Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Dzien Dobry, Jestem Poczatkujacy..., Wybaczcie ze mecze jak inna laikow :)
duvrre
post 11.02.2008 - 19:58
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3516

Jak w temacie. Jestem poczatkujacym i malo o tym wiem. Nie przeczytalem zadnej z ksiazek R. Monroe (ale posiadam lecz nie mam zbyt duzo wolnego czasu) i wole narazic sie na Wasza dezaprobate pytajac sie niz nie wiedziec :) (wybaczcie). Mam pare pytan dotyczacych OoBE.
1. Z tego co czytalem na forum (a bylo tego niewiele) zrozumialem (byc moze blednie) ze OoBE jest to wytwor naszego mozgo co za tym idzie nie jest to swiat "realny" w ktorym mozemy postkac np kolege z klasy. Czy to prawda?
2. Z pierwszego postu mojego kursu wyczytalem "jesli chcesz spotkac wilkolaki (itd) to je spotkasz" czyli nasze OoBE mozemy zamienic w koszmar?
3. Czy cos moze nam sie stac naszemu cialu astralnemu?
4. Czy w OoBE sa jakies ograniczenia czasu, predkosci poruszania sie, odleglosci od naszego ciala fizycznego (i czy w ogole tak jest?)
5. Czy mozemy zostac w "astralu" a nasze cialo popasc w spiaczke badz cos podobnego (czytalem ze jest to niemozliwe ale wole sie zpytac)

Co do samego przejscia w "stan" OoBE:
Czy jesli wyjde z ciala fizycznego (jak na razie mi sie udalo wyjsc z racji tego iz dopiero zaczynam) jak powrocic? I czy jesli znajduje sie w jakiej odleglosci od ciala musze do niego wrocic (do ciala fiz) aby wrocic w do swiata "realnego"?

Czy moglby mi ktos opisac jak wejsc w stan OoBE? Czytalem poradnik R. Monroe ale czytajac "nie mysl o niczym" wydaje mi sie troche trudne.
Dokladnie chodzi mi o stan w ktorym ma sie uczucie drgania i czy w ogole mam te drgania. Ja odczuwam to jako "kolysanie" i nie wiem czy jest to wlasnie ten stan.

Czytalem ze podczas ktores "fazy" slyszymy pisk badz dudnienie. Dudnienie raczej jest to "lomotanie" zyly na skroni jesli sie nie myle, latwo to pomylic.
Profile CardPM
+Quote Post
mrdream
post 11.02.2008 - 20:18
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3459

1. Na początku jesteś w ospuo, czyli "świecie" wykreowanym przez twoj umysł, podświadomość czy jak tam to nazwiesz, ale jeżeli jesteś wytrwały to możesz się dostroić do świata astralnego, niektórzy mówią że możesz tam spotkać innych "podróżników".

2. Możesz spotkać jeżeli będziesz o nich myślał, tam każda twoja myśl może się "materializować"

3. Twojemu ciału astralnemu nic nie może się stać (pamiętaj, tam ty o wszystkim decydujesz)

4. Teoretycznie nie ma żadnych ograniczeń.

5. Dobrze czytałeś, to niemożliwe.

Zazwyczaj wystarczy pomyśleć o ciele fizycznym, jeżeli to nie pomoże to próbuj poruszyć tą fizyczną ręką. Zawsze mozna powrócić i to bez problemów.

A co do sposobów na wejście to podaje ci link:
http://spojrzenie.com.pl/ezoteryka/projekc...obe-214-66.html
Profile CardPM
+Quote Post
duvrre
post 11.02.2008 - 20:27
Post #3

Gość Rodziny
*

dziekuje za pomoc. Ide trenowac :)
Profile CardPM
+Quote Post
mrdream
post 11.02.2008 - 21:35
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3459

Trenuj :), i pamiętaj żeby się nie zniechęcać, nikomu od razu nie wyszło.
Powodzenia
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 12.02.2008 - 22:40
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3382

Mi od razu wyszło xD.... ale potem dłuuuuugie nic, ale za to dobra lekcja cierpliwości ;)
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 13.02.2008 - 07:28
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

Mrdream - OSPUO to jest też fragment astrala, tylko że taki prywatny.
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 13.02.2008 - 13:23
Post #7

Dusza Towarzystwa

Freddy - już to kiedyś pisałam, ale mogłeś tego nie czytać. Po pierwsze w sprawach paranormlanych itp itd jestem ortodoksyjna. Tak więc przyjmuję, że astral jest kreacją ludzkich myśli. Więc masz rację, że jest wykreowany przez wyobraźnię/umysł. Ale skoro ktoś może zjarzeć do twojego snu lub możesz się z kimś spotkać (a takie przypadki się zdarzają), to oznacza, że astral jest dostepny innym podróżnikom i że dzieje się tak samo w głowach jak i poza nimi. BO nie jest wytworem jakiejś siły spoza nas, tylko wytworem ludzkich myśli. I czasem jesteś w OSPUO, które jest fragmentem astrala - takim najbardziej prywatnym, czasem lecisz gdzieś dalej i widzisz też coś co jest kreacją innych ludzi, nie koniecznie tych, którzy jeszcze żyją, czasem to się miesza z twoimi nieuświadomionymi kreacjami.
Astral jest dualistycznym tworem. Jeśli ktoś mi powie, że np. zajrzałam w sen drugiego człowieka, bo np jestem jasnowidziem czy kimś takim, to nie zrobiłam tego inaczej jak przez przebycie astrala. Jasnowidze korzystają z wiadomości zapisanych w astralu - jest tam jego specyficzna część, która odwzorowuje wszystkie wydarzenia, nawet po śmierci danej osoby, bo myśli tej osoby to wykreowały.
Jaśniej nie potrafię tego opisać, bo się chyba nie da. Trzeba pojąć ten dualizm. Jest to dla umysłów ścisłych chyba za trudne, bo to abstrakcja. Prędziej udałoby mi się to narysować niż opisać słowami.
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 14.02.2008 - 09:08
Post #8

Dusza Towarzystwa

Słyszałam o Randim i czekam aż Krzysztof Jackowski oficjalnie rzuci mu wyzwanie, co nieoficjalnie już zrobił.
Jeśli nie wierzysz w jasnowidzenie to do niego pojedź - niech ci pokaże setki dokumentów policyjnych, które potwierdzają odnalezienie zwłok w dokładnie określonym przez Jackowskiego miejscu.
Kiedyś w Japonii (japońska tv to zrobiła) zorganizowano eksperyment. Zaproszono 2 jasnowidzów (obaj nie wiedzieli, że jest jakiś inny jasnowidz - choc być może KJ wiedział, mając swoje 3 oko) - jednym był KJ, drugim jakiś ponoć sławny i wielki amerykański jasnowidz. Sprawa dotyczyła morderstwa sprzed 10 lat - nierozwiązanego, bo nie złapali mordercy. Kiedy ich zapytali, czego potrzebują - Amerykanin od razu zarządał pełnej dokumentacji sprawy itp itd. A KJ powiedział tylko, żeby przynieśli mu kupkę ziemi z miejsca zamieszkania ofiar/y. I już w tym momencie Japończycy osułupieli, bo tamten rządał wszystkiego co jest ze sprawą związane. Amerykanin siedział w hotelu i ślęczał nad aktami. A KJ na drugi dzień (noc spędził z rodziną w holu, bo przyszed do niego duch zamordowanej osoby i nie dawał spać) kazał się wszystkim zbierać, że jadą w miasto. Nigdy tam nie będąc wskazywał im, gdzie mają jechać (tam ciężko trafić nawet z mapą do obiektu położonego o kilometr, a co dopiero będąc tam pierwszy dzień). I tak dojechali do domu, gdzie popełniono zbrodnię, o której szczegółach nie informowano KJ. Ten opisał dokładnie jak wszedł morderca, ile zabił osób, jakim narzędziem, w jakiej kolejności. Powiedział nawet gdzie morderca zaparkował samochód i jakiego był koloru, a kiedy już mieli szczęki do podłogi, bo wszystko się zgadzało co do joty, powiedział, że zaprowadzi ich teraz do domu mordercy. Japończycy struchleli, bo to kraj demokratyczny. Wydzwaniali po prawnikach, żeby się dowiedzieć, czy mogą w ten sposób wskazać podejrzanego, ale niestety prawo nie dopuszczało takiej możliwości. I tak morderca, być może nawet nieświadomy, że gdyby było to w Polsce, zostałby podejrzanym, a wkrótce oskarżonym i być może skazanym.
Kiedy miało dojść do konfrontacji w programie tv dwóch jasnowidzów, Amerkanin nawet się nie zjawił.
Skąd Jackowski miał informacje szczegółowe o morderstwie? Z japońskich gazet sprzed 10 lat?

Wiedza naukowa powiadasz? Mówisz o wiedzy naukowej tworzonej przez tych naukowców, którzy odrzucają nawet możliwość, że jesteśmy czymś więcej niż ciałem fizycznym? Ja biorę pod uwagę różne, nawet przeciwstawne teorie, ale przede wszystkim swoje doświadczanie. A także to, co pisza lub mówią inni. Czy oni wszyscy, od wieków nawet, mieliby kłamać w każdej sprawie?

A jeszcze co do jasnowidzenia. Czy wiesz, że CIA tez posługuje sie jasnowidzami. Gdyby mieli jednak takiego Jackowskiego - to by się dopiero działo. A o Ossowieckim czytałeś?
Są krzesła i stołki. Na jednym możesz się oprzeć na drugim nie. Tak samo jest z jasnowidzami - są tacy jak stołki, na których nie można się oprzeć, bo zwyczajnie zmyślają lub oszukują (pewnie to przeważająca większość) i są tacy, którym wystarczy kupka ziemi spod domu ofiary, aby wskazać miejsce porzucenia zwłok a nawet wskazac podejrzanego, który potem okazuje się sprawcą. Ale cóż - zawsze można być sceptykiem!!! BO zawsze znajdze się jakieś wydumane ALE.
Profile CardPM
+Quote Post
duvrre
post 14.02.2008 - 19:23
Post #9

Gość Rodziny
*

Przepraszam ze odbiegam o tematu panow ale mam jedno pytanie zwiazane z OoBE.

Kiedy bede wiedzial ze jestem w OoBE? Kiedy trzeba otworzyc oczy badz zrobic cos innego? Bo doszedlem do poziomu gdy mam paraliz ciala (badz tak tylko mi sie zdaje), czuje mrowienie czasem szczypanie. Dostaje jakby drgawek ale sadze ze sa spowodowane tym iz oczy pod powiekami szybko sie poruszaja.

pozdrawiam duv
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 15.02.2008 - 01:25
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Na Twoje pytanie jest tylko jedna odpowiedź, sam będziesz wiedział. Tego się z niczym innym pomylić nie da. Drganie powiek itp to normalna sprawa na początku, nie zwracaj na to uwagi i relaksuj się. Jak będziesz miał wyjść to sam zrozumiesz i poczujesz. Cierpliwości i powodzenia ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic