Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Chłopiec Z Marsa
Drag0n
post 26.01.2008 - 20:57
Post #1

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1691

Nietypowy chłopiec urodził się w mieście Volzhsky, w regionie Wołgograd w Rosji. Jego matka Nadezhda Kipriyanovich twierdziła, że tuż po urodzeniu chłopiec zachowywał się bardzo nietypowo. Nie płakał, a jedynie uśmiechając się bardzo uważnie na nią patrzył.

Potem było jeszcze ciekawiej. W wieku dwóch lat chłopiec zaczął opowiadać zdumionej rodzinie, że kiedyś był... mieszkańcem innej planety, którą nazywał Marsem. Wymieniał dziesiątki galaktyk, używając nazw, których rodzice w ogóle nie znali. Kiedy zaczęli sprawdzać w książkach, co się kryje za opowieściami swojego synka, okazało się, że Borys ma gigantyczną wiedzę o kosmosie.

Chłopiec opowiadał także, że we wszechświecie jest wiele żyjących istot, które poruszają się w lśniących, dyskoidalnych statkach. Nikt z rodziny nie interesował się zjawiskiem UFO i tym bardziej Borys nie miał szans o tym gdziekolwiek przeczytać. Opowiadał o pozaziemskich cywilizacjach, o istnieniu antycznej rasy ludzi mierzącej trzy metry wzrostu, o przyszłym klimacie na ziemi i globalnych zmianach, w tym o katastrofie, która ma dotknąć ziemi w 2009 roku.
Wykazywał wszystkie cechy tzw. dzieci indygo. Potrafił idąc ulicą zatrzymać człowieka i powiedzieć mu, aby przestał brać narkotyki, gdyż jego żona przez to cierpi. Zawsze trafiał w dziesiątkę! Jego sława sięgnęła daleko poza Rosję.
Oczywiście najciekawszy był wątek dotyczący jego życia na Marsie. Oto jak kilka lat temu opisywał, jak wygląda życie na Marsie
„...Pamiętam tamten czas, kiedy miałem 14 albo 15 lat. Marsjanie prowadzili przez cały czas wojny, więc często musiałem brać udział w wypadach razem z moim przyjacielem. Mogliśmy podróżować w czasie i przestrzeni latając w okrągłych statkach kosmicznych. Ziemię obserwowaliśmy w trójkątnych pojazdach. Marsjańskie statki są skomplikowane. Są zbudowane z warstw, i mogą latać po całym wszechświecie."

Ostatnio dostajemy sporo materiałów w ramach Projektu Camelot, z którym zresztą planujemy wspólne przedsięwzięcie. Okazało się, że ludzie tego projektu dotarli do Borysa kilka miesięcy temu, który jest już prawie nastolatkiem.
Z dziećmi „pamiętającymi swoje wcześniejsze wcielenie” jest tak, że około 6-7 roku życia pamięć dotycząca ich przeszłego życia zaciera się i zanika. Ilość wrażeń przybywająca wokół ze świata szkoły jest tak duża, że dzieci przestają pamiętać „wspomnienia z przeszłości”.

Nie chcemy teraz przedstawiać argumentów za tym, że takie przypadki dzieci się zdarzają i są jak najbardziej prawdziwe, bo nie czas i miejsce ku temu. Tym razem chcemy zaprezentować materiał nagrany w Rosji, na którym możemy obejrzeć małego Borysa.
(dziękujemy Marku za pomoc)

Materiał jest co prawda jeszcze nie przetłumaczony, ale wystarczy prosta znajomość angielskiego lub rosyjskiego, aby zorientować się, co mówi chłopiec obecnie. Borys opowiada o życiu na Marsie, o cywilizacji, która musiała skryć się pod ziemię, o życiu na innych planetach. Do sprawy tego chłopca powrócimy przy okazji prezentacji niezwykle interesującego przypadku z terenu Polski, który w wielu punktach jest podobny do przypadku Borysa. Oto ten film:

http://www.youtube.com/watch?v=y7Xcn436tyI

Źródło - Nautilius.org.pl
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 26.01.2008 - 21:21
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Stare.. ale jare :) Fajna historia, mały dzieciak nie może mieć takiej wiedzy, chyba, że jest indygo. Ciekawi mnie to czy oglądając N. Geographic Channel można posiąść tak ogromną wiedzę... szczególnie u dzieciaka. Ja mu wierze.
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 26.01.2008 - 21:37
Post #3

Świadomie Śniący

Nie takie stare, artykuł z 26.01.2008 :P
Profile CardPM
+Quote Post
Ender
post 26.01.2008 - 23:22
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2313

Czytam i myslalem ze to jakies opowiadanie xD
Profile CardPM
+Quote Post
Gerber W.
post 27.01.2008 - 03:01
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3156

Może... a może nie... kto o wie? :D Może rodzice chcieli na siłę wypromować dziecko, a może na prawdę mały pamięta to wszystko... Nie dowiemy się ^^
Profile CardPM
+Quote Post
Sc0pe
post 27.01.2008 - 09:13
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: Banned
Nr użytkownika: 3258

Zobaczcie na ten fragment:

..:::Opowiadał o pozaziemskich cywilizacjach, o istnieniu antycznej rasy ludzi mierzącej trzy metry wzrostu, o przyszłym klimacie na ziemi i globalnych zmianach, w tym o katastrofie, która ma dotknąć ziemi w 2009 roku:::..

Ja widziałem jeszcze inny artykuł o tym chłopcu, jak był mniejszy.
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 27.01.2008 - 12:02
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1867

Ciekawe Dagon dlaczego uważasz że indygo tylko moze mieć taką wiedzę-w czym indygo ma być lepsze od innych,a może jest gorsze.
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 27.01.2008 - 12:24
Post #8

Dusza Towarzystwa

Bo inne po urodzenia nie mogą mieć takiej wiedzy i już. Wiedza przychodzi wraz z uczeniem się w szkole. Nie słyszałem o tym, aby w szkołach uczyli o Plejadach. Mnie to akurat nie spotkało. I czemu miało by być gorsze? Wdg. mnie na pewno nie lepsze, bo ja wierzę w równość :) po prostu zdolniejsze, takie dzieci mają wiele talentów, już niektóre w wieku 10 lat malują fotorealistyczne obrazy.
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 27.01.2008 - 12:47
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1219

Gdy czytałem artykuł o chłopcu byłem pod wrazeniem. Wczoraj po obejrzeniu filmiku z jego udziałem emocje opadły, mało wiarygodny ten Borys
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 27.01.2008 - 13:21
Post #10

Guests

moze malo wiarygodne, ale on przekazuje tylko wiedze dalej, jesli takie bylojego doswiadczneie. Dziecko indygo jest w kazdym z nas. Tylko ze jedni ybrali yb pamietac o swojej przeszlosci inni by nie pamietac. Wchodzximy w okrs czasow, gdy dzieci rodza sie z cala pamiecia o nich samych. Pamietajcie o tym. Juz coraz latwiej bronia sie przed przekonaniami rodzicow i coraz latwiej sie im opieraja podazajac wlasna dorga. I co dziwne, wiekszosc dzieci pokazuja rozne rzeczy poprzez ich zabawy. Moze to dziwne, ale tak jest. Katastrof bedzie coraz wiecej, i szybciej niz sie zdaje. Sama od bardzo dawna przydarzaja mi sie rozne dziwne rzeczy. Widze rozne posacie dookola mimo ze nie ma nikogo w pokoju, czasem zdarza mi sie slyszec strzepy rozmow. Ostantio sie to bardzo nasililo. Tak samo mysle, ze gdyby Ziemia byla jedna i wyjatkowo to byloby nudno dla wszystkich istot. Wiem ze sa inne cywilizacje poza Ziemia. Inaczej byloby zbyt nudno. pozdr
+Quote Post
leon
post 27.01.2008 - 13:45
Post #11

Dusza Towarzystwa

Dzieci indygo przede wszystkim charakteryzuje bardzo słaby system immunologiczny,a więc skoro są taklie mądre to dlaczego nie znają przyczyny słobości swojego systemu immunologicznego,a więc ich mądrość można porównać do jakości ich systemu immunologicznego/rozmawiałem z osobą która posiadała wg niej niezwykłe zdolności i dopuki mnie brała za indygo doputy udało mi się conieco wyciągnąć na temat organizmów dzieci indygo/.A więc jeżeli ktoś z was uważa śię za indygo niech mi teraz odpowie.Dlaczego są ADHD?
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 27.01.2008 - 13:56
Post #12

Dusza Towarzystwa

Bo nie potrafią przystosować się do tego świata. JA gdybym pamiętał swoje życie np. na Plejadach i żyłbym tutaj, to złapałbym wszystkie możliwe choroby jakie istnieją na Ziemi. Więc nie dziw im się. Poza tym ograniczone są ciałem ludzkim, żyją tak jakby na naszych zasadach i nie mogą się do tych ograniczeń przyzwyczaić.
Profile CardPM
+Quote Post
leon
post 27.01.2008 - 14:04
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Dagon @ 27.01.2008 - 13:56) *
Bo nie potrafią przystosować się do tego świata. JA gdybym pamiętał swoje życie np. na Plejadach i żyłbym tutaj, to złapałbym wszystkie możliwe choroby jakie istnieją na Ziemi. Więc nie dziw im się. Poza tym ograniczone są ciałem ludzkim, żyją tak jakby na naszych zasadach i nie mogą się do tych ograniczeń przyzwyczaić.

Więc ich wiedza jest dokładnie tyle warta co ich organizmy.W wieku np trzydziestu lat mają organmizmy/bilogicznie-znam taką osobe osobiście i udzielałem jej porad odnośnie poprawy stanu zdrowia chociaż nie jestem indygo/ 70 latka-gdyby dysponowali wartosciową wiedzą to potrafili by radykalnie zapanować nad swoimi organizmami.
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 27.01.2008 - 20:35
Post #14

Dusza Towarzystwa

Wiedza zależy od mózgu, a pamiętaj, że nie poznaliśmy jeszcze jego tajemnic. Używasz kilku procent, a ile on może?
Profile CardPM
+Quote Post
Drahel
post 27.01.2008 - 20:54
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3229

Jedna tylko rzecz mnie zastanawia.

"W wieku dwóch lat chłopiec zaczął opowiadać zdumionej rodzinie, że kiedyś był... mieszkańcem innej planety, którą nazywał Marsem. Wymieniał dziesiątki galaktyk, używając nazw, których rodzice w ogóle nie znali. Kiedy zaczęli sprawdzać w książkach, co się kryje za opowieściami swojego synka, okazało się, że Borys ma gigantyczną wiedzę o kosmosie."

Czy to możliwe żeby inteligentni obcy mieli takie same nazwy galaktyk jak ludzie? Z resztą skąd miał by znać odpowiedniki (zakładam że angielskich... albo ruskich) nazw galaktyk xD A może obcy posługują się angielskim :D
Jak by chodziło o konstelacje lub gwiazdy to jeszcze bym się zgodził bo nazwy zostały nadane dawno dawno temu w starożytności :p ale nazwy galaktyk ? -_-
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 27.01.2008 - 21:11
Post #16

Guests

Chłopak ma niesamowite spojrzenie, Jego oczy....wow!!! Zawsze patrzę w oczy i wow.

Tyle ode mnie :)
+Quote Post
Dagon
post 27.01.2008 - 21:53
Post #17

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Drahel @ 27.01.2008 - 20:54) *
Jedna tylko rzecz mnie zastanawia.

"W wieku dwóch lat chłopiec zaczął opowiadać zdumionej rodzinie, że kiedyś był... mieszkańcem innej planety, którą nazywał Marsem. Wymieniał dziesiątki galaktyk, używając nazw, których rodzice w ogóle nie znali. Kiedy zaczęli sprawdzać w książkach, co się kryje za opowieściami swojego synka, okazało się, że Borys ma gigantyczną wiedzę o kosmosie."

Czy to możliwe żeby inteligentni obcy mieli takie same nazwy galaktyk jak ludzie? Z resztą skąd miał by znać odpowiedniki (zakładam że angielskich... albo ruskich) nazw galaktyk xD A może obcy posługują się angielskim :D
Jak by chodziło o konstelacje lub gwiazdy to jeszcze bym się zgodził bo nazwy zostały nadane dawno dawno temu w starożytności :p ale nazwy galaktyk ? -_-

Może ten dzieciak we, że nie zrozumielibyśmy go, więc tłumaczy na nasz język.
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 27.01.2008 - 22:03
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

Chwila, czy dzieci "indygo" to są to samo co osoby oświecone?

BTW:
Mi to niezwykle przypomina kultowy film(czy książkę) K-Pax (oglądałem z 10razy xD), nie Feluś? A wam?
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 27.01.2008 - 22:14
Post #19

Świadomie Śniący

Ja wierze ze ten chłopiec mówi prawde.
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 27.01.2008 - 22:18
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

CYTAT(Drag0n @ 27.01.2008 - 22:14) *
Ja wierze ze ten chłopiec mówi prawde.

Ja też, ale czy nie widzicie podobieństwa do porta z K-Pax'u?
Profile CardPM
+Quote Post
grzee
post 27.01.2008 - 22:29
Post #21

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

ciekawe ciekawe ;)
ostatnio zapytałam moją staruszke czy gdy byłam mała to opowiadałam o dziwnych rzeczach itp
powiedziała ze owszem. ze gdy byłam malutka, gdy ledwo co nauczyłam sie jako tako mówić to opowiadałam własnie o kosmitach :| że niemożliwoscia jest abym takich rzeczy dowiedziała sie z tv bo w tamtych czasach (ohoho) nie było AŻ takich bajek jak dziś, ale ogólnie nie dociekała w głąb moich historii bo uważała że poprostu zmyślam. ;)
kto wie... kto wie [;
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic