|
|
![]() ![]() |
28.02.2007 - 16:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
oobe doswiadczylem dwa razy..za kazdym razem wyjscie z ciala poprzedzaly wibracje i coraz to glosniejszy pisk w uszach .. pytanie: co oznacza ten dzwiek? jest to jakos zwiazane z synchronizacja polkol mozgowych??
|
|
|
|
28.02.2007 - 18:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kiedy dochodzi sie do oobe pojawiaja sie wlasnie wibracje i bardzo czesto slyszymy dzwieki ktorych tak naprawde w fizycznym swiecie nie ma. Tobie objawily sie one jako piski, innym jako szumy. Po prostu dostrajasz sie do wszechswiata i zaczynasz slyszec go w calosci, a ze czlowiek nie jest do tego przyzwyczajony, to nie potrafi z tego nic wylowic i wydaje mu sie to po prostu halasem.
|
|
|
|
28.02.2007 - 22:09
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mnie bardziej ciekawi na jakiej zasadzie działa słyszenie np w śnie - lub gdy sobie coś wizualizujemy. Przeciez mozemy sobie wyobrazić rozmowe z kims znajomym i wtedy wyraźnie słyszymy jego głos - choc jest on słyszalny tylko dla nas. W jaki sposób my go w ogóle słyszymy skoro nie używamy do tego uszu.Sądze że mózg omija wtedy cału układ słuchowy i odbiera sygnał z samego końca tego układu. Skoro mozemy więc sobie tak wyobrazić że słyszyszymy głos - to tak samo łatwo powinno być z wizualizowaniem innych zmysłów. A jednak tak nie jest. To moze znaczyc ze jednak zmysł słuchu człowiek ma najlepszy - choć w porównaniu do innych zwierząt i tak bardzo ograniczony.
|
|
|
|
02.03.2007 - 23:31
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Myślę, Kazarossi, że to tak jak z uczeniem się. Największe efekty, jak wiemy, są przy używaniu wszystkich zmysłów. Jeśli potrafimy mówić - potrafimy i słyszeć. Uczymy sami siebie. Powtarzając w myślach coś wbijamy to do głowy. Jeśli umiemy mówić i słyszeć to jesteśmy w stanie sobie wyobrazić to np. w śnie.
Spotkałem się z opinią taką, że ten, jakże dobrze znany, pisk 'w uszach' to skutek zmiany ciśnienia. Myślę, że coś tym może być, aczkolwiek nie zakładam, że to akurat to. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |