Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Stan Głębokiego Transu ?
damiano
post 28.05.2007 - 17:06
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1219

Osiągniecie tego stanu jest niezbędne do osiągnięcia OOBE. Jak rozpoznać że właśnie jestem w tym stanie ?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 28.05.2007 - 17:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Polecam przeczytać traktaty o projekcji astralnej ,bo niestety mylisz pojęcia (:
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 28.05.2007 - 21:27
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Ketrab, dlaczego myli pojęcia? Poprzez relaksację, wchodzi się w stan głębokiego transu, i z tego stanu już stosunkowo łatwo jest wyjść z ciała. Chyba, że nie jest to stan "niezbędny" do osiągnięcia OOBE. Popraw mnie jakby co albo powiedz co miałeś na myśli.

a to do autora:

1. Nieprzyjemne uczucie zimna, lecz bez drżenia; wyraźny spadek temperatury.

2. Będziesz czuć się - mentalnie - bardzo dziwnie i wszystko będzie się wydawało bardzo powolne. Twoje procesy myślowe zwolnią się tak, jakbyś dostał silny zastrzyk przeciwbólowy.

3. Poczujesz się odłączony od swojego ciała, będziesz miał wrażenie unoszenia się, wszystko będzie się wydawało dalekie.

4. Kompletny paraliż fizyczny.

Uwaga: Te cztery objawy RAZEM wskazują, że jesteś w stanie głębokiego transu.

zaczerpnięte z http://www.czarymary.pl/cienik/oobe/bruce3.html
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 29.05.2007 - 00:57
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(damiano @ 28.05.2007 - 18:06) *
Osiągniecie tego stanu jest niezbędne do osiągnięcia OOBE. Jak rozpoznać że właśnie jestem w tym stanie ?

Gdybys poszukal troche na forum, napewno dostal bys odpowiedz. Conajmniej kilka dyskusji na ten temat bylo. Ale nie bede taki, Technika głębokiego transu, Technika osiągania głębokiego transu (połączenie wielu znanych technik relaksacyjno - transowych).

znajdziesz wszystko tutaj.
http://spojrzenie.com.pl/ezoteryka/projekc...obe-214-66.html

ketrab za bardzo sie wzoruejsz traktatami. Ok odpowiedz mi szczerze, czy wyszedles kiedykolwiek podczas lekkiego transu/stan alfa/czucie ciala? To co osiagamy podczas 4+1, dzieje sie podczas glebokiego transu/ mozg pracujacy w niskich przedzialach thety.

Wedlug Roberta Bruce'a stan alfa wystarcza, a gleboki trans jest ponoc trudny do osiagniecia, i poczatkujacy nie powinni sie za to zabierac ... Nie zgodze sie. Nigdy nie moglem wyjsc idac za jego radami... Zostane przy tym, ze bez paralizu ciala, glebokiego transu, nigdzie nie polecimy. Nie wspominam o technice podrozowania w wyobrazni B.Moena, bo to nie OOBE.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 29.05.2007 - 05:54
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(daywalker @ 29.05.2007 - 01:57) *
Gdybys poszukal troche na forum, napewno dostal bys odpowiedz. Conajmniej kilka dyskusji na ten temat bylo. Ale nie bede taki, Technika głębokiego transu, Technika osiągania głębokiego transu (połączenie wielu znanych technik relaksacyjno - transowych).

znajdziesz wszystko tutaj.
http://spojrzenie.com.pl/ezoteryka/projekc...obe-214-66.html

ketrab za bardzo sie wzoruejsz traktatami. Ok odpowiedz mi szczerze, czy wyszedles kiedykolwiek podczas lekkiego transu/stan alfa/czucie ciala? To co osiagamy podczas 4+1, dzieje sie podczas glebokiego transu/ mozg pracujacy w niskich przedzialach thety.

Wedlug Roberta Bruce'a stan alfa wystarcza, a gleboki trans jest ponoc trudny do osiagniecia, i poczatkujacy nie powinni sie za to zabierac ... Nie zgodze sie. Nigdy nie moglem wyjsc idac za jego radami... Zostane przy tym, ze bez paralizu ciala, glebokiego transu, nigdzie nie polecimy. Nie wspominam o technice podrozowania w wyobrazni B.Moena, bo to nie OOBE.

Day swoje posty staram się często opierać na podstawię własnych doświadczeń i jak już pewni zauważyłęś nie możemy stawiać utartych schematów ,bo to niestety nie matematyka(:(: ,pytasz czy wychodzę czując ciało? Zawsze , czuję nawet końcuszek swego palca(u nogi oczywiście (: ) ,dzieje się tak ponieważ każdy ma inne predyspozycje ,ja niestety należę do tych którzy je posiadają ):):
Profile CardPM
+Quote Post
Umrzesz
post 29.05.2007 - 14:02
Post #6

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 902

Ja mam takie pytanko co do tematu:
Czy stan tuż przed głębokim transem charakteryzuje się "wlewaniem nóg do środka", "rozpływaniem się rąk" i mega wbiciem do łóżka? Opiszcie, Ci bardziej doświadczeni jakie uczucia towarzyszą Wam tuż przed zapadnięciem w paraliż,a co za tym idzie- głęboki trans
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 30.05.2007 - 06:30
Post #7

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1122

CYTAT(Umrzesz @ 29.05.2007 - 15:02) *
Ja mam takie pytanko co do tematu:
Czy stan tuż przed głębokim transem charakteryzuje się "wlewaniem nóg do środka", "rozpływaniem się rąk" i mega wbiciem do łóżka? Opiszcie, Ci bardziej doświadczeni jakie uczucia towarzyszą Wam tuż przed zapadnięciem w paraliż,a co za tym idzie- głęboki trans

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie pierwszym zdaniem.. tego sie nie da opisać... wyobraź sobie to na podstawie "wlewaniem nóg do środka", "rozpływaniem się rąk" i "mega wbiciem do łóżka". Cieżko to wyobrazić sobie jak tego sie nie czuło, a jeszcze trudniej opisać to innymi słowami.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 30.05.2007 - 08:54
Post #8

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(Ketrab @ 29.05.2007 - 06:54) *
Day swoje posty staram się często opierać na podstawię własnych doświadczeń i jak już pewni zauważyłęś nie możemy stawiać utartych schematów ,bo to niestety nie matematyka(:(: ,pytasz czy wychodzę czując ciało? Zawsze , czuję nawet końcuszek swego palca(u nogi oczywiście (: ) ,dzieje się tak ponieważ każdy ma inne predyspozycje ,ja niestety należę do tych którzy je posiadają ):):

To troche dziwne, znaczy sie tutaj masz problem. Czujesz sie w 2 miejscach na raz. Skoro odbierasz swoje cialo fizyczne i niefizyczne, w jaki sposob udaje ci sie to pogodzic? Chodzi mi o nieswiadomy ruch reka w c.f?
Tak sie sklada ze uwazam wychodzenie z ciala za utarty schemat... I to jest chyba logiczne, dlaczego nasze cialo zostaje sparalizowane... Jestesmy ta sama energia, zyjemy w tym samym swiecie, i niektore zjawiska maja poprostu swoja nature. Zastanawiam sie czy jest wiecej takich osob. Ogolnie to nie moga jakos sobie tego wyobrazic, bo kiedy ja wychodze w zasadzie nie ma mowy o czuciu czegokolwiek, moje wszystkie zmysly przenosza sie do c.a.

Umrzesz, trudno powiedziec... Zazwyczaj gdy leze zrelaksowany, to uczucie przychodzi "nagle". Chwile przed tym da sie zauwazyc przejscie swiadomosci jak by na inny subtelniejszy poziom...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic