Moje Doswiadczenie Z Oobe |
|
|
Songo
|
17.09.2006 - 06:36
|
Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 47

|
CYTAT(Lukasz @ 16.09.2006 - 22:37)  Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec pisze go tutaj (nich admin go przeniesie jezeli zle to robie)
o tuz tak naprawde nie doswiadczylem jeszcze oobe, i zaczynam miec dopiero z tym kontakt... przczytalem juz sporo o tym i zamierzam zaczac... (pierwsze proby juz byly).
I wlasnie o tym chcialbym napisac. Jak pierwszy raz sprobowalem to sie wyciszylem skoncentrowalem sie na czerni przed oczami i na tych "plamkach" (by nie zasnac) po paru(nastu?) minutach zaczelem sie dziwnie czuc - to bylo przyjemne - mianowicie mialem takie jakby bardzo przyjemne ciarki (ktore jakby ciągnęły do gory) pod powierzchnia skóry w nogach, rekach. W pare sekund podczas tego uczucia mam krotkie skurcze miesni w różnych miejscach a to w nodze, reku, palcach itp. po czym wszystko sie konczy i wraca do normy sprzed tego zajscia... mam teraz takie pytania: Czy to jest normalne czy cos zle robie? Czy jestem na wlasciwej drodze? Jakie metody proponujecie... nie mam zabardzo gdzie wykonywac oobe bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i dochodza stamtąd odglosy samochodow Czy zwykle zolte zatyczki do uszu pomoga i mozna je stosowac?
Pozdrawiam Lukasz Plamki o których mówisz to hypnagogi. Nieskupiaj na nich się zabardzo bo te Twoje "plamki" przerodzą się puźniej w obrazy i dźwięki... zbyt intensywne myślenie o nich spowoduje, że wejdziesz w jeden z obrazów i zaśniesz :). Często to się zdarza a wtedy masz jedną noc ćwiczenia w plecy. Bądź raczej biernym obserwatorem. Odpowiedzi na Twoje pytania: 1: ,, Czy to jest normalne czy cos zle robie? " - Jak najbardziej normalne chodź skurcze u mnie żadko występują jednak jest to sprawa indywidualna. 2: ,,Czy jestem na wlasciwej drodze?" - Jak najbardziej na właściwej drodze. Jeśli widziałeś już Hipnagogi to bardzo dobrze. Jest to wejście do planu astralnego więc wszystko idzie w dobrym kierunku. 3: Zatyczki do uszu ?? Powiem Ci, że nigdy nieprubowałem ale hmmm...... możliwe, że słuch odgrywa istotną rolę podczas fazowania się półkul muzgowych i zatyczki niesą wskazane. Kurcze zainspirowałeś mnie do przetestowania tego. Twe ytanie całkowicie mnie rozbroiło. Ale chyba niepowinno mieć to różnicy. Co zaś do metod. Jeśli lubisz testować poczytaj na necie różne metody i przetestuj każdą z nich... Zobacz, która jest dla Ciebie najlepsza i która najbardziej skutkuje. pozdrtawiam
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
17.09.2006 - 08:06
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 4

|
Co do zatyczek to dobrze trafiles z pytaniem, bo ja śpie w zatyczkach i nie przeszkadzaja (a nawet pomagaja) w OOBE. Lepiej mi się skupic ze stoperami w uszach - po prostu jest ciszej :) Co do reszty pytań zgadzam się z Songo - jestes na dobrej drodze, wiec daj znac co przyniosą kolejne proby.
|
|
|
|
|
|
mastercobra
|
29.09.2006 - 12:51
|
Przechodzień
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 111

|
z tego co wyczytalem, "tam" jestes niczym, tylko zwykla chmurka ktorej nawet sam nie wiedzisz, nie widzisz siebie.Widzisz tylko gore, dol, i przod. Jak sie myle to niech mnie ktos poprawi :)
|
|
|
|
|
|
Pinsleepe
|
29.09.2006 - 19:38
|
Częsty Gość Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Nr użytkownika: 113

|
Hmmm... To skoro padło pytanie o stopery, to ja zadam jeszcze głupsze :P A więc w świecie rzeczywistym mam dość dużą wadę wzroku, czy to coś przeszkasza w tym 'drugim świecie'? Tak, mówiłam, że głupie, ale chcę się upewnić. Czy jak są te najrozmaitsze metody (słyszałam o huśtawce, linie i, bodajże, 4+1 czy coś takiego), to wykorzystując je zamykacie oczy? Czy raczej macie otwarte? Jak coś jeszcze wymyśle, tzn. jakieś pytania, to je tu zadam, bo może potem jeszcze komuś się przydadzą :)
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
29.09.2006 - 21:28
|
Dusza Towarzystwa

|
Zadne pytanie nie jest głupie. We wszystkich metodach oczy musza byc zamkniete. Twoja wada wzroku nie powinna przeszkadzac w podrózach, poniewaz tam jest inny wzrok, tzw. wzrok astralny. Powiedz... w snach chyba nie masz tej wady? ps. wymyslaj, wymyslaj :)
|
|
|
|
|
|
Elanor
|
29.09.2006 - 23:35
|
Członek Rodziny

Nr użytkownika: 37

|
CYTAT(Lukasz @ 17.09.2006 - 09:28)  -jakby moje cialo zaczelo falowac w lewo i prawo z czasem to malalo ale pozniej nasilalo w czasie tego zaczelem sie krecic? Tez mialam identyczne uczucie.Jest bardzo przyjemne :) To jest chyba dobra droga,aczkolwiek zeby osiagnac oobe,musisz chyba 'odprezyc' sie jeszcze bardziej,prawie zasnac..A nawet zasnac na ulamek sekundy i sie ponownie obudzic. Wczesniej zas pisales o skurczach - powiem Ci,ze tez takie cos mialam :P Ale to chyba wlasnie nie byla dobra droga.Przeciez kiedy spisz,nie masz zadnych skurczy,prawda? Wg mnie to objaw takiej ''na sile'' relaksacji.Na poczatek najlepsze sa jednak naturalne metody,jak 4+1. -->Pinsleepe Oobe nie zobaczysz,ale czy to znaczy,ze go nie ma? Mysli tez nie widac,a przeciez wiemy ze sa,istnieja w naszych umyslach :) Swiat bez wiary nie mialby sensu,dlatego uwierz. Czy dziesiatki ludzi tu na forum mialoby klamac w niewiadommy celu? A Twoja przyjaciolka nie wierzy pewnie z niewiedzy.Tak jak kiedys nie wierzono w elektrycznosc,..
|
|
|
|
|
|
CheshireCat
|
02.10.2006 - 08:17
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 108

|
to moze teraz ja ;]=
u mnie to wyglada tak: z OBE jeszcze nigdy nic nie wyszlo. zatrzymuje sie po koncentracji i nijak nie moge nic z tym zrobic
leze wylaczam wszykie czesci cala do momentu w ktorym mam wrazenie ze moje cialo jest bardziej bezksztalte niz jest. nie rozrozniam palcow i niebardzo wiem jak mam ulozone rece czy nogi. zaczynam sie koncentrowac np liczac od 100 w dol wyobrazajc sobie kazda cyferke odlatujaca w gore dzieki czemu ja automatycznie "spadam w dol" ciezko mi to czasmi przychodzi bo myli sie rozlatuja i czasami potrzebuje kilku prob aby skupic sie calkowicie tylko na tym jednym. gdy juz docieram do momentu gdzie slusze w uszach dziwy szum i moje ciala drzy (raz mocnaj raz slabiej) gubie sie.. probujac np: "wspinac po linie" automatycznie napinam miesnie. porostu bezwiednie ciagne w gore raczej cialem niz "dusza"..i nie wiem co z tym zrobic...
mam jeszcze pytanie
lezycie? siedzicie? w jakiej pozycji jest wam najwygodniej? ja zazwyczaj leze na plecach bo lezac powiedzmy na boku nie moge sie zrelaksowac a pozatym istnienie duze prawdopodobienstwo ze poprostu zasne ;]=
|
|
|
|
|
|
Elanor
|
02.10.2006 - 15:24
|
Członek Rodziny

Nr użytkownika: 37

|
Ja mam problem lezac na plecach - wszystko mi cierpnie.Kiedy zas uloze sie na bok,zasypiam.. Coz,nie jest lekko :D Wydaje mi sie (tylko wydaje,bo moje doswiadczenie jest podobne do Twojego..mam na koncie tylko 2 krotkie przypadkowe obe :) ), ze po rozluznieniu i pojawieniu sie szumu, nie powinienes /as robic czegos na sile.Po prostu lezec spokojnie i czekac, ewentualnie wyobrazac sobie np. latanie,poczuc to.. Skoro lina nie skutkuje, rzuc to,sprobuj nastepnej metody,przeciez kazdy z nas jest inny :) Pozdrawiam i powodzenia.. i niech wypowiedza sie tu tez bardziej doswiadczeni ''obenauci''.
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
04.10.2006 - 15:23
|
Dusza Towarzystwa

|
Pewnie to tylko jednorazowy problem... sprobuj pocierac wszystko dookola, nie tylko sciany (polecam dywan). Mozesz przy tym powtarzac głośno i wyraźnie słowo "OSTROŚĆ".
|
|
|
|
|
|
Karakan
|
04.10.2006 - 20:09
|
Listek

Nr użytkownika: 22

|
Jest to częsty problem osób, które rozpoczynają naukę technik relaksacji. Wygląda to mniej więcej tak: "Leżę sobie i w pewnym momencie muszę przeknąć ślinę ponieważ poczułem ją, ale jak ją przełknę to wiąże się to z napięciem niektórych mięśni. Ale mogę z tym walczyć, myślę o tym aby jej nie przełykać, ale wtedy łapię się na tym, że nie mam wyciszonego umysłu bo myślę o czymś." Po jakimś czasie problem powinien sam zniknąć, po prostu od momentu położenia się (ew. usiadnięcia) robimy to co mamy robić, czyli między innymi nie myśleć o niczym. Jeśli nie myślimy o przełykaniu śliny, nie czujemy takiej potrzeby, wtedy nie ma problemu. :)
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
05.10.2006 - 15:59
|
Dusza Towarzystwa

|
Mylse, ze to zalezy od osoby... niektorym BWG pomaga innym na odwrot. Ja na poczatku tez słuchałem hemi-sync'a... wiekszych efektow nie zauwazalem, chociaz cos tam sie dzialo. ICE: mysl o tym o czym chcesz,ale zawsze miej tam gdzies na boku mysl o OOBE, nie mozesz sie po prostu zatracic w myslach i pozwolic by swiadomosc sie wylaczyla i zasnela.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|