Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Potrzebna Pomoc!, Nocny gość.
Ovca
post 17.11.2008 - 21:32
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2984

Witam wszystkich po dość długiej przerwie :)
Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie, a właściwie nie ja, a mój kolega. Jest to dla niego problem, a jak dla mnie też jest to dość dziwne, więc ciekawa jestem Waszego zdania i pomocy w miarę możliwości...

Otóż od paru dni co noc, mniej więcej o tej samej godzinie (ok 2 - 2.30) w jego pokoju pojawia się na ścianie postać. Tzn. ma taki kształt - daje się rozróżnić głowę, jakby zakrytą jakimś materiałem, ale szczegółów wyglądu brak. Postać ta ma zielonkawy kolor, jak to ujął mój kolega - lekko fluorescencyjny, bije od niej zielonkawe światło. Rusza się, ale nie wykonuje żadnych konkretnych gestów. Po prostu jest. Potem znika.
No ale strach zostaje... w związku z tym proszę o radę, co można w takim wypadku zrobić, jak zachować się wobec takiego "nocnego gościa" i kim on może być?

Z góry dziękuję za wszelką odpowiedź...

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 17.11.2008 - 21:51
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

a) jesli ma odwage to sprobowac myslowo wyslac przekaz co tu chce
b) moze to byc osoba zmarla, ktora po przeksztalceniu jego strachu zmienila sie w ufo, w tym wypadku nalezalo by poprosic myslowo opiekuna o pomoc by sie zajela ta osoba tak samo jakby twoj kolega mowil do siebie, ale ten przekaz doleci tam gdzie ma trafic
c) przede wszystkim nie ma sie co bać, nic ci sie nie moze stac w astralu
d) moze to byc wlasnie twoj opiekun, ale to zostawiam pod ewentalosc wszystko zalezy od sytuacji czy kolega wyrazal zyczenie spotkania sie z opiekunem w mentalce badz oobe badz czymkolwiek innym. Ciezko stwierdzic po jednym poscie sytuacje danego czlowieka.
pozdr
Profile CardPM
+Quote Post
Ovca
post 17.11.2008 - 22:23
Post #3

Członek Rodziny

Dzięki za odpowiedź :)
Sama niestety nie wiem zbyt dużo, brakuje szczegółow żeby określić co to może być... Jeśli tylko dowiem się czegoś nowego napiszę o tym, może uda się wspólnymi siłami rozwiązać problem tego nocnego gościa :)
Mówiłam już mojemu koledze, żeby przede wszystkim spróbował się porozumieć z tą postacią i dowiedzieć się, czego ona chce, bo mało prawdopodobne, żeby pojawiała się bez powodu. Kolega powiedział, że się boi, ale spróbuje się z nią w jakiś sposób skontaktować ;) Mówiłam mu, że nie ma się czego bać, miejmy nadzieję, że to pomoże :)
Być może dziś w nocy znów się pojawi i coś się wyjaśni :)
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 17.11.2008 - 23:38
Post #4

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Kolega powinien sam o tym opowiedzieć - to po raz.

Po drugie, powinnaś wziąć pod uwagę okoliczność, że kolega robi sobie z ciebie jaja waląc historią jak z ghostbusters

Po trzecie - a potem sie dziwicie, że tacy jak ja głupio odpowiadają na posty i psioczą na forum - no jak nie jak tak - zielone, fluorescencyjne ludziki, ufo, gady w rządzie, etc - heheh...

oj no..
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.11.2008 - 05:03
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

No wlasnie;) nie znamy sytuacji musialbys poznać sytuaacje kolegi, czy czasem sobie zartow z Ciebie nie robi.

pozdr S.
Profile CardPM
+Quote Post
Ovca
post 18.11.2008 - 13:11
Post #6

Członek Rodziny

Znam go na tyle, że mogę powiedzieć że jaj sobie nie robi, ale wiadomo - 100% gwarancji dać nie mogę. Opisałam to tak jak on opisał. Zobaczymy co będzie dalej, ale macie rację, potrzeba mi więcej dystansu do tej sprawy. Napiszę o tym jeszcze, jeśli dowiem się czegoś naprawdę wiarygodnego.

Dzięki za odpowiedzi.
:)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 20.11.2008 - 08:43
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Kreacje umysłu napawają was strachem ?Wczoraj porwało mnie ufo a dzisiaj najebałem 16 typa kolorowym długopisem,myślę sobie,że myślę sobie .
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic