Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Pare Snów :), z dreszczykiem emocji...
Freelancer
post 07.02.2008 - 19:27
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3382

Więc chciałem opisać jeden z moich snów i jeszcze kilka ciekawych motywów które pojawiały mi się w snach przez dość długi okres czasu. Nota bene, było to strasznie dawno ale jakoś dziwnym trafem utkwiło mi w mojej poszarpanej pamięci ;)
Generalnie w tym temacie zachęcam do podzielenia się snami i podobnymi motywami sennymi które przyniosły wam... dreszczyk emocji :)

Więc zacznijmy od takiego małego prologu jakim będą te motywy. Często śniło mi się że jechałem samochodem i nagle samochód zaczynał się rozpędzać i nie wiem czy kojarzycie uczucie jak nagle się bardzo rozpędza samochód to ma się wrażenie że zaraz się całkiem przyzwyczai do fotela z wyszczególnieniem wnętrzności. No więc często w snach miewałem takie uczucie, tylko dość konkretnie zwielokrotnione, że aż mi się niedobrze robiło i zazwyczaj takie jazdy kończyły się jakimś zderzeniem, wpadnięciem do wody lub innym niespodziewanym zwrotem akcji którego zawsze finishem była pobudka. Takie akcje nie miałem tylko z samochodem, były też dość konkretne loty samolotem z dodatkiem dość ciekawych akrobacji, których przeciążenia znów wpływały dość znacząco na mój astralny układ trawienny co nie mniej jednak dość dosadnie odczuwałem ;]. Generalnie dreszczyku emocji przynosiło mi zajebiste przyspieszenie i przeciążenia które były dość realistyczne.

Ok, motywy wymęczone, teraz możemy przejść do snu, który dość mocno mną wstrząsnął i pamiętam go z wieloma szczegółami pomimo że było to bardzo dawno a nigdzie go nie zapisałem.

Więc gdy wchodzę w sen jest lato, jestem w moim mieszkaniu i jestem w pogodnym nastroju. Jestem sam w domu... Chwile posiedziałem przy kompie i wstawałem od kompa z chęcią wyjścia na dwór, gdy nagle na środku mojego pokoju dopadło mnie dość bolesne kłucie w sercu. Położyłem się na łóżku, po chwili kłucie ustało, ale nie minęło wiele czasu jak poczułem nieprzyjemny ucisk w okolicach serca, dosłownie jakby mi ktoś ciężki usiadł na klatce piersiowej. Poczułem się strasznie i nagle rozpłynęła się po całym moim ciele taka błoga fala, mająca swój początek w sercu i dokładnie pokolei czułem każdą komórkę swojego ciała, jak się wyłączała. No i doszło do mózgu, nagle ciach i mną coś rzuciło. Wstałem i już czułem się dobrze, wtem spojrzałem na łóżko a tam leżałem ja, całkiem blady. I nagle przeszył mnie straszny lęk i rozpacz. Po chwili do domu weszła moja mama i gdy mnie zobaczyła zaczęła krzyczeć, wezwała pogotowie, zaczęli mnie reanimować, ale już było za późno... ja z kolei na to wszystko patrzyłem jakby z boku i byłem w strasznym szoku. Nie mogłem strawić bólu z jakim patrzyłem na moją matkę całą zalaną łzami. Po chwili powiadomili moją dziewczynę, o której zaraz pomyślałem i przeniosłem się na przystanek niedaleko jej domu, szła żeby przyjechać i mnie zobaczyć, była cała w rozpaczy, mnie to jeszcze bardziej przytłoczyło, próbowałem do niej coś powiedzieć, ale wszystkie moje słowa się rozpływały jak w próżni a ona była strasznie załamana.... I wsiadłem do tego autobusu razem z nią, patrzę na nią i ogarniała mnie coraz większa bezradność. Dotarłem z nią do swojego mieszkania, a ona popatrzyła na mnie i o mało nie upadła. Ja zacząłem się jeszcze bardziej drzeć i obudziłem się zalany łzami a pikawa mi zapieprzała jak głupia. Byłem w tak ciężkim szoku że zacząłem pisać do swojej dziewczyny że żyję, że jest wszystko w porządku, a ona nie wiedziała o co chodzi... Dopiero po chwili się ścięła i mnie zaczęła uspokajać, ale do dziś jak sobie przypomnę ten sen to mnie dreszczyk przechodzi. Miałem jeden raz w życiu tak realistyczny sen i akurat musiał być o takiej makabrycznej tematyce... brrrr

Mam nadzieję że nie przynudziłem towarzystwa ;)
Proszę o napisanie czegoś od siebie, co miało miejsce w fazie REM i przyniosło wam dość sporo wrażeń. Pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic