Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Śmierć, j.w.
kopek_2
post 19.02.2007 - 19:24
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 256

A czy możliwe jest, jakby się bardzo mocno poprosiło pomocnika o to żeby mnie zabrał z tego świata to mógłbym umrzeć???
Profile CardPM
+Quote Post
Militar
post 19.02.2007 - 20:39
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 83

CYTAT(kopek_2 @ 19.02.2007 - 20:24) *
A czy możliwe jest, jakby się bardzo mocno poprosiło pomocnika o to żeby mnie zabrał z tego świata to mógłbym umrzeć???

za udział w 'trwałym oddzieleniu ducha od ciała istoty czującej' grożą sankcje karmiczne nawet gdyby twoi przewodnicy bardzo chcieli (a zapewne nie chcą i chcieć nie będą) nadal uwikłani są w karmę - prawo przyczyny i skutku a więc za taki czyn mogło by ich spotkac coś naprawdę nieprzyjemnego z odrodzeniem sie w świecie zwierząt włącznie (ci co wiedzą o czym mówie to wiedzą reszta lepiej żeby nie wiedziała :D). z twojej wypowiedzi wnioskuję że płyną w twojej głowie jakieś myśli samobójcze chyba. żeby wszystko było jasne : SAMOBÓJCY ODRADZAJĄ SIĘ W ŚWIATACH PIEKIELNYCH I PRETÓW , PRZY ODROBINIE SCZĘŚCIA W ŚWIECIE ZWIERZĄT. JEŚLI CI NIE STRASZNE URODZENIE SIĘ TUŻ PO ŚMIERCI JAKO DAJMY NA TO WIEPRZ I WPIEP. CODZIENNIE OTRĘBÓW PO TO ŻEBY JAKIS ZŁY RZEŻNIK CIĘ WRZUCIŁ ŻYWCEM DO WRZĄTKU (BYŁO W TELEWIZJI O TAKICH PRAKTYKACH) TO MOŻESZ SOBIE SMIAŁO PLANOWAĆ AKT OSTATECZNY. RADZIŁBYM SIE JEDNAK ZASTANOWIĆ CZY NIE SZKODA MARNOWAĆ TAK DOBREGO DARU JAKIM JEST URODZENIE SIĘ W CIELE CZŁOWIEKA bo natępnych pare wcieleń mozesz spędzić w miejscach znacznie gorszych niż najgorsze jakie pamiętasz.
Profile CardPM
+Quote Post
chaze
post 19.02.2007 - 22:34
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 577

CYTAT(Militar @ 19.02.2007 - 20:39) *
za udział w 'trwałym oddzieleniu ducha od ciała istoty czującej' grożą sankcje karmiczne nawet gdyby twoi przewodnicy bardzo chcieli (a zapewne nie chcą i chcieć nie będą) nadal uwikłani są w karmę - prawo przyczyny i skutku a więc za taki czyn mogło by ich spotkac coś naprawdę nieprzyjemnego z odrodzeniem sie w świecie zwierząt włącznie (ci co wiedzą o czym mówie to wiedzą reszta lepiej żeby nie wiedziała :D). z twojej wypowiedzi wnioskuję że płyną w twojej głowie jakieś myśli samobójcze chyba. żeby wszystko było jasne : SAMOBÓJCY ODRADZAJĄ SIĘ W ŚWIATACH PIEKIELNYCH I PRETÓW , PRZY ODROBINIE SCZĘŚCIA W ŚWIECIE ZWIERZĄT. JEŚLI CI NIE STRASZNE URODZENIE SIĘ TUŻ PO ŚMIERCI JAKO DAJMY NA TO WIEPRZ I WPIEP. CODZIENNIE OTRĘBÓW PO TO ŻEBY JAKIS ZŁY RZEŻNIK CIĘ WRZUCIŁ ŻYWCEM DO WRZĄTKU (BYŁO W TELEWIZJI O TAKICH PRAKTYKACH) TO MOŻESZ SOBIE SMIAŁO PLANOWAĆ AKT OSTATECZNY. RADZIŁBYM SIE JEDNAK ZASTANOWIĆ CZY NIE SZKODA MARNOWAĆ TAK DOBREGO DARU JAKIM JEST URODZENIE SIĘ W CIELE CZŁOWIEKA bo natępnych pare wcieleń mozesz spędzić w miejscach znacznie gorszych niż najgorsze jakie pamiętasz.

Dzięki tobie na bank nigdy sie nie zabije.Heh.. Niewidzialem oczymś takim jak odrodzenie sie w świecie zwierząt... Dobrze ze napisałeś.
Profile CardPM
+Quote Post
człwiek
post 20.02.2007 - 01:26
Post #4

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 583

Czyli istnieje reinkarnacja. 2 Pytanka ;)

1. Jeśli ja nie chce po śmierci CF wcale się reinkarnować, chce pozostać CA to tak będzie?
2. Skoro JA, CA aktualnie przechodzę kolejną reinkarnację będę pamiętał o swoich poprzednich wcieleniach w czasie kiedy będę tylko (aż;)) CA?

może robię mały offtop ;) Ale mowa o reinkarnacji raczej jest ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Militar
post 20.02.2007 - 08:40
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 83

CYTAT(człwiek @ 20.02.2007 - 02:26) *
Czyli istnieje reinkarnacja. 2 Pytanka ;)

1. Jeśli ja nie chce po śmierci CF wcale się reinkarnować, chce pozostać CA to tak będzie?

tu są małe rozbieżności. zaawansowani podróżnicy astralni twierdzą że tak ale na przykład buddyści ( bardzo zaawansowani podróżnicy astralni) twierdza że nie. ja bym się po stronie buddystów opowiadał. dlaczego? przypomnij sobie poranek czy jesteś w stanie kontrolować się zaraz po przebudzeniu? czy zdarzyło ci się nie wstać tylko powiedzieć ja pier. wszystko idę dalej spać? mi sie zdarzyło i podejrzewam że podczas wizji w bardo mamy jeszcze mniejszą kontrolę nad sobą (polecam tybetańska księgę umarłych która opisuje ten proces krok po kroku) co może skutkować brakiem kontroli i inkarnacją.

CYTAT(człwiek @ 20.02.2007 - 02:26) *
2. Skoro JA, CA aktualnie przechodzę kolejną reinkarnację będę pamiętał o swoich poprzednich wcieleniach w czasie kiedy będę tylko (aż;)) CA?

zasada jest taka: jeżeli w tym ciele przypomnisz sobie w jakikolwiek sposób poprzednie wcielenia to zapewne będziesz w następnym wcieleniu też je pamietał -praktyka świadomych snów do tego prowadzi (pod warunkiem że zakończysz zabawę z własnym umysłem i zaczniesz szukać w ld informacji. no chyba że chcesz mieć LD tylko po to żeby polatać- w takim jednak wypadku zmieni sie tyle co przy graniu w grę komputerową czyli nic
Profile CardPM
+Quote Post
człwiek
post 20.02.2007 - 17:37
Post #6

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 583

Dziękuję Ci, Militar za odpowiedzi :)
Teraz już rozumie :) Pozdrawiam serdecznie.
Profile CardPM
+Quote Post
OOOOOOO
post 04.01.2008 - 19:28
Post #7

Guests

CYTAT(kopek_2 @ 19.02.2007 - 19:24) *

Samobójstwo, czyli autoodejście,
Kiedyś chciałem się zabić, czyli samobója zaaplikować swemu ciału. Włączyć se fazę na stałe. Kurcze, myślę, że każdy z nas miał takie myśli i to więcej niż raz. Wołałem w niebogłosy rozdartym sercem i umysłem, żeby mnie zabrali, bo miałem dość życia. Jednak nic się działo. Żaden pomocnik nie przychodził by zabrać mnie z łez padołu. Więc na podstawie własnych doświadczeń stwierdzam, że raczej jest to awykonalne. Wydaje mi się, że nie obejdzie się w tym wypadku bez samouśmiercenia ciała, ale mogę się mylić. Może to komuś się już udało, niestety szczęśliwiec, z wiadomych przyczyn nie jest w stanie podzielić się wrażeniami. A tak reasumując: cieszę się, że nie targnałem się na własne życie. Nie skosztował bym wielu przecudnych owoców tego świata. A niektóre z nich były po prostu czystą, boską ambrozją. Doznaniem nad doznaniami. Warto żyć dla takich chwil. Ciekawe co przyniesie jutro z swoją jutronautyką...
OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post
Silverka
post 04.01.2008 - 19:43
Post #8

Guests

nieprawda, mozna jelsi sie juz zorbilo wszyskto i jesli chcialoby sie to naprawde osiagnac i bys sie znudzil zyciem ziemskim. Emocje sa przyczyna sprawcza wszystkich zdarzen, dlatego rzeczy dzieja sie w naszym zyciu pod takim kierunkiem jakie cechy nadajemy swoim emocjom. Nic nie dzieje sie przypadkowo. Z mojego doswiadczenia smierci, wynikalo z enie ma rzadnej karmy. Tak smao jak z doswiadczen poza cialo. Nic nie musisz odrabiac, wszystko zostalo ustalone miedzy duszami. Nie ma rzadnej karmy, sam dobrowolnie podejmujesz decyzje o tym co chcesz naparwde osiagnac.
+Quote Post
AlektO
post 04.01.2008 - 20:01
Post #9

Guests

Militar z takim puntkem widzenia się jeszcze nie spotkałam.
Świat zwierząt uważam za coś lepszego i wyższego. Wierze, że one są wśród nas aby nas nauczyć korzystać z naszych utraconych możliwości umysłu oraz odnaleźć to dobro, o którym pisze DragOn.

:))
+Quote Post
Drag0n
post 04.01.2008 - 20:10
Post #10

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

CYTAT(Militar @ 19.02.2007 - 20:39) *
SAMOBÓJCY ODRADZAJĄ SIĘ W ŚWIATACH PIEKIELNYCH I PRETÓW , PRZY ODROBINIE SCZĘŚCIA W ŚWIECIE ZWIERZĄT.

To twoje zdanie, ja uważam że gdy sie zabijesz to nic sie nie dzieje, tylko trzeba czekac uwięzionym na ziemi jako duch tyle lat ile normalnie miało sie zyc na swiecie, czyli np miales zyc 80 lat a popełniles samobójstwo w wieku 20 lat to jeszcze 60 lat musisz posiedziec na ziemi....

P.S. Przecież piekło nie istnieje, a karma to tez nie prawda, to jest z religii...
Profile CardPM
+Quote Post
AlektO
post 04.01.2008 - 20:22
Post #11

Guests

CYTAT(Drag0n @ 04.01.2008 - 20:10) *
To twoje zdanie, ja uważam że gdy sie zabijesz to nic sie nie dzieje, tylko trzeba czekac uwięzionym na ziemi jako duch tyle lat ile normalnie miało sie zyc na swiecie, czyli np miales zyc 80 lat a popełniles samobójstwo w wieku 20 lat to jeszcze 60 lat musisz posiedziec na ziemi....
P.S. Przecież piekło nie istnieje, a karma to tez nie prawda, to jest z religii...

o ..... to jest dobrze i logicznie powiedziane........hmmmm
+Quote Post
Artur_flyer
post 05.01.2008 - 03:50
Post #12

Guests

CYTAT(Silverka @ 04.01.2008 - 19:43) *
Nie ma rzadnej karmy, sam dobrowolnie podejmujesz decyzje o tym co chcesz naparwde osiagnac.

Też tak czuję, że z tą karmą tak jest, że to tylko iluzja, że można się wybić ponad to :)
+Quote Post
Silverka
post 05.01.2008 - 08:57
Post #13

Guests

<przytul> tak, karma jest tylko po to by straszyc ludzi przed "zguba" , by motywowac. Po smierci ogladasz tylko film o historii swojego zycia w zaleznosci kieyd uporasz sie z szokiem posmirtelny, o tym zejuz nie masz ciala fizycznego.

I nikt sie nie odradza w piekle cyz w swiecie zwierzat, poniewaz kazdy ma prawo robic co innego pozniej. Udaje sie co specjalnego miejsca, gdzie wybeira sie dalsze plany na przyszlosc, i moze wybrac dalej jesli chce. Moze to byc reinkarnacja, moze to byc powrot do domu, czy inne zadania, jest co do roboty. Nie ma kary za grzechy :)
+Quote Post
Dagon
post 05.01.2008 - 12:04
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Militar pisze poprawnie z religiami wschodu, ale zapomniał, że jeśli ktoś maksymalnie rozwinął się duchowo, to istnieje szansa, że będzie mógł dokonać wyboru - wracać, czy nie wracać na Ziemie.
Co do samobójstwa, chyba tą myśl Drag0na skądś znam :D
Btw. lepiej nie popełniaj samobójstwa, czekaj cierpliwie - śmierć sama kiedyś nadejdzie. Uciekanie od problemów nic nie da. Chyba, że chcesz przeczekać resztę życia jako duch na Ziemi, a jest szansa, że nawet nikt po Ciebie nie przyjdzie...
Sądzę, że w reinkarnacji jest ziarenko prawdy. Po naturalnej śmierci lecimy do takiego "Parku", a tam udoskonalamy się, czekając na odrodzenie w świecie fizycznym.

Nie pytajcie po raz kolejny skąd te myśli :>

"Nie ma kary za grzechy :)" - Oj, Silverko - nie byłbym tego taki pewien. Chciałabyś siedzieć w "Parku" obok gościa co chciałby tylko gwałcić i zabijać?
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 05.01.2008 - 12:15
Post #15

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

CYTAT(Dagon @ 05.01.2008 - 12:04) *
"Nie ma kary za grzechy :)" - Oj, Silverko - nie byłbym tego taki pewien. Chciałabyś siedzieć w "Parku" obok gościa co chciałby tylko gwałcić i zabijać?

W Parku bylby już innym człowiekiem a raczej duchem, a wogóle zabijanie, jedzenie, chodzenie, uczenie sie to tylko doświadczanie i nauka.... Więc jak moze być za to kara....
Profile CardPM
+Quote Post
mavej
post 05.01.2008 - 12:17
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 217

jak pęknie cienka linia dzieląca Świat Niefizyczny od Fizycznego, która sami stworzyliśmy to te wątpliwości sie rozwieją, a narazie lepiej sie skupić na rozwoju świadomości tudzież wyrażania pełnej Bezwarunkowej Miłości
Love :)
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 05.01.2008 - 12:30
Post #17

Guests

dokladnie Dragon, tam juz nie rozumuwujemy ludzimi pojeciami, wiec nie ma szans by ktos mnie zatakowal jakis gwalciciel :)) pozdrowka! poza tym mam opiekunow ktorzy zawsze przy mnie cuzwaja :D

czlowiek bedziesz pamietal o swoich wscieleniach, tam powraca pamiec calkowicie, i nie bedziesz musial wybierac reinkarnajcij, to nie jest jedyne co mozmey robic w poza cialem, jest mnustwo zreczy do roboty :))
+Quote Post
Dagon
post 05.01.2008 - 12:31
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

CYTAT(Drag0n @ 05.01.2008 - 12:15) *
W Parku bylby już innym człowiekiem a raczej duchem, a wogóle zabijanie, jedzenie, chodzenie, uczenie sie to tylko doświadczanie i nauka.... Więc jak moze być za to kara....

Ja jednak sądzę, że takie osoby szybko odsyła się na Ziemię z całą nieświadomością, aby zobaczyć, czy czegoś się nauczą w świecie fizycznym.
Nad tym da się zapanować. Sai Baba mnie co do tego upewnił. Możemy zapanować nad reinkarnacją i wrócić do ŚF już z pełną świadomością.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 05.01.2008 - 12:35
Post #19

Guests

hehe Nic nie dzieje sie wbrew woli drugiego, takie jest prawo wssechswiata nikogo sila nie mozna odeslac gdziekolwiek.
+Quote Post
ReCaLL
post 05.01.2008 - 12:39
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

Uwazam ze jest nikomy wplyw nas samych gdzie pojdziemy po smierci, wszystko zalezy od tego co zrobimy teraz w swiecie fizycznym. Poddac sie to jak przegrac a trzeba walczyc do końca do końca in love :)
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 05.01.2008 - 12:44
Post #21

Guests

sorka, ale nie moge sie powstrzymac jak widze takie odpowiedzi musze dac swoje 3 grosze :)))

Ziemia to tylko kolejny przystanek, nic nie ma wplywu ani ziemskie pochodzenie. Tam tracimimy orientacje calkowicie fizyczna , jestemsy zupelnie innymi osobami, wiec jak by to mialo miec na nas wplyw? Po smierci udajemy sie do specjalnego miejsca, gdzie wybeiramy plany na przyszlosc , jest tego od cholery, i nie ma za to kary!! robimy to z wlasnej nieprzymuszonej wolnej woli :)
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic