oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy To Było Oobe?
myszczu007
post 21.06.2007 - 08:24
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Właśnie przypomniałem sobie sytuacje, która miała miejsce 3 lata temu, kiedy właśnie zacząłem gimnazjum.
Po szkole z kolegami robiliśmy takie "zabawy". Wtedy jeszcze kompletnie nie wiedziałem o co kaman, ale pomyślałem sobie, że fajnie będzie sie zabawić. Robiłem wszystko co kazał "kolega nadzorujący" ;)

Tak więc, kucnąłem i pare minut oddychałem głęboko przez usta (dopóki nos mi nie zdretwiał :P ). Potem szybko stanąłem na nogi, a kolega podszedł i objął mnie od tyłu na wysokości klatki piersiowej i chyba zcisnął.
W tym momencie film mi się urwał. Ci co tam byli mówili, że takiego drugiego kolege złapałem za głowe prawą ręką.

Po chwili się obudziłem i nie wiedziałem gdzie jestem. Najpierw myślałem, że cały dzień to był sen, a ja dopiero się obudziłem w swoim łóżku. Jednak kiedy zobaczyłem mury szkoły wiedziałem gdzie się znajduję.
Potem wracając do domu myślałem co się stało. Chyba wtedy kiedy złapałem kumpla za głowe widziałem cały jego dzisiejszy (tzn. dzisiejszy wtedy) dzień w (przyśpieszonym tempie jakby tylko sceny) do tej pory, kiedy staliśmy tam razem.

Czytałem ostatnio o metodzie hiperwentylacji. Czy to mogło być właśnie to?
Wogóle, czy doświadczyłem wtedy OOBE lub LD?
I jeszcze taki szczegół: cały czas miałem napięcie w mięśniach, bo utrzymałem równowagę i cały czas stałem.
Go to the top of the page

+Quote Post
reghina
post 21.06.2007 - 08:29
Post #2

Przyjaciel Rodziny

Tak w podstawówce się tak robiło :D:D ale ja sama nie wiem co to było na mnie to nie działalo nigdy:D

+Quote Post
reghina
post 21.06.2007 - 08:31
Post #3

Przyjaciel Rodziny

aha i słyszałam, że ta hiperwentylacja polega na 40 szybkich i głębokich oddechach... ale to podobno powoduje stałe uszkodzenia w mózgu i takie tam... lepsze są inne metody

+Quote Post
pieczywo
post 22.06.2007 - 03:26
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Nie doświadczyłeś OOBE ani LD, poczytaj troche wiecej bo te pytania naprawde sa głupie... nie wiesz nawet co to LD - świadomy sen. Logika wskazuje na to , ze skoro urwał Ci sie film nie mogłeś mieć LD, a tym bardziej OOBE. Mozliwe, ze kiedy złapałeś kolege za głowe Twoim ciałem kierowała podswiadomosc - swiadomosc zasnela.
Tak hiperwentylacja, czy inaczej holotropowy oddech jest metoda na OBE, ale moim zdaniem dla ludzi baaaardzo zdesperowanych...
Pozdrawiam!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park