Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Bezsenność
Noobek
post 02.05.2007 - 15:43
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 454

Dzis w nocy postanowiłem sobie, że będę miał oobe. Powiedziałem jeszcze sobie, że nie będę próbował go mieć, tylko zwyczajnie połozę się i wstanę ciałem astralnym. Ot tak porostu, bez zabawy w wibracje i tego typu rzeczy.
No więc się położyłem. Bardzo szybko ogarnęło mnie dziwne uczucie. Nie wiedziałem w jakiej pozycji lezę, jakbym się obracał, przez moment nawet w ogóle zapomniałem kim jestem. Wtedy powiedziałem sobie: no to czas wstawać. Czułem jakbym się zatapiał we własnym ciele, a po chwili przed oczyma błysnął mi dziwny obraz. Czarna postać na jasnym, niebieskim tle. Jakby błyskawica rozświetliła niebo na chwilę. Obraz wydał mi sie bardzo rzeczywisty, natychmiast otworzyłem oczy. Nie mogłem uspokoić serca i oddechu. Właściwie ja nie czułem strachu. Ja, jako świadomość, bo moje ciało zachowywało się jakby najgorszy koszmar stał się rzeczywistością.
Dziwnie to trochę brzmi (bo zapewniam, podstawówkę skończyłem dawno temu), ale potem bałem się zasnąć. Przez cały czas (nawet mając otwarte oczy) czułem lekkie wibracje, a kiedy zamykały mi się oczy natychmiast wyczuwałem coś złego i otwierałem je na nowo. Przez cały czas ponadto zdawało mi się, że słyszę dziwne odgłosy. Winą za większość z nich chyba mogę obarczyć kota, ale wtedy o tym tak nie myślałem. Zasnąłem dopiero, jak na zewnątrz zrobiło się już jasno.
Komuś coś takiego się już przytrafiło? Co to było i czemu bało się tylko moje ciało, a nie ja osobiście?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 02.05.2007 - 17:38
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Pamiętam swoje 1 wyjście ,budzę się w nocy z "otwartymi oczami " myslę o wyjsciu i natychmiast wyrywa mnie z ciała ,strach niewyobrażalny ,głucho wszędzie ,ciemno wszędzie , myslę jak tu szybko wyjśc na otwarte pole by kogoś nie spotkać za otwartymi drzwiami ,wyskakuję przez okono ............uderzenie wolności ,piękna i nieskaztelności ,mgła na polu ,wschód słońca .........powrót do ciała......leże w tej samej pozycji,naglę przypominam sobie że własnie co wyszedłem oblał mnie zimny pot i te uczucie strachu,nie zasnełem już do rana ):. Druga historia. Wstaję w nocy ,jest zimno wiec zmieniam miejsce spoczynku idę do sąsiedniego pokoju ,leże chwilę ,czuję zę zasypiam ,przyszły hipnagogi ale uczucie strachu nie pozwalało mi wyjść ,położyłem się na plecy znów zaspypiam ,przyszły hipnagogi i paraliż ,no nie teraz musze coś zrobić bo zaraz wyjdę ,ledwo udaję mi się podnieść lewą rękę ,poczułem gorącą w klatce,myślałem że umarłem ,złapał mnie skurcz w ręce ,starch nie pozwalał mi spać w tym miejscu wróciłęm do swojego zimnego pokoju.
Oczywiście nie chce nikogo straszyć ,byłem jeszcze zbyt głupi na wyjście):,w tej chwili nie obawaim się drugiego śwaita jak mam okazje to wychodzę ,czasami się zawacham ale to sporadycznie,ta bezsenność to tylko skutek mocnego podniecenia którę spowodowało skok adrenaliny i co za tym idzie rozbudzenie organizmu .
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 02.05.2007 - 18:53
Post #3

Dusza Towarzystwa

Więc to wszystko to wytwór mojej wyobraźni, czy rzeczywiście przez chwilę byłem w drugim świecie, gdzie zobaczyłem tą postać?
Profile CardPM
+Quote Post
paciorek
post 02.05.2007 - 23:17
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 229

Noobek myślę, że za cały twój strach odpowiedzialna jest twoja podświadomość, a dokładniej bariery, które się w niej znajdują. Musisz się pozbyć strachu przed opuszczeniem ciała!
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 03.05.2007 - 00:00
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(paciorek @ 03.05.2007 - 00:17) *
Noobek myślę, że za cały twój strach odpowiedzialna jest twoja podświadomość, a dokładniej bariery, które się w niej znajdują. Musisz się pozbyć strachu przed opuszczeniem ciała!

Myslałem, że się go pozbyłem. A tu taka lipa... w ciągu jednej sekundy wszystko się zmieniło...
Ale tak na poważnie, to jak się go pozbyć? Chyba jedyny sposób to przeżyć to samo jeszcze kilka razy, żeby się oswoić?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 03.05.2007 - 09:30
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(Noobek @ 03.05.2007 - 01:00) *
Myslałem, że się go pozbyłem. A tu taka lipa... w ciągu jednej sekundy wszystko się zmieniło...
Ale tak na poważnie, to jak się go pozbyć? Chyba jedyny sposób to przeżyć to samo jeszcze kilka razy, żeby się oswoić?

Na podstawie swoich i kolegi doświadczeń powiem ci tylko jedno: starch będzie w nas zawsze ,trak jak miłość ,zazdrość smutek,tacy już jesteśmy ,być może nie odczuwasz strachu ,ale jest on w tobie zakodowany tak zwany strach przed niezanym i jedynym sposobem na jego zwalczenie jest "próba siły" postawienie wszystkiego na jedną kartę przyj do przodu nawet gdy strach paraliżuję cię od głowy w dół ,ja podobnie jak ty ,musiałem się przełamać i gdybym tego nie zrobił do tej pory bym jeszcze spał ):a jak już wyjdziesz staraj się opanować emocje by nie dać powodu innym do zawładnięcia nad tobą .Pozdrawiam : Ketrab
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 03.05.2007 - 15:32
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Mogles sie nie bac, ale napewno sie podnieciles. To jak z jazda na kolejce gorskiej... Niby nie wyglada strasznie, jednak jadac odzczuwamy euforie, podniecenie. Poziom adrenaliny rosnie. Poddaj sie temu uczuciu. Nie wzbraniaj sie, z czasem stanie sie to normalnym stanem rzeczy, a wtedy pozostanie jedynie uczucie radosci.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic