CYTAT(dreamer_the_one @ 11.09.2010 - 05:10)

ekstaza
w czym pomaga? prawdopodobnie we wszystkim. daje dużo mocy i odwagi aby realizować to kim chcemy być :-) zawraca trochę w głowie, ale to mały efekt uboczny :-)
powoduje dziwne myśli,dziwne pytania, dziwne zachowania i dziwne pomysły...
przed zażyciem zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania albo skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą :-)
W przypadku OBE bardziej trafne byłoby sformułowanie: "skonsultuj się z psychiatrą lub egzorcystą" ;)
CYTAT(Zielarz Gajowy @ 12.09.2010 - 10:45)

Tak czy siak jeszcze troszkę zajmą mi czasu rozważania na temat w jaki sposób astral, dusza ucieleśnia się.
Zamiast nad tym rozważać lepiej tego doświadcz albo to porzuć, w innym razie zwariujesz. :)
Dla mnie OBE nie miało istotnego wpływu na życie, bo jestem racjonalistą. Doświadczenie to zaspokoiło jedynie moją ciekawość, tego jak wygląda OBE, i nie ukrywam, iż mam z tego powodu satysfakcję. Dzięki temu, że przeżyłem OBE, wiem czym ono jest, a tak naprawdę, wiem czym jest z mojego subiektywnego punktu widzenia, opartego na bezpośrednim doświadczeniu. Ci którzy nigdy tego nie doznali mogą jedynie o tym się dowiedzieć z relacji innych osób, ale oczywiście, to już nie będzie ta sama wiedza. A emocje, uczucia towarzyszące temu doświadczeniu, jak i po jego zakończeniu, są takie jak je określił Dreamer, czyli jedna wielka euforia. W moim przypadku pierwsze OBE było niezapomnianym przeżyciem.