Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Sny I Moje Doświadczenia.
inulla
post 15.07.2008 - 13:16
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 4704

Bez zbędnych wstępów.

Jakieś dwa lata temu miałam jedyne w swoim życiu LD, wtedy nie wiedziałam co to właściwie jest i zignorowałam całą tą sprawę. Czego bardzo żałuję teraz, gdyż nie pamiętam większości snu..

Od niedawna zaczęłam się interesować właśnie świadomym śnieniem i OOBE. , niemniej najpierw chcę opanować w miarę LD bo oobe przeraża mnie. Próbowałam już i za pierwszym razem doszłam do wibracji i się okropnie przestraszyłam.. postanowiłam zostawić to na później :).

Co ze snami? Mija już 2 tydzień od zapisywania snów w moim Dzienniku Snów. Z dnia na dzień pamiętam ich więcej, nie ma już nocy, z której nie pamiętałabym przynajmniej jednego, bywały nawet trzy. ^^ Martwi mnie jedynie to, że pamiętam z nich nieznaczną część, że działo się w lesie, że brała udział w nim moja koleżanka. Same ogóły. Czy jest opcja, że będę pamiętać całe sny, od początku do końca bardzo dokładnie?

Albo jeszcze inna sprawa ..budzę się o ósmej rano i pamiętam jakiś sen, mówię sobie, że jeszcze chwilkę poleżę i zapiszę to wszystko, niestety zawsze przysypiam na 20-40min- wtedy śni mi się kolejny i kompletnie nie pamiętam co mi się wcześniej śniło.. Czy Wy też tak macie?

Pozdrawiam, i z góry dzięki za odpowiedź.
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 15.07.2008 - 17:19
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

CYTAT
Co ze snami? Mija już 2 tydzień od zapisywania snów w moim Dzienniku Snów. Z dnia na dzień pamiętam ich więcej, nie ma już nocy, z której nie pamiętałabym przynajmniej jednego, bywały nawet trzy. ^^ Martwi mnie jedynie to, że pamiętam z nich nieznaczną część, że działo się w lesie, że brała udział w nim moja koleżanka. Same ogóły. Czy jest opcja, że będę pamiętać całe sny, od początku do końca bardzo dokładnie?

Praktyka czyni mistrza :)

CYTAT
Albo jeszcze inna sprawa ..budzę się o ósmej rano i pamiętam jakiś sen, mówię sobie, że jeszcze chwilkę poleżę i zapiszę to wszystko, niestety zawsze przysypiam na 20-40min- wtedy śni mi się kolejny i kompletnie nie pamiętam co mi się wcześniej śniło.. Czy Wy też tak macie?

Tak, ja tez tak mam i to jest normalne. Tyle tylko ze jak sie urpzesz to bedziesz w stanie przypomniec sobie tez porpzednie sny
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 15.07.2008 - 19:19
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

U mnie to się sprawdza. Kiedy nie pamiętam snów i skupię się nad tym zaraz po przebudzeniu, to automatycznie po kilku chwilach przypominam sobie charakterystyczne szczegóły. Im dalej to drążę tym więcej pamiętam. To tyle :)
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 15.07.2008 - 20:28
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(Spyro @ 15.07.2008 - 20:19) *
U mnie to się sprawdza. Kiedy nie pamiętam snów i skupię się nad tym zaraz po przebudzeniu, to automatycznie po kilku chwilach przypominam sobie charakterystyczne szczegóły. Im dalej to drążę tym więcej pamiętam. To tyle :)

Tak, nawet jeśli pamietasz tylko urywek ze snu to bardzo łatwo odtworzyć jest cały po prostu patrząc wstecz, np przez przypomnięcie sobie dokładnie wszystkiego z tego fragmentu snu a później odtworzyć co było wcześniej itp. Coś jakby z powrotem do miejsca w którym się coś z natłoku myśli zapomniało/zgubiło pewną rzecz. Co innego jak po przebudzeniu masz pustkę a jedyna myśl w głowie to: "co ja wczoraj piłem/brałem/paliłem/robiłem?" wtedy raczej nie dowiesz się jakie sny miałeś tej nocy :P.
Profile CardPM
+Quote Post
inulla
post 15.07.2008 - 21:33
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4704

CYTAT(Astralny błazen @ 15.07.2008 - 17:21) *
a wcześniej jaką miałaś pamięć snów?kiepską?dobrą?

Powiem tak. Jeden, w całości zapamiętany sen na 2 tygodnie :P.
A co do afirmacji to nie korzystam. Chyba powinna spróbować, a w jakiej formie to ma wyglądać? .. i Jakie problemy miałeś?

ps. Sprawdziłam w swoim Dzienniku Snów daty. i co się okazuje prowadze go juz równy miesiąc, sorki za pomyłkę :).
Hm, ale dziś miałam przykre zdarzenie gdyż nie pamiętam żadnego, może dlatego, że użyłam afirmacji typu 'będę pamiętać we śnie, że śnię' , ale nic o zapamiętaniu snu. Zła jestem:(.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic