Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Obe Czy Ld, OBE zamienia się w LD
6h057
post 06.03.2008 - 14:41
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3777

Witam, mam taki problem, obe udało m się osiągnąc jakiś czas temu i jestem pewien że to było prawdziwe obe gdyż wszystko było realne jak w normalnym życiu i trochę przerażające:) i problem jest w tym że kolejne obe jakie doświadczam trochę się różnią od tego pierwszego w takim sensie że proces opuszczania ciała jest taki sam ale zaraz po wyjściu jakby zamienia się w świadomy sen, bo np. pogoda się nie zgadza czasem pora dnia, u sąsiada ustawienie mebli sie nie zgadza, no i nie jest to tak realne jak za pierwszym razem, i czy ktoś może wie cos na ten temat?? no i po takim seansie rano jestem bardzo zmęczony no ale to chyba u każdego występuje:) dzięki i pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 06.03.2008 - 15:12
Post #2

Guests

OBE różni się od LD w większości przypadków tylko rodzajem przeniesienia świadomości do POZA. W LD odzyskujemy ją już w toczącej się akcji, natomiast w OBE jest to poprzedzone odłączaniem jej od ciała.
OBE to według definicji wrażenie przebywania poza ciałem. Czy rzeczywiście znajdujemy się gdzieś indziej? Zdania są podzielone. Gdybyś za pierwszym razem przyjrzał się uważnie otoczeniu, przypuszczam, że także znalazłyby się różnice.
+Quote Post
6h057
post 06.03.2008 - 15:25
Post #3

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3777

Kurcze no własnie nie wydaje mi się żeby wtedy za pierwszym razem były jakieś różnice w otoczeniu, jak juz pisałem czełem się wtedy jakbym wstał z łóżka i realnie chodził po pokoju, w pokoju było ciemno czułem strach no to było coś niesamowitego, a teraz nie czuję tego realizmu poprostu czuję się jak w świadomym śnie, nie wiem może poprostu kiedy wychodzę a dzieje się to zawsze nad ranem, jestem śpiący i podczas wychodzenia może to poprostu zamienia się w sen, może trzeba większą przytomnośc umysłu zachować, może ja poprostu zasypiam i pocątek wychodzenia staje się początkiem snu:] nie wiem będę starał się to rozwikłać:)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic