|
|
![]() ![]() |
31.07.2009 - 19:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na http://www.nautilus.org.pl/ po lewej stronie jest artykuł o zaawansowanych teoriach nt. LD pt.: "Śniący wszechświat". Mnie artykuł bardzo zaciekawił. Ja zgadzam się z punktem widzenia przedstawionym w artykule, sądzę, że wszystko to co nas otacza + LD itd. jest swego rodzaju snem. O tym pisałem już wcześniej. Polecam.
|
|
|
|
31.07.2009 - 21:42
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Możliwe że tak jest, możliwe że każdy oddziaływuje z każdym na poziomie kwantowym ale możliwe nie oznacza że na 100% tak jest. Przy obecnym stanie wiedzy to jest kwestia wiary ale może za x lat naukowcy znajdą niezbity dowód potwierdzenie tej teorii.
Polecam film dokumentalny: what's the bleep down the rabbit whole. |
|
|
|
31.07.2009 - 22:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Sam nie mogę się doczekać aż nauka jakieś niezbite dowody przedstawi. Szkoda, że naukowcy działają tak wolno. Dochodzą nieraz do takich wniosków po ciężkich przemyśleniach, a tysiące lat temu mistycy, zwłaszcza mam na myśli Tybetańczyków już to wiedzieli. Wniosek jest jeden: jeżeli wierzy się w coś i to sprawia, że nie czuje się niedosytu, jeśli czuje się szczęśliwym z tym co się wie warto to pielęgnować.
|
|
|
|
01.08.2009 - 00:27
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
wyjątkowo się prawie zgodzę - otóż nie od dziś wiadomo, że optymiści mają łatwieja cuda zdarzają się głównie wśród wierzących :) Każdy ma własną wizję rzeczywistości, która miesza się z wyobrażeniami innych - taki kocioł energii na pewno ma jakąś moc sprawczą, może nie większą niż sama natura, ale jednak w pewnym stopniu pomocną... albo nie :)
A tybetańczyków nie podawałbym za wzór, do pewnego stopnia oczywiście - medytacja bowiem nie prowadzi do oświecenia, tylko do otępienia, do wyciszenia umysłu - nie myśląc raczej się człowiek nie rozwija :p Dlatego myślcie przede wszystkim drogie dziatki! |
|
|
|
01.08.2009 - 07:30
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
sympatyczna proba przekonan.
Gdy pozbedziemy sie przyzwyczajen to pojawi sie w nas cos co nie jest uzaleznione od naszej sensoryki. Nieuzasadnione fiziologicznie istnieje choc nie powinno. |
|
|
|
01.08.2009 - 08:06
|
|
|
fizyka kwantowa nie mysli oO
|
|
|
|
01.08.2009 - 12:19
|
|
|
Dobra, nie łapcie mnie za słowa. Fizyka kwantowa nie myśli - źle się wyraziłem :) A co do tego, że medytacja prowadzi do otępienia to się nie zgodzę. umysł porównuje się do szklanki wody, w której pływają różne drobinki. Gdy cały czas myślimy (mieszamy) to te drobinki się unoszą, kręcą się, prowadzą do tego, że woda staje się mętna. Gdy się uspokoi myśli, wyciszy, wszystko to opada, a woda staje się coraz czystsza. Myślę, że to porównanie dosyć oddaje istotę medytacji. Mnie ona pomaga. Po niej czuję się rześki i pełen energii.
|
|
|
|
03.08.2009 - 11:00
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Zakladasz kolejny raz ten sam temat ostrzeżenie.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |