|
Dla mnie OBE Rebelia jest informowaniem, promowaniem zjawiska LD/OBE, które ma na celu rozwój ludzkiej świadomości, "obudzeniu" śpiących ludzi, którzy nawet nigdy w życiu nie zatrzymali się na chwilę, popatrzyli w niebo, wsłuchali się w ciszę i powiedzieli "po co ?, dlaczego? co dalej?" Rebelia ma na celu ukazać ludziom jedną z możliwych dróg do odnalezienia odpowiedzi na pytanie 'kim jestem?, jaka jest istota naszej egzystencji? czy istnieją inne światy?". OBE Rebelianci wierzą, że społeczeństwo wyposażone w narzędzie jakim jest OBE/LD będą o wiele mniej podatni na manipulacje ze strony rządzących światem, będą wykazywać większe oznaki indywidualności i w końcu przestaną się zachowywać w stosunku do drugiego człowieka jak wilk. System nie oznacza czegoś namacalnego, materialnego, rzeczywiście istniejącego, ale coś co istnieje jedynie w ludzkich umysłach i przez to ich zniewala. To ten właśnie system pragniemy zniszczyć. Chcemy, aby ludzie w końcu zaczęli myśleć samodzielnie, a nie poprzez soczewki nakładane przez tradycję, religię, normy społeczne. Oprócz tego każdy OBE Nauta wie, że eksterioryzacja to świetna zabawa, która pomaga utrzymać żadko widziany dziś uśmiech na twarzy. Cała akcja jest prowadzona bez żadnego komercyjnego motywu i brak w niej jakiegokolwiek przymusu. To moja i tylko moja opinia. W pełni popieram OBE-Rebelię.
|