Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Spotkanie Mentalne
starr
post 10.03.2008 - 22:05
Post #1

Guests

Dzisiaj na chacie padł plan by w najbliższy poniedziałek spróbować wspólnej wyprawy mentalnej. Na początek proponuję coś prostego, np : wspólne spotkanie o określonej godzinie w wyznaczonym miejscu. Później uczestnicy będą musieli opisać swoje wrażenia, ewentualne dialogi itd. Przy następnych próbach podejmiemy się czegoś trudniejszego i bardziej skompikowanego. To będzie taka rozgrzewka.
Muszę napisać, że w mentalce jestem świerzy. Sądzę, że nagrania Moena których słucham pomoga mi w tym jednak byłbym wdzięczny gdyby, ktos poda dla mnie i innych jakies ciekawe, własne porady, które mogą sie nam przydać.
Szkoda, że Dziubas usunął konto :( przydałby się nam. Jednak żeby nie offtopować napiszę: jeżeli kocha to wróci (znowu :D)
Ten temat zakladam narazie tutaj bo jeszcze nie ma dzialu o mentalce. Gdy takowy powstanie temat zostanie przeniesiony.
Proszę o wpisywanie się chętnych wzięcia udziału. Przypominam, że tylko uczestnicy będą mogli pisać i komentować gdy temat bedzie zostanie aktywowany w dziale "Eksperymenty" .Wszyscy będa mogli czytać jednak pisać- tylko uczestnicy. To dla porządku plus zachęta do wzięcia udziału
Proszę o wpisywanie się, propozycje co do eksperymentu i porady.
+Quote Post
MetaPsyche
post 10.03.2008 - 22:09
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

W mentalce mam niewiele doświadczenia, ale wchodzę w to - spróbować warto... Czekam na szczegóły odnośnie czasu i miejsca.
Boję się tylko, że dostanę potwierdzenie co zburzyłoby mój światopogląd ;] .
Profile CardPM
+Quote Post
warmine
post 10.03.2008 - 22:18
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2685

moje zdanie znacie i to bardzo dokładnie :)
Profile CardPM
+Quote Post
ptysiek
post 10.03.2008 - 22:30
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2525

chyba i ja sie pisze. sporbowac warto jak Meta napisał ;) i równiez to dla mnie nowość ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Profile CardPM
+Quote Post
xec
post 10.03.2008 - 23:15
Post #5

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2050

Wchodze w to :)
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 11.03.2008 - 00:14
Post #6

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Też jestem obecny. Mentalkę dość dawno praktykowałem, ale coś z tego wychodziło, więc może być dobrze :)
Profile CardPM
+Quote Post
suwak
post 11.03.2008 - 03:15
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1634

CYTAT(xec @ 10.03.2008 - 23:15) *
Wchodze w to :)

j/w
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 11.03.2008 - 10:51
Post #8

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Tez chętnie posprawdzam. Będę w delegacji dłuższy czas ale może się coś uda i zareaguje na czas.
Profile CardPM
+Quote Post
ldkiler
post 11.03.2008 - 15:42
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

Ja też jestem chętnym, chociaż w mentalkach nie mam prawie w ogóle doświadczenia ;)
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 11.03.2008 - 15:46
Post #10

Guests

Dobrze, że coraz więcej chętnych jest. Radzę tylko wcześniej dobrze potrenować żeby potem rozczarowania nie było :D
Czekam na propozycje co do miejsca + ewentualne zdjecie by było łatwiej
+Quote Post
SORROW
post 11.03.2008 - 16:47
Post #11

Guests

Zbyszek czasami wrzucał ładne krajobrazy .Może coś fajnego wynajdzie - niekoniecznie real .
+Quote Post
Zbyszek
post 11.03.2008 - 17:37
Post #12

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Raz przyleciała do mnie Conti na budowie, wciągnęła mnie w rozmyślanie. Opisała mi potem wnętrze i ze leżałem na ławce w tym czasie. Robiliśmy sobie ognisko na środku dyskoteki. Hehe , o ognisku nic nie wiedziałem a tylko sobie myślałem o Conti w tym czasie. Cala dyskotekę malowałem w płomieniach. Miala się palić. Płonąca dysko. Gdy ktoś zna jakieś miejsce osobiście to łatwiej się dostroić pozostałym uczestnikom . Trzymający je w pamięci zaciąga się kolegów nawet nieświadomie. Dla mnie było to tylko pomyśleniem . Ot tak sobie a w astralu rozegrała się cala przygoda ,z której mało co sobie zdawałem sprawy, zajęty praca.
O kontakcie decydują często drobiazgi niby nie mające żadnego związku. Nawet gdy ktoś nie pamięta to inny uczestnik eksperymentu, może przytoczyć szczegóły z czyjegoś życia zdobyte w czasie tej wyprawy .
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 11.03.2008 - 19:57
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Tyle czytałem o mentalce o jej zaletach i wadach ale nigdzie nie znalazłem jednej kwestii: w jaki sposób ją świadomie osiągacie? Obecnie eksperymentuje z LD (a dokładniej kwestią upływania czasu w LD) lecz jeśli mi ktoś wyjaśni to z chęcią się do eksperymentu przyłącze. Z osiągnieciem LD/OBE nie mam problemu więc może mentalkę też osiągnę bez większych problemów.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 11.03.2008 - 22:42
Post #14

Guests

Jezeli nikt nie odpisuje to ja coś napiszę. Próbowałem tylko kilka razy jednak przekonałem się, że inni postepuja podobnie. Po relaksacji po prostu wyobrazam sobie miejsce do ktorego chce trafic. Na poczatek zacznij od bliskich pomieszczen-chocby sasiedni pokoj w twoim domu.Wyobraź sobie ,ze tam jestes, sprobuj zaczac odczuwac drugimi zmyslami- tzn pocieraj sciany, rozgladaj sie itd.po prostu sie tam dostrój. Probuj zapomniec o swoim ciele fizycznym. Na poczatku trudno utrzymac koncetracje, co chwila zmysly z cf beda wracaly ale z biegiem czasu bedzie coraz lepiej a ty zakotwiczysz sie tam.Uwazaj tylko by nie zasnac, lepiej nie wykonuj tego na leżąco, moze usiadź w pozycji pół leżącej.
Gdy skonczysz mozesz sprobowac zweryfikować doswiadcznie: przejsc sie do pokoju i sprawdzic ile rzeczy sie zgadza. Jezeli kogos odwiedzales mozesz do tej osoby zadzwonic i sprawdzic czy to co wtedy widziales bylo prawdą.
Moja pierwsza wyprawa do kogos z weryfikacja bedzie dopiero jutro :D Jak wiec widzisz- wiecej jest checi niz doswiadczenia narazie ha ha . W sumie to i lepiej dzieki temu wszystkie postepy w eksploracjach partnerskich beda lepiej widoczne.
Wczesniej wybieralem sie do kogos jednak jeszcze tego nie weryfikowalem. po prostu koncetrowalem sie na idencie tej osoby i probowalem sobie wyobrazic to co na robi. Potem akcja sama plynela.
Tak to jest z mentalką, że na poczatlku trzeba troche poudawac a potem wszystko sie nakreca samo.
Moen twierdzi,ze wlasnie wyobraznia jest kluczem do niefizycznosci. Sęk w tym by z tej iluzji wybrac rzeczy prawdziwe.
Malo jest czasu do poniedzialku wiec moze termin troch przesuniemy choc nie jestem jeszcze pewien tego. Do tej pory zachecam byscie pocwiczyli dwojkami spotkania i weryfikowali doswiadczenia by spotkane grupowe wyszlo lepiej

Mam nagrania instruktażowe Moena z pl lektorem, napewno wam sie przydadzą. Nie będę umieszczal tutaj linku wiec jesli ktos ma ochote ich posluchac to niech sie odezwie do mnie na pw
+Quote Post
AlektO
post 12.03.2008 - 10:38
Post #15

Guests

Dołączam się do experymentu.
+Quote Post
vegnagun
post 12.03.2008 - 23:04
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2960

Count me in. Zgłaszam się na kolejnego królika doświadczalnego.
Profile CardPM
+Quote Post
Kajetanmalyevil
post 12.03.2008 - 23:33
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2045

Jak sie dowiem jak wywołac to spotkanie mentalne i co to jest to bedziecie mieli kolejnego królika doświadczalnego hehe ;)
Profile CardPM
+Quote Post
AlektO
post 12.03.2008 - 23:39
Post #18

Guests

Spotkanie ma się odbyć dziś o 24:00

w tym oto uroczym miejscu:

(IMG:http://img231.imageshack.us/img231/2272/041103220psw2.jpg)

Wystarczy, że zechcesz tam być.......:))
+Quote Post
SORROW
post 13.03.2008 - 12:27
Post #19

Guests

Kurde , za późno wszedłem na stronkę. Moja propozycja: Alekto dawaj trochę więcej czasu , na przykład dwa dni , a nie 21 minut :) .Godzina jak najbardziej spoko i miejsce też ,ale np juto (piątek ). Chętnych proszę o wpisy w tym temacie potwierdzające obecność mentalną /chęć uczestnictwa.
+Quote Post
starr
post 13.03.2008 - 14:30
Post #20

Guests

Wczoraj padl spontan na chacie by zobic tego wieczoru wspolna podroz.Mielismy sie spotkac wszyscy razem na tym miejscu ze zdjecia. Kazdemu z uczestnikow mialem cos wreczyc a dzis kazdy mial mi odpowiedź czy trafil z odpowiedzią. Jednak wczoraj zaczela mi dokuczac kontuzja łydki :( i nici wyszly z koncetracji ;/ lezalem półtorej godziny chyba a co chwila ból sprawial ,ze sie dekocetrowalem. Czyli u mnie wtopa na maxa, troche sie zirytowałem z tego powodu .Trzeba to bedzie jednak powtorzyc. Moze dzisiaj ? Ja dzis wczesiej klade sie do łóżka- o 23 by po 4 wstac w nocy. Moze przed snem sprobuje sie jeszcze raz z wami się spotkac
+Quote Post
Herbina
post 13.03.2008 - 17:47
Post #21

Guests

Ja tez dolaczam, to o ktorej? :)
+Quote Post

Go to the top of the page
4 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic