oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Widok 360 Stopni - Jak To Naprawdę Jest ?
aidie
post 28.12.2007 - 18:06
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Witam, to mój pierwszy post.

Zacznę od informacji, iż nigdy nie osiągnąłem OBE. Bawiłem się tylko w LD, i szło mi naprawdę nieźle.
OBE się boję, ponieważ niewiem co moja wyobraźnia może wykreować, i narazie nie planuję opuszczać ciała - miałem pare razy paraliż, kilka razy miałem hipnagogi - to wszystko po LD.

I tutaj moje arcyciekawskie pytanie :D - Opiszcie widok 360 stopni, który (podobno) można doświadczyć w OBE. Sry jeżeli taki temat już był, ale nie działa mi opcja "Szukaj".

Pozdro, aidie
Go to the top of the page

+Quote Post
damiano
post 28.12.2007 - 18:19
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Widok 360* występuje jedynie jeśli wejdziemy niefizycznie do strefy fizycznej. W astralu widzimy normalnie. Ciężko jest wejść do ŚF ale jak mi się uda to napiszę :>

+Quote Post
aidie
post 28.12.2007 - 18:25
Post #3

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(damiano @ 28.12.2007 - 18:19) *
Widok 360* występuje jedynie jeśli wejdziemy niefizycznie do strefy fizycznej. W astralu widzimy normalnie. Ciężko jest wejść do ŚF ale jak mi się uda to napiszę :>

Czyli będąc w moim pokoju, będe widział w 360 stopni, a w podróżach do krainy zmarłych nie ? :D

+Quote Post
MadLuki
post 28.12.2007 - 21:06
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

namiastki 360* możesz doświadczyć w fizycznymi zmysłami..wystarczy specjalny sferyczny obiektyw... oczywiście nasz mozg nie jest zbytnio przystosowany do odbioru tak dużej ilości informacji...

Ciężko opisać coś co nie ma swojego odpowiednika w fizycznym postrzeganiu, to tak jak opisywać smak albo kolor który jest tobie kompletnie obcy...

Wspomnienia tego rodzaju są ciężko przyswajalne przez nasz mózg, tak wiec samo opowiadanie o tym sprawia pewien kłopot :-)

Nie odpowiedziałem na twoje pytanie... :-)

+Quote Post
VVi
post 28.12.2007 - 21:09
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

http://www.oobe.pl/park/blog/vvi/index.php?showentry=2988
akurat niedawno napisałam o tym notatkę w moim OBElogu :) więc jeśli masz ochotę to zapraszam do przeczytania

+Quote Post
aidie
post 29.12.2007 - 11:42
Post #6

Przyjaciel Rodziny

Mam teraz inne pytanie: Jak dostroić się do widoku 360 stopni w świecie fizycznym ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park