Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Obe - Testy Z Polem Magnetycznym
Dusza
post 23.12.2007 - 00:30
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

http://youtube.com/watch?v=nCVzz96zKA0&feature=related

bardzo ciekawe ! (po angielsku)
Profile CardPM
+Quote Post
ohmy_
post 23.12.2007 - 18:52
Post #2

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2396

ech kurcze, szkoda że po angielsku :( nie rozumiem za bardzo... :(
Profile CardPM
+Quote Post
sonic3
post 23.12.2007 - 20:27
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2391

Czytałem już o tym jakiś czas temu mimo to niema dowodu na to, że owe zjawisko naprawdę powstaje tylko w mózgu, czy jest to forma wyrzucania w poza po przez zaburzania percepcji.
Poza tym jest dalej pomijany fakt, że posiada się percepcje bycia w ŚF niefizycznie i odpowiedz, że jest to nieznana funkcja mózgu do dobierania jakieś formy energii mnie nie przekonuje.
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 23.12.2007 - 20:30
Post #4

Guests

Szczerze to nie za bardzo podobają mi się wnioski z tego typu eksperymentów. Są rozbieżności pomiędzy OBE wywołanymi przez pole magnetyczne, a OBE naturalne. W tym drugim przypadku zwykle jest opadnięta szczęka z wrażenia, ogromne emocje i ogromny strach towarzyszący oddzieleniu. Ci z eksperymentu opowiadają o tym rzekomym 'OBE' jakby relacjonowali kupowanie bułek w sklepie. Zauważyli to komentujący:'Wrażenia relacjonowane są niczym w porównaniu z prawdziwym OBE'.
Co to za naukowcy, że nieskonfrontowali tego z relacjami tymi, któzy umieją OBE? Oni udowadniają tylko to, co chcą udowodnić. ehh szkoda gadać. Chyba już nie ma prawdziwych naukowców na świecie.

"Aby poznać prawdę należy pozostawić nieznanemu drzwi uchylone" - Richard Feynman
+Quote Post
Dusza
post 23.12.2007 - 21:20
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

Mind trainee , wedlug mnie badania z polem magnetycznym sa cenne poniewaz ono caly czas na nas oddzialuje. Ziemia ma swoje wlasne pole magnetyczne wiec kazde obe jest pod jakims wzgledem zwiaze z tym.

Nieche tu zadnych teorii snuc , ale napisze cos co mi do glowy przyszlo ;)

(bedzie w skroce bo spieszy mi sie hehe)

Znacie pewnie date 2012 ;) . W tym roku ma byc maximum sloneczne. Kiedy slonce wyrzuci duze promieniowanie w nas moze dojsc do zachwiania pola magnetycznego Ziemi na pewien czas (moze kilka godzin , moze kilka dni). Moze w jakis sposob nasze pole magnetyczne ustawi czestotliwosc nadawania fal tak jak Ci naukowcy bawia sie tym helmem. Chyba dalej nie musze tlumaczyc ;)
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 24.12.2007 - 10:04
Post #6

Guests

A czy ja napisałem, że mi się eksperyment nie podoba? Twierdzę tylko, że wnioski są zbyt pochopne. Naukowcy chcą po prostu zbyt usilnie wsadzić OBE do czaszki człowieka i niezbyt mi się podoba to, że nie uwzględniają lub nie robią eksperymentów na tych, którzy umieją OBE.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic