|
|
![]() ![]() |
29.09.2006 - 09:58
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam, wczoraj w nocy postanowilem sprobowac techiniki z hustawka (http://obe.cba.pl/techniki.html) jednak nie przynosila ona zbyt wielkiego skutku a tylko meczyly mnie bo musialem bardzo gleboko oddychac za kazdym razem jak hustalem sie do przodu to wydmuchiwalem powietrze a jak do tylu do wchlanialem a jak robilem to coraz dalej to bardzo sie meczylem przez to oddychanie, wiec zastosowalem cos co sam wymyslilem, podobne to tunelu ze swiatelkiem tyle ze lece przez jakas bardzo dluga rure z wielka predkoscia i bez przerwy zmienia ona kierunek to znaczy wygina sie.
Po prawie 15 minutach moje palce u rak poczynajac od kciuka do palca srodkowego uniosly sie i jakby zdretwialy, i zaczalem bardzo gleboko oddychac.Caly bylem spocony, caly czas wyobrazalem sobie te rure ale po pewnym czasie przypomnialem sobie o linie ktora miala niby zwisac z sufity i wtedy wlasnie zaczalem sie wspinac przez pare minut. Nagle zaczelo mna rzucac a raczej jak by moje lozko podskakiwalo od prawej do lewej strony a najbardziej odczuwala to moja glowa, myslalem ze bede mial jakies OBE i jakos zaczalem o tym myslec i to ustalo ale po tym jak znow sie skoncentrowalem na linie powrocilo na nastepne pare sekund i nic.Mozliwe ze dekoncentrowalo mnie to ze ciagle musialem przelykac sline, bo lezalem na plecach.Dodam jeszcze to ze kiedy tak mna rzucalo, to prawie nie oddychalem badz w ogole nie oddychalem bo skoncentrowalem sie przez pare sekund na moim oddechu i w ogole nie oddychalem! :/ To normalne ? Mialem tez lekkie zawroty glowy, patrzalem sie ciagle do gory, az oczy mnie troche bolaly. Czy bylem juz blisko ? Pozdrawiam. edit: byl tez ten niby pisk stawal sie co raz glosniejszy ale jak zdalem sobie sprawe ze to o ten pisk chodzi to chyba za bardzo sie podniecilem i ucichl... |
|
|
|
29.09.2006 - 12:15
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy ten pisk, ten dźwięk to wrażenie takie samo jak wtedy, gdy w uszach dzwoni?
|
|
|
|
29.09.2006 - 12:20
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
nie moge tego opisac, nie pamietam juz bardzo ale wiem ze byl to moze nie pisk ale jakis ciezki dzwiek jak ciezarowka zblizajaca sie w moja strone.
|
|
|
|
30.09.2006 - 15:00
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
te dzwięki to hipnagogi moim zdaniem
|
|
|
|
01.10.2006 - 15:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Musisz pokonać ta bariere strachu to pierwszy etap. Moze nie kazdy tak ma ale napewno wiekszosc osob czuje strach przed nieznanym. Bałem sie iść kiedyś do przedszkola... zostac tam... bez nikogo znajomego beza mamy. Z OOBE jest podobnie, wkraczamy na nowy grunt, boimy sie... ale kiedy poznamy go lepiej zdajemy sobie sprawe, ze nie mieliśmy się czego bać. Musicie odkryć kurtyne strachu :)
|
|
|
|
01.10.2006 - 16:09
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
:)
|
|
|
|
12.12.2006 - 19:17
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Siemka jestem nowy i mam pytanko
Wczoraj w nocy probowalem oobe metoda 4+1 No wiec klade sie rozluzniam cialo rece wzdluz ciala no i chwile leze nieprzestajac myslec o OOBE po chwli straszne wibracje trzesczy w uszach i nie czuje ciala nagle widze tunel bardzo szybko lece w nim. Niesamowite uczucie czulem ze wychodze z ciala i gdy juz myslalem ze wyszlem do astrala otwieram oczy i tyle leze pod kolderkom w lozko No wiec mam pytanie do bardziej zawaansowanych podroznikow Czy jestem bliski wyjscia ? Czy gdybym dluzej lecial tzm tunelem to bym wyszedl ? Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
12.12.2006 - 19:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tak, napewno jakbyś nie odpuscil i leciał dalej wyszedlbys z ciala :) Wpadl bys prosto do astral world :)
To Ci dobrze wrozy na przyszlosc! :) Nastepnym razem dasz rade :D |
|
|
|
12.12.2006 - 19:52
|
|
|
Hejka
a ja mam pytanie odnośnie dźwięków słyszanych podczas prób wyjścia z ciała Na początku moich prób słyszałem taki specyficzny pisk, który zaczął powtarzać się w snach, jakby na bardzo wysokich falach, czasem bardzo denerwujący.. :/ Ale wczoraj podczas próby: Był pisk, potem wibracje itd... i nagle pisk zmienił się, w taki szum, który się nasilał, jakbym był blisko startującego samolotu, albo stał w przeciągu. Bardzo róznił się ten dźwięk od tego pisku, bo był ja "normalnym" tonie, znaczy się taki głeboki, i nawet przyjemny odgłos... nie to co ten pisk... :) Czy ktoś z doświadczonych w astralu może zna odpowiedź na pytanie co to jest, czy to jakiś zły/dobry znak i co może oznaczać? Pozdro :) |
|
|
|
12.12.2006 - 20:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jest to Hipagonga. Objawia sie przez dzwieki badz obrazy np. pisk badz oslepiajace swiatlo. Jest to jednak tylko wymysl naszej podswiadomosci.
Jest to bardzo dobra oznaka bo to znaczy ze jestes juz bardzo bliski celu. Jesli uslyszysz hipagonge zawsze warto sobie powiedziec w myslach ze juz jestesmy blisko celu i ze juz tylko chwilka -przynajmniej mi to pomaga. P.S. Jesli hipagongi Cie draznia to warto zainwestowac w zatyczki do uszu... |
|
|
|
12.12.2006 - 21:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Mysle ze zatyczki do uszu nic nie dadza, bno jak mowiles to wymysl naszego umyslu, tak wiec ich naprawde nie slyszymy :)
Dodam tylk ze jezeli waszym celem jest wyjscie (a napewno tak) a nie LD - swiadomy sen - to nie mozna zbyt dlugo ogladac hipnagogi, lub wsluchiwac sie w dzwieki bo zasniecie, i stracona noc :) najwyzej co mozecie osiagnac - i to jeden z szybszych sposobow) to LD a raczej WILD, ale ja sie na tym nie znam wiec mnie poprawcie jak sie myle. |
|
|
|
13.12.2006 - 00:25
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Cyt.Cavantar ,,Siemka jestem nowy i mam pytanko
Wczoraj w nocy probowalem oobe metoda 4+1 No wiec klade sie rozluzniam cialo rece wzdluz ciala no i chwile leze nieprzestajac myslec o OOBE po chwli straszne wibracje trzesczy w uszach i nie czuje ciala nagle widze tunel bardzo szybko lece w nim. Niesamowite uczucie czulem ze wychodze z ciala i gdy juz myslalem ze wyszlem do astrala otwieram oczy i tyle leze pod kolderkom w lozko No wiec mam pytanie do bardziej zawaansowanych podroznikow Czy jestem bliski wyjscia ? Czy gdybym dluzej lecial tzm tunelem to bym wyszedl ? Z gory dzieki za odpowiedz" Moje zdanie na ten temat jest takie: Ad1. Nie wiem czy da się to określić. Jeżeli chodzi Ci o ten momęt, w którym lecisz tą rurą to właśnie w tym momęcie jesteś bliski wyjścia. Ale jeżeli masz na myśli to czy przy kolejnych próbach zajdziesz dalej lub "wyjdziesz" to myśle, że to nie miało znaczenia. Gdy ja "wyszedłem" po raz pierwszy to od tamtego czasu minęło 5 miesięcy i dopiero po 5 miesiącach zauważyłem pewien maciupki postęp. Ad2. Nie wiadomo, bo nie leciałeś dłużej. Zależało, by to od twojej świadomości, od myśli które Ci towarzyszły, od tego czy w ogóle towarzyszły Ci myśli. Być może byś wyszedł. Pozdrawiam ;) |
|
|
|
13.12.2006 - 12:47
|
|
|
Lukasz ze swojego doswiadczenia oraz z doswiadczenia ludzi ze starego dobrego Poza Cialem wiem iż zatyczki do uszu dzialaja.
Wszystko jest iluzja i wszystko jest mozliwe. Ave! |
|
|
|
13.12.2006 - 12:52
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Halo paciorek.
Jest to Hipagonga. Objawia sie przez dzwieki badz obrazy np. pisk badz oslepiajace swiatlo. Jest to jednak tylko wymysl naszej podswiadomosci. Nawet wymysly podswiadomosci potrzebuja powody by zaistniec.Hipagonga powiadasz.Hm jeszczeje dno pojecie poprawiajace samopoczucie poszukujacyh.Slyszalem juz o lustrzanych neuronach iskrzacych sie gdy sobie cos wyobrazamy,przekazie informacji w matryksie tkanki tluszczowe i dalej nie rozumie dlaczego tak zes sie uparl by wszystko bylo tworem umyslu ,muzgu.Przeciez pomiary fizyczne nie daja jasno odpowiedzi.System nerwowy nie jest w stanie przepchac tak szybko impulsow gdy cie w nodze zaswedzi a swedzi. Z ta podswiadomoscia to tez prosze ostroznie bo moze jej nie ma .Moze jest cos bardziej zlozonego i czeka na na kolejny opis,tym razem bardziej zadawalajace. |
|
|
|
13.12.2006 - 13:09
|
|
|
Ehhh...
Bo "hipagonga" to pojecie przyjete przez ogol i gdziekolwiek sie o takie dzwieki nie zapytasz uzyskasz taka wlasnie odpowiedz. Tak to jest wymysl tylko i wylacznie naszej podswiadomosci, zadnych dodatkowych obciazen. Dlaczego twierdzisz ze uparlem sie na to zeby wszystko bylo tworem umyslu i mozgu? Ja powiedzialem ze to wymysl podswiadomosci - i wcale nie twierdze ze podswiadomosc to mozg albop cokolwiek fizycznego. Nie wmawiaj mi rzeczy ktorych nie napisalem/powiedzialem. |
|
|
|
13.12.2006 - 13:32
|
|
|
Mysle, ze hipnagogie to wybrane elementy z naszych mysli, ktore kraza gdzies kolo glowy. Ja ostatnio podczas narastajacych wibracji uslyszalem rowniez narastajacy smiech jakiegos mezczyzny. Na poczatku moich doswiadczen moze bym sie wystraszyl ale teraz wiem, ze to nie moze mi zaszkodzic.
po prostu neutralne pierdoły :P CYTAT Dodam tylko, ze jezeli waszym celem jest wyjscie (a napewno tak) a nie LD - swiadomy sen - to nie mozna zbyt dlugo ogladac hipnagogi, lub wsluchiwac sie w dzwieki bo zasniecie, i stracona noc :) najwyzej co mozecie osiagnac - i to jeden z szybszych sposobow) to LD a raczej WILD, ale ja sie na tym nie znam wiec mnie poprawcie jak sie myle. nie mylisz sie :) |
|
|
|
13.12.2006 - 13:46
|
|
|
Mr. Pieczywo masz racje. Z doswiadczenia zauwazylem, ze moga to byc rowniez inne dzwieki.
Najgorszy przypadek przez, ktory sie strasznie zleklem to gdy uslyszalem jakby ktos mi chuchal do ucha... Masakra :) Moze to wstyd, ale tak sie przestraszylem, ze sie na rowne nogi zerwalem hehe. |
|
|
|
13.12.2006 - 15:46
|
|
|
jaki wstyd to normalne reakcje na nieoczekiwane bodźce jakim napewno jest chuchniecie do ucha przez inna osobe gdy teorytycznie pokoj powinen byc pusty
|
|
|
|
13.12.2006 - 18:53
|
|
|
zapomnialem dodac o zatyczkach...
ja nawet spie ze stoperami w uszach i nie likwiduja one w zaden sposob hipnagogi dzwiekowych. Wrecz pomagaja w ich osiagnieciu, potrafie sie lepiej skupic i wiem, ze nic z zewnatrz mi nie przeszkodzi, nie rozproszy, nie rozbudzi. Dlaczego chcecie sie pozbyc tych hipnagogi? Jesli je slyszysz to znaczy, ze wszystko idzie w dobra strone. To taki prolog. |
|
|
|
14.12.2006 - 15:09
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Interesujace wersje podaje Franz Bardon. Uwaza on ,ze przy wyjsciu kopiujemy swiadomosc do ciala astralnomentalnego. Jest nas dwuch w tym samym czasie,dwuch takich samych. . Jeden orginalny lezy sobie na wersalce i zasypia a drugi tz. my latajacy na zewnatrz, Przy kopiowaniu trzesie i trzeszczy jak przy wyrywaniu zebow.
|
|
|
|
15.12.2006 - 17:18
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie wiedzialem ze cos takiego istnieje.Nie wiem czy to mozliwe ale czasem mam cos takiego ze czuje jak moje cialo faluje mam takie wrazenie albo wydaje mi sie ze sie kreci w kolko a nawet ze upadam na ziemie i mam jakies odruchy. Kolega z ktorym poruszylem ten temat powiedzial cwiczy cos takiego i sa to jakies wibracje czy cus powiedzcei mi wiecej na ten temat.Od dzisiaj cwicze z wami ;P:P:P:P:D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |