inne takie głupie obawy.

Wiem, wiem, że ty się już nie boisz (tak wynika z tego co napisałeś), ale może podświadomie siedzi to w Tobie, ten strach i się blokujesz.

Pamiętaj , że stan oobe jest zupełnie naturalny dla człowieka, tak samo jak jedzenie, chodzenie.
Gdy Ci się uda pomyślisz sobie, Kurcze przecież ja to znam, znam ten stan, robiłem to już setki razy.
+Quote Post
OBE Maniak
post 11.11.2007 - 21:49
Post #9

Guests

.
+Quote Post
Elanor
post 11.11.2007 - 22:38
Post #10

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 37

Darek - zawsze podobaly mi sie twoje wiersze ;) Ty chyba nimi sypiesz z rekawa ;p
CYTAT(Przemek1993 @ 11.11.2007 - 21:18) *
Właściwie to ja nie robie tego na siłe... Jestem jużtak doświadczony w tej dziedzinie ( ponad 2 lata ), więc wiem że powinienem być wyluzowany i taki jestem podczas prób. Mówie se trudno jak sięnei uda to będzie jutro. No, ale trudno. Musze poczytaćo tym NEW może coś pomoże. Dzięki że przynajmniej zwróciliście uwage na mój problem ;)

Wydaje mi sie,ze Ty nie do konca wierzysz,ze mozesz wyjsc. Wyobraz sobie,ze juz wyszedles.Poczuj radosc z tego powodu. I czekaj :) Czasem nawet nei zdajemy sobie sprawy, ze mimo wszystko nie mamy przekonania co do tego,ze naprawde ''mozemy''. Jak sobie zwizualizujesz radosc, wczujesz sie w euforie ''po'', to automatycznie wiekszosc trudnosci znika. Wlacznie z frustracja.

PS Ja mam tylko 2 doswiadczenia - kilkusekundowe, przypadkowe wyjscia ;p Ale jestem pewna,ze juz niedlugo ;) Czego i Tobie zycze.
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 11.11.2007 - 22:59
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1722

No masz po części racje. To nie do końca jest tak, że mamy mało energii. Chociaż taka sytuacja też może wystąpić, bo np. energię traci się podczas bezsensownych wizualizacji(tzw. bujaniu w obłokach) itp.
Przynajmniej wg. teorii sprawa wygląda tak, że nie ma się dobrze rozwiniętych ośrodków energetycznych, występuje kiepski przepływ energii. Zresztą jak ćwiczysz NEW to na pewno sam to wszystko wiesz:)

Darek dzięki za kometa;) p.s fajny wierszyk^^

Przemek1993 - nie popadaj w nawyki, ale nie trać też zapału. Czytaj o OOBE i LD przed snem to pomoże Ci to się zmobilizować:) powodzenia!
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic