|
|
![]() ![]() |
04.01.2009 - 23:50
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wiem, że to może nie jest odpowiednie miejsce, ale chciałabym jakże entuzjastycznie powitać starych, jakże i nowych obemaniaków (którzy mnie za pewne nie kojarzą, ale to szczegół.)
Mam nadzieję, że powróciłam już na stałe:) Chciałabym przedstawić wam pewien eksperyment. Osoby, które oglądały film pt. "White Noise" z pewnością będą wiedziały, o co mi chodzi. Przy użyciu magnetofonu i innych urządzeń elektronicznych można usłyszeć i nagrać głosy tych, którzy umarli. Nie będę owijała w bawełnę, od razu opiszę o co chodzi: Na komputerze, uruchamiamy obojętnie jaki program do nagrywania dźwięków (można pobrać z internetu i jest przeważnie prosty w obsłudze). Włączamy nagrywanie i pozostawiamy je na całą noc, podczas gdy my śpimy (tzn latamy). Po odtworzeniu nagrania, nie będzie zapewne nic słychać, prócz np. naszego kaszlu, szczekającego psa, czy też pracującego komputera. Ale dajmy trochę głośniej. Szumy. Teraz przyda nam się program gdzie będziemy mogli zobaczyć fale dźwiękowe, (także bez problemu do ściągnięcia łatwy program w internecie) bo wydaje mi się, że nikomu nie będzie się chciało przez parę dobrych godzin siedzieć i słuchać ciszy, czekając na zbawienie. W programie będzie widać załamania w falach dźwiękowych, inne dźwięki niż szum... dajemy w tym miejscu głośniej. Jestem ciekawa czy komuś się uda, wychwycić jakieś głosy. podaję przykład takiego nagrania: -> klik <- |
|
|
|
04.01.2009 - 23:59
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Podpisuję się obiema rencami. Eksperyment prosty, nie trzeba posiadać żadnych specjalnych umiejętności jak na przykład przy oobe czy mentalkach. Podłączamy mikrofon, włączamy nagrywanie i zostawiamy na noc. Można użyć programu Audacity, jest bardzo prosty w obsłudze. Zarówno nagrywa dźwięk jak i odtwarza go razem z pokazaniem częstotliwości fal dźwiękowych. Do tego można załączyć sporo filtrów i łatwo edytować dźwięk. No to mikrofony w ruch i zobaczmy co tam się dzieje w eterze! :D
|
|
|
|
05.01.2009 - 00:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wielki powrót i od razu eksperyment ^^ Jutro zamieszczę swoje nagranie jeżeli coś będzie godnego uwagi :)
Pozdrawiam was Kochani ^^ |
|
|
|
05.01.2009 - 08:19
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Chodzi Wam o to by po wyjsciu sprobowac cos powiedziec w astralu do mikrofonu? :) No niezle niezle jak komus sie uda zlapac swoje dzwieki ze snu na mikrofon...
|
|
|
|
05.01.2009 - 08:44
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pancha, skup się:P
nie chodzi o to, abyście to WY cokolwiek mówili do mikrofonu, lecz o to, by KOD usłyszeć i nagrać głosy tych, którzy umarli. Jasne?;) |
|
|
|
05.01.2009 - 10:59
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
słyszałem kiedys o tym doświadczeniu, ale dobrze że przypomniałas można spróbować...
|
|
|
|
| Zuben |
05.01.2009 - 14:54
|
|
Guests |
OOO i tu bym sie zgodził z FREDDRYM można nagrać samego siebie. Tak wogóle to nie raz widziałem tkaie experymenty i nie tylko można usłsyzeć głosy ale można zobaczyć duchy.....NIepaiętam zabardzo jak ale wiem że podłączało się zwykłą kamere do telewizora i uruchamiało się by kamerq nagrywała monitor telewizora gdzie ejst kamera podłączona i gdzie leci nagranie z tej kamery!
Wrócimy do tyych głosów: Moglibyśmy zrobić taki fajny experyment :D Tak jak projekt gif tylko że zamiast zostawiać gify w jakimś miejscu to połączyć się w pary. Jedna osoba leci drugiej sie nagrać a druga osoba do pierwszej się nagrać. ktoś mugłby być hostem co otrzymuje PW od kogoś co mu nagrał a potem na potwierdzenie te nagranie było by puszczane! :D |
|
|
|
05.01.2009 - 15:04
|
|
|
To może i jest dobry pomysł, ale na razie można skupić się na tym eksperymencie. Wielu użytkowników forum nie potrafi jeszcze wychodzić ot tak na zawołanie, a w tym wypadku nie trzeba wychodzić wcale. A co otrzymamy w wyniku eksperymentu? Dowód, że istnieją niematerialne byty zamieszkujące równoległą z nami przestrzeń. A do oobe od tego niedaleko.
Ja ostatniej nocy włączyłem nagrywanie, ale po przebudzeniu się zobaczyłem na ekranie komunikat, że brakuje miejsca na dysku, nagrywanie wyłączyło się jakąś godzinę przed moim przebudzeniem, a ja chyba przez to, że byłem zaspany, przez pomyłkę nie zapisałem pliku... :/ Dzisiaj kolejna próba. |
|
|
|
05.01.2009 - 17:57
|
|
|
zgadzam się z Karakanem, skończmy jedno- zacznijmy drugie.
Uważam, że nagranie samego siebie będzie nie lada wyzwaniem... Ale to chyba byłby eksperyment dla bardziej zaawansowanych obemaniaków ;) A co otrzymamy w wyniku eksperymentu? Dowód, że istnieją niematerialne byty zamieszkujące równoległą z nami przestrzeń. Pamiętaj, "naukowcy" zawsze znajdą mądre wytłumaczenie takich sytuacji ;) Ja dzisiaj włącze nagrywanie. W sumie sama nie wiem czy chcę cokolwiek usłyszeć, ale niestety ciekawość to okropna ludzka cecha ;) ps. wiem, że tup2s ma nagranie i to godne uwagi, zapewne wrzuci później;) |
|
|
|
05.01.2009 - 20:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No to tak :) było to jakoś tak godzinę po zaśnięciu, w trakcie snu słuchałem hemi-sync na słuchawkach, na pierwszym nagraniu słychać dźwięki al'a hemi, tyle że wcześniej nic takiego nie było...
KOD http://www.wrzuta.pl/audio/6b0JchVBFN/evp 2 plik. KOD http://www.wrzuta.pl/audio/iRynK9m137/evp2 link to co było już na sam koniec, slychac wibracje telefonu xD KOD http://www.wrzuta.pl/audio/c8fTyfRLQj/evp3
|
|
|
|
05.01.2009 - 20:11
|
|
|
hm. muszę przyznać, że zjeżył mi się włos... ;p
jesteś pewien, że coś się nie włączyło czy coś takiego? i ciekawa jest ta zmiana natężenia "pisku"... hm. czekam na drugi link z niecierpliwością; O EDIT: dobra, zesrałam się trochę po tym 2 nagraniu :| brrr. |
|
|
|
05.01.2009 - 20:17
|
|
|
ciekawe jak by się włączyło, później się wycisza po ok 10 minutach i nic nie ma, słychać szum komputera, a to co słuchałem miało 30 minut długości, też się długo zastanawiałem co to mogło być. <bezradny> ale głośniki miałem wyłączone, a hemi dawno się skończył.
|
|
|
|
05.01.2009 - 20:57
|
|
|
No chyba zwariowałeś 2s... Przecież ja po tych nagraniach już dzisiaj nie usnę ;| A jak włączę swoje to najbardziej boję się, że okaże się, że chrapię... :P
Kurcze, ciekawe co to za pisk... Brrrr o_O |
|
|
|
05.01.2009 - 21:00
|
|
|
Karakan nie przejmuj się ja chrapie xD przyznaje się bez bicia :P ale nie martwcie się nie wrzucę tego tutaj xD Dzisiaj uruchomie swoje stare radio i będę łapał dźwięki z radia, szumy itp. to może być ciekawsze :)
|
|
|
|
05.01.2009 - 21:14
|
|
|
pół biedy te piski.
ja bardziej się przejęłam tymi szeptami ;/ |
|
|
|
05.01.2009 - 21:27
|
|
|
Powodem takich załamań fal może być przeciąg w pokoju, nietypowe odchrząknięcie itp.. Wiecie o tym że mówimy przez sen? no właśnie.. kto wie, że to właśnie my sami czegoś nie szepczemy, a potem wkręcamy sobie na siłę, że to ghost :) Pozdrawiam
|
|
|
|
05.01.2009 - 21:32
|
|
|
michu, znam głos tup2sia lepiej niż ktokolwiek inny i wiem jak gada przez sen i jak chrapie, bo nie raz chrapał mi do ucha...
i wiem, że to nie on ;p |
|
|
|
05.01.2009 - 22:46
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wchodzę w to! :D Dzisiaj już nic nie nagram ale jutro postaram sie włączyć nagrywanie 2 razy: na strychu (gdzie kiedyś ktoś zapodał sobie złoty strzał) i w domu (umarł mi tutaj pradziadek i prababcia oraz dziadek). Będzie ciekawie! :D Albo strasznie, w każdym bądź razie zabawa gwarantowana!
P.S. Swoją drogą jestem w połowie książki "Rozmowy ze Śmiercią" Jana van Helsinga (polecam!!!) i akurat taki eksperyment się pojawia na forum... nie wierzę w przypadki! ;) |
|
|
|
05.01.2009 - 22:48
|
|
|
z zaciekawieniem i gęsią skórką czekam na nagranie! ^^
może i ja włącze nagrywanie dzisiaj... |
|
|
|
06.01.2009 - 09:43
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
HAHAHA przecież to dos gate of hades w tym 1 pliku leci a nie jakieś dziwne piski....Btw dzisiaj zarzuce nagrywanie zostawie mikrofon w innym pokoju tam gdzie bedzie zupełna cisza zobaczymy czy cos z tego wyjdzie...
|
|
|
|
06.01.2009 - 11:07
|
|
|
bo taka jest prawda przed snem słuchałem tego dosa :P ale po 30 minutach sie wyłącza jak by nie było. Czytaj kolego czytaj ;]
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |