|
|
![]() ![]() |
28.12.2007 - 18:06
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam, to mój pierwszy post.
Zacznę od informacji, iż nigdy nie osiągnąłem OBE. Bawiłem się tylko w LD, i szło mi naprawdę nieźle. OBE się boję, ponieważ niewiem co moja wyobraźnia może wykreować, i narazie nie planuję opuszczać ciała - miałem pare razy paraliż, kilka razy miałem hipnagogi - to wszystko po LD. I tutaj moje arcyciekawskie pytanie :D - Opiszcie widok 360 stopni, który (podobno) można doświadczyć w OBE. Sry jeżeli taki temat już był, ale nie działa mi opcja "Szukaj". Pozdro, aidie |
|
|
|
28.12.2007 - 18:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Widok 360* występuje jedynie jeśli wejdziemy niefizycznie do strefy fizycznej. W astralu widzimy normalnie. Ciężko jest wejść do ŚF ale jak mi się uda to napiszę :>
|
|
|
|
28.12.2007 - 18:25
|
|
|
|
|
|
|
28.12.2007 - 21:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
namiastki 360* możesz doświadczyć w fizycznymi zmysłami..wystarczy specjalny sferyczny obiektyw... oczywiście nasz mozg nie jest zbytnio przystosowany do odbioru tak dużej ilości informacji...
Ciężko opisać coś co nie ma swojego odpowiednika w fizycznym postrzeganiu, to tak jak opisywać smak albo kolor który jest tobie kompletnie obcy... Wspomnienia tego rodzaju są ciężko przyswajalne przez nasz mózg, tak wiec samo opowiadanie o tym sprawia pewien kłopot :-) Nie odpowiedziałem na twoje pytanie... :-) |
|
|
|
28.12.2007 - 21:09
|
|
|
http://www.oobe.pl/park/blog/vvi/index.php?showentry=2988
akurat niedawno napisałam o tym notatkę w moim OBElogu :) więc jeśli masz ochotę to zapraszam do przeczytania |
|
|
|
29.12.2007 - 11:42
|
|
|
Mam teraz inne pytanie: Jak dostroić się do widoku 360 stopni w świecie fizycznym ?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |