|
|
![]() ![]() |
04.01.2008 - 16:42
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No wiec wczoraj rano sie obudzilem i pomyslalem se ze chcialbym zeby mi sie przysnilo ze latam :D i zaczalem se wyobrazac ze latam. po chwili zasnalem i stalem na dachu 10-pietrowca (wiecie, taki blok :d) obok mnie stala jakas dziwna miotla :) Wiec na nia wsiadlem i zlecialem na dol. Tuz nad ziemia podnioslem sie i zaczalem latac :):):) Bylo zajeb... no, fajnie :D wiatr wial mi we wlosy itd. Okrazylem caly blok i nagle ostro skrecilem, tak ostro, ze wyglebalem na ziemi (lecialem wtedy ok. 0.5m nad ziemia). Ale nie wiem czy tego chcialem czy nie :) po chwili sie obudzilem.
Co o tym myslicie? bo wlasnie ja nie do konca wiem, czy mialem swiadomosc czy to sen czy nie :D Prosze o odpowiec :) |
|
|
|
04.01.2008 - 16:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tutaj sam powinieneś sobie odpowiedzieć czy to było LD czy po prostu śniłeś o tym o czym chciałeś śnić. Jeżeli świadomie latałeś wokół bloku to to było LD a jeżeli nie to raczej był to zwykły sen. Ja mam tak ze jak wiem że śnie to dosłownie w duszy skacze z radości :)
|
|
|
|
04.01.2008 - 17:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Świadomość, świadomością, ja też mam b.często (chyba zawsze) świadomość w snach. LD to wtedy jeśli uświadomisz sobie, zę to był sen. Jeśli wiedziałeś (śniąc) że to jest sen to rzeczywiście miałeś LD :). Miłych lotów :D
|
|
|
|
04.01.2008 - 17:49
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
dodam jeszcze ze bylem bardzo spiacy :D
|
|
|
|
04.01.2008 - 18:41
|
|
|
Pytasz sie czy to był LD ? a skad my mamy to wiedzieć ? przeciez to był Twoj sen jezeli miales swiadomosc to byl LD jezeli nie to byl zwykly sen proste a to ze byles bardzo spiacy to nie ma znaczenia :P
|
|
|
|
04.01.2008 - 21:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
nie miales LD, ale zainkubowales sen (na szybko).
A pytanie, co najmniej lekko smieszne hehe, bo tak jak wyzej napisali, to ty sam musisz wiedziec, czy masz swiadomosc tego ze w tym momencie masz sen. |
|
|
|
04.01.2008 - 22:34
|
|
|
Jeszcze tylko podkreślę, że MOŻNA mieć świadomość we śnie, i to nie będzie ld. Świat może wydawać się podobny do FŚ, lecz nie "dowiadujemy się" że jest to tylko sen. Chodzi o to że jesteśmy bohaterami swoich snów i to właśnie my możemy decydować co zrobimy. Jeśli ćwiczy się sprawdzanie rzeczywistości, patrzenie na ręce, to z takiego stanu można uświadomić sobie, że to jest sen.
|
|
|
|
05.01.2008 - 10:25
|
|
|
wiecie, po dluzszym przemysleniu nie jestem pewien czy to byl krotki sen czy nie. Moze to mi sie tylko wydawalo? Moze myslalem ze snie ale naprawde mialem pewna swiadomosc tego nie wiem. Przypominam sobie tylko ze tak jakby sie potem obudzilem. :D
PS: a mialem pare razy taka sprawe: lezalem sobie i bylem najwyrazniej na pograniczu snu z realem i tak jakby mi sie sni ze jestem w takiej czarnej otchlani i spadam w dol. Nagle wyczuwam jakbym udezyl o podloze i czuje ze moje miesnie sie spinaja (poruszylem sie troche, ale juz w realu). tak jabym sie relaksowal i nie ruszal wogole niczym i nagle sie ruszyl. Czuje sie tak troche dziwnie w nogach :) Czy to byl jakis przedsmak oobe? wiecie, jakbym byl w transie i nagle sie z niego wyrwal. :) |
|
|
|
05.01.2008 - 10:46
|
|
|
Uczucie spadania w dol wystepuje przy silnej relaksacji. Polecam Ci czytanie wszelkich materialow na temat OOBE dostepnych w internecie, moze w tedy skoncza sie Twoje pytania, ktore byly meczone na forum juz tysiace razy.
|
|
|
|
05.01.2008 - 10:53
|
|
|
nawet nie wiesz ile czytam o oobe w necie :D
|
|
|
|
06.01.2008 - 08:37
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak można nie wiedzieć czy mialo sie LD ? LOL -.-
|
|
|
|
07.01.2008 - 18:48
|
|
|
no przeciez mowie ze nie wiem czy spalem czy to byla tylko moja wizualizacja! niegdy takiego czegos nie mialem wiec dlatego te podejrzenia :D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |