Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Forum Oobe - Po Co To Komu?, Czy spełnia swoją rolę?
Indigo Child
post 21.01.2010 - 12:40
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7129

Założyłem ten temat bo mam już dosyć czytania głupot. Sprawy mają się następująco:
1. 99% wypowiadających się tutaj osób nie ma pojęcia o czym pisze, z czego 75% tych 99% nie miało OOBE więcej niż ten spontaniczny raz a 25% miało pseudo-OOBE - czyli coś PODOBNEGO do OOBE jednak różniące się znacząco od tego opisywanego w ksiązkach Sugiera, Monroe'a itp.
2. Po co komu takie forum gdzie posty piszą ludzie którzy nie doświadczają w pełni tego stanu i nie wiedzą co mają zrobić żeby ten stan osiagnąć - efekt podobny do sytuacji kiedy bokser próbuje poradzić początkującemu poecie jak pisać wiersze.
3. Na Boga, ludzie JAKIE CIAŁA ASTRALNE, MENTALNE, ANALNE I JESZCZE JAKIEŚ... jakie ENERGIE??? Jakie BYTY ASTRALNE i tego typu głupoty... nie ma żadnych naukowych dowodów na istnienie tych wszystkich rzeczy. Jeżeli (z czym spotkałem się na tym forum wielokrotnie) "doświadczeni OBEmaniacy" swoje porady, przypuszczenia i wnioski opierają na tych właśnie rzeczach to są one wysoce subiektywne i może sie okazać że to tylko efekt działania wyobraźni a także chęć do wiary w ksztynę mistycyzmu obecnego w tym świecie.
Wzywam was wszystkich do otrzeźwienia i spojrzenia racjonalnie na tą całą sprawę.
Profile CardPM
+Quote Post
obeludek
post 21.01.2010 - 13:00
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1773

ehh.. to teraz zostaje tylko jedno, zamykamy te forum wpizdu. Koniec! Szklanka pełna, miarka się przelała. Logujmy się wszyscy na TOP bo tylko tam mają poważne podejście do sprawy i fachowca w każdym użytkowniku.

Myśle że tym postem, Indygo Child mało zdziałasz, winien on się znaleźć raczej w Twoim notatniku. Niemniej gdyby napisał go Purple Cat czerwonym kolorem w prywatnej wiadomości do każdego usera też by gówno dało.

Wszak intencja dobra, daje Ci dzięki, bo fakt faktem bystrzakiem być nie trzeba żeby zobaczyć, że o meandrach dupy maryny sie tu zwykło mówić.
Profile CardPM
+Quote Post
podróżujący
post 21.01.2010 - 13:26
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 4472

Drogi Indigo Child, co do pierwszego i drugiego punktu Twojej wypowiedzi absolutnie się z Tobą zgadzam, natomiast w trzecim mam pewne zastrzeżenia. I ja wiem i Ty wiesz, że nie na wszystko są dowody, że nie wszystko można racjonalnie wytłumaczyć, nurtuje mnie pytanie, po cóż się zalogowałeś, skoro nie odpowiada Ci to forum, po co się zarejestrowałeś, jeżeli jesteś racjonalistą i negujesz OOBE, jeśli ci to przeszkadza odejdź, nic cię tu nie trzyma. Wielu ludzi z tego forum do racjonalnego myślenia nie zachęcisz, bo oni wiedzą że takowe zjawisko istnieje. Jak to powiedział Sugier? ,,Śpij dalej w tej monotonnej rzeczywistości,, i probuj sobie cały czas wmawiać, że tylko umysłem wszystko zrozumiesz.. \m/
Profile CardPM
+Quote Post
ajzis26
post 21.01.2010 - 13:32
Post #4

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7074

Jak to na co to komu?
Mi to jest potrzebne, nie mam nikogo z kim mogłabym podzielić się swoimi wrażeniami, po udanym wyjściu, komu opowiem sen, który nie daje mi spokoju? Teraz mam Was, oczywiście tych co chcą mnie wysłuchać. Nikt nikogo tu nie trzyma na siłę, droga wolna. Ja czytam te posty, które mnie zainteresują, gdybym miała wszystko czytać pewnie miałabym większy mętlik w głowie, niż mam obecnie. ;) Wierzyć, czy nie wierzyć? Ja wierzę, bo świadomość tego, że zasypiam i nie przestaję istnieć sprawia, że odbieram świat w innych barwach. Efekt działania wyobraźni????? To moja wyobraźnia super działa, bo już niejednokrotnie dostałam odpowiedz na nurtujące mnie pytanie, właśnie podczas snu:) Trochę mistycyzmu w tym świecie nikomu nie zaszkodzi :) Pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post
GdaJan
post 21.01.2010 - 13:50
Post #5

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6922

Ble ble ble - argument za!!

Ble ble ble - argument przeciw !!

Ble ble ble ble ble ble - pokaze ze moja racja jest najmojsza!!

Blach blach ! - sklocimy wszystkich !

Idz szukaj, zaczepek gdzie indziej, i wyzywaj sie psychicznie na silniejszych .
Profile CardPM
+Quote Post
pływak
post 21.01.2010 - 13:52
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 4156

CYTAT(Indigo Child @ 21.01.2010 - 12:40) *
Założyłem ten temat bo mam już dosyć czytania głupot. Sprawy mają się następująco:
1. 99% wypowiadających się tutaj osób nie ma pojęcia o czym pisze, z czego 75% tych 99% nie miało OOBE więcej niż ten spontaniczny raz a 25% miało pseudo-OOBE - czyli coś PODOBNEGO do OOBE jednak różniące się znacząco od tego opisywanego w ksiązkach Sugiera, Monroe'a itp.
2. Po co komu takie forum gdzie posty piszą ludzie którzy nie doświadczają w pełni tego stanu i nie wiedzą co mają zrobić żeby ten stan osiagnąć - efekt podobny do sytuacji kiedy bokser próbuje poradzić początkującemu poecie jak pisać wiersze.
3. Na Boga, ludzie JAKIE CIAŁA ASTRALNE, MENTALNE, ANALNE I JESZCZE JAKIEŚ... jakie ENERGIE??? Jakie BYTY ASTRALNE i tego typu głupoty... nie ma żadnych naukowych dowodów na istnienie tych wszystkich rzeczy. Jeżeli (z czym spotkałem się na tym forum wielokrotnie) "doświadczeni OBEmaniacy" swoje porady, przypuszczenia i wnioski opierają na tych właśnie rzeczach to są one wysoce subiektywne i może sie okazać że to tylko efekt działania wyobraźni a także chęć do wiary w ksztynę mistycyzmu obecnego w tym świecie.
Wzywam was wszystkich do otrzeźwienia i spojrzenia racjonalnie na tą całą sprawę.

Polecam zapisać się na forum RACJONALISTA, tam takie wypowiedzi są na miejscu!
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 21.01.2010 - 14:13
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7540

Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten link , ale jak ktoś chce pomieszania nauki ze zjawiskami nieco wykraczającymi poza obszar współczesnej nauki to jest ciekawy dokument:) http://www.youtube.com/watch?v=mYjMFQlhb4k
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 21.01.2010 - 14:39
Post #8

BÓG ZAZDROSNY
Nr użytkownika: 1883

ZAMKNAC FORUM W PIZDU I IDzIEMY DO TOPu- Tanie Oraz Pewne
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid