Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Pierwszy Stopien?
Pancha
post 23.05.2008 - 16:15
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4391

Witam. Nie jestem pewien czy poniżej opisane "przeżycia" z dzisiejszego poranka to pierwszy stopień do OBE czy po prostu nie mające związku "fejki".... otóż położyłem się spać o 11 wieczorem i wstałem o 3 nad ranem. Później czytałem przez godzinę jakąś książkę (4+1). Położyłem się inaczej niż normalnie, tzn. przy drzwiach a nie przy oknie... leżę na plecach i przypomniałem sobie że w kursie wspomniano o wyobrażeniu sobie cytryny... ok, mam ją przed oczami... prawie czuję kwaśny smak i cytrynowy zapach... po chwili słyszę sygnał budzika dobiegający z pokoju obok.. czekam, czekam i nadal słysze ten wkurzający dzwięk... wstaje... Nagle...KURDE mój brat tego dnia również chciał wypróbować 4+1, no nic śpi jak kamień więc wszelakie próby obudzenia go zapewne skończyłyby się niepowodzeniem....ok wracam do pokoju i znowu próbuje sobie wyobraźić wcześniej wspomnianą cytrynę... po około 15 minutach czuję się jako tako odprężony więc z zamiarem pogłębienia transu liczę od 100 do 0 schodząc po schodach ... czekam wpatrując się w czerń i błagając kogoś by mnie wyciągnął... oooo coś się dzieje... jakby lecę, takie uczucie jak około dwa lata temu gdy leżałem w łóżku i miałem gorączkę. Czerń przed moimi oczyma stała się taka głębsza i widziałem jakieś plamy w środku, trwało to jakieś 3-5 minut i tutaj się wszystko chyba spieprzyło... tak jakby czuję że moje palce już opuszczają ciało ... jak się później okazało unosił się palec fizyczny i prawdopodobnie to wytrąciło mnie z "transu"... ale nie to jeszcze nie koniec mojej "przygody", zauważyłem iż czerń stała się jaśniejsza... teraz ciemniejsza... zaczeła migać chyba 1000 razy na sekunde a ja ku mojemu zdziwieniu zauważyłem iż mój oddech upodabnia się do tego tempa. Wdech... wydech... puls chyba 150 na minutę... chcę coś ujrzeć zza tych czarnych i białych kropek ale zamiast tego tętno mi się uspokoiło i kicha... to już chyba wszystko z tych takich nadzwyczajnych doznań... a nie jeszcze jedno... miałem chyba ze dwa razy takie uczucie jakbym do boku chciał się wydostać z ciała ... tzn. to działo się automatycznie... przy wpatrywaniu się w czerń znowu poczułem jak unosi mi się ten palec i... głowa (fizyczna chyba) zaczyna się sama przekręcać powoli na lewą stronę... trwało to jakąś minutę i poczułem teraz jak ten fizyczny palec w prawej ręce mi "wisi" a w lewej zaczyna się unosić... miałem napięte mięśnie karku więc je rozluźniłem... tym samym głowa powróciła do poprzedniej pozycji. Czekałem chyba z pół godziny i sytuacja zaczęła się powtarzać z tym że usłyszałem odpowiedź na moje "błagania" typu: "Pomóżcie mi wyjść z ciała.... proszę": "Dobra, ale tym razem masz się nie opierać..." i efekt był ten sam chociaż już się "nie opierałem", później miałem jakieś wizualizacje i po chwili wszystko odeszło... ja ułożyłem się jak do normalnego snu bo okazało się że już 6;45 a ja na 7;30 wstaję do szkoły to przynajmniej trochę się prześpie. Nie wiem czy sobie to wszystko sam wkręciłem czy działo się naprawdę i tu pojawia się moje pytanie do Was drodzy forumowicze.... czy to są pierwsze kroczki OBE? (Zacząłem tydzień temu).

Pozdrawiam.

Edit; Ah zapomnialem, ze cztery razy podczas tych "doznan" mialem cos jakby potrzasniecie ciala, nie wiem moze cos chcialo wyrzucic mojego "astrala"? xD
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 23.05.2008 - 17:08
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Jeśli to potrząsanie ciała to takie nagłe krótkotrwałe szarpnięcie całym ciałem, lub jego sporą częścią, to normalka przy zasypianiu ;] .

Czy to pierwszy krok do OBE, to ciężko powiedzieć. Zależy co rozumie się przez pierwszy krok - sama próba OBE może być pierwszym krokiem. W każdym razie jesteś na dobrej drodze. Objawy jakie opisałeś to normalne objawy podczas zasypiania z zachowaniem świadomości, a zaburzenia percepci ciała to już w miarę głęboki trans jak na początkującego i do OOBE może być blisko.

Jeśli mogę coś doradzić - nie pomagaj tym ruchom, niech się wykonują samoczynnie, a ty je tylko obserwuj. Sam mam tak samo - gdy próbuje wspomóc te ruchy wykonuje ruch prawdziwym ciałem, ale gdy pozwalam, aby ruch wyimaginowanym ciałem był poza moją kontrolą - nie wpływam na niego, zdarza mi się, że kontroluje już wyimaginowane/astralne ciało, gdy jest całkiem oderwane od realnego, czyli innnymi słowy mam OBE ;] .
Profile CardPM
+Quote Post
Pancha
post 24.05.2008 - 15:57
Post #3

Znajomy Rodziny

Dzięki za odpowiedź, spróbuje jeszcze raz tej nocy może coś z tego wyjdzie. A pamiętam jeszcze jedną rzecz... chyba z dwa lata temu jak interesowałem się ld, tak się na to najarałem że udało mi się osiągnąc. Obudziłem się i zaraz po tym znowu miałem ld tylko że widziałem pokój i jakbym fruwał nad swoim ciałem... może już przeżyłem oobe? :D Tylko szkoda że trwało to tylko około pięciu sekund :/ Po tym przeżyciu przestałem już o tym myśleć aż po dwóch latach trafiłem na to forum :)
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 24.05.2008 - 19:10
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

no cóż ...jestes na dobrej drodze :D
Ale ze qźwa...no... rozumiem rozgraniczanie oobe/ld/ble ble ble... no jakoś trawie. Ale to teraz sie już stopnie rozgranicza xD?
Profile CardPM
+Quote Post
Pancha
post 24.05.2008 - 23:55
Post #5

Znajomy Rodziny

Hehe no może nie tego słowa użyłem, chodziło mi bardziej o to czy jestem na dobrej drodze, jak widać odpowiedzieliście mi na to pytanie - ciesze się że moje wysiłki (z tego co mówicie) nie idą na marne i że mnie nie "olewacie" :)
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 25.05.2008 - 02:26
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

Spoko luz ;-) jesteś na dobrej drodze i jestes dalej niz myślisz ;-) obyś wytrwał ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Pancha
post 25.05.2008 - 16:16
Post #7

Znajomy Rodziny

Pewnie że wytrwam, po prostu kwestia czasu... dziś, jutro, za miesiąc, rok ... 7 lat :) Różnie może być, na pewno się nie poddam.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic