Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Wild A Oobe
RatOnCocaine
post 19.11.2010 - 18:52
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8193

Siemka!

Drodzy doświadczeni mam takie małe pytanko i prośbę o radę.
mianowicie: podczas gdy leżę i się relaksuje chcąc osiągnąć stan "obudzonego umysłu uśpionego ciała" występuje pewien problem, zamiast osiągnąć OOBE doświadczam LD sposobem Wild: pojawiają się hipnagogia i formuje się sen. Wiem, że z LD można przejść w oobe lecz nie jestem jeszcze na tyle doświadczony by to zrobić, puki co potrafię jedynie utrzymać świadomość gdy nie dzieje się nic szczególnie "dynamicznego".
jakieś rady?
Profile CardPM
+Quote Post
Mefik
post 19.11.2010 - 19:21
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7564

Najwidoczniej jest to słabo kontrolowane LD. Jeśli masz pełną kontrolę możesz wszystko, wtedy wyjście nie stanowi problemu. Ćwicz uważność nie tylko przed zasypianiem ale także w ciągu dnia. Rob więcej testów rzeczywistość. Z czasem nabierzesz wprawy.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 19.11.2010 - 19:22
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

Zawsze możesz spróbować wyobrazić sobie, ze są jakieś drzwi w których przechodzisz przez drzwi albo wyskakujesz przez okno i znajduje się inna scenaria. Nie trzeba robić jakiś skomplikowanych operacji na tym. Nieraz mi pomagało też to, że w LD myslalam o sowm ciele i sie budzilam w wibracjach i wychodzilam, ale wcale nie trzeba tego tak robić. ; )
Profile CardPM
+Quote Post
RatOnCocaine
post 19.11.2010 - 19:33
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 8193

miałem przypadek LD, w którym postanowiłem się zabić by osiągnąć oobe, wleciałem na bardzo wysoki budynek i z niego skoczyłem: zamiast "rozwalić" się o chodnik po prostu przeleciałem przez niego a pod nim były jakby taki nieład, taki zbiór obrazów i z niego uformowało się nowe otoczenie, chwilę później straciłem świadomość. Innym razem jak chciałem wskoczyć pod tira to najzwyczajniej w świecie odbiłem się jak jakaś guma.

Czasem mam tak, że podczas relaksacji czuję już te "drugie" ręce oraz nogi (wyczuwam to ponieważ czuję je w innym miejscu niż położone jest ciało fizyczne) lecz nie mogę nimi poruszać a zazwyczaj chwile po tym dostaję hipnagogi: nie mogę w pełni wyjść.
Profile CardPM
+Quote Post
Mefik
post 19.11.2010 - 19:42
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7564

To jak już będziesz w LD stań na moment, weź głęboki wdech i poczuj energię,która zacznie Ci spływać od karku aż po końce Twoich palców u stóp. Jakbyś słuchał najlepszej w świecie muzyki, żeby przechodziły Cię niekończące ciarki. Wtedy poproś, krzycz! do swojej jaźni aby Cię wyciągnęła. Trudniejsze i tak masz za sobą skoro potrafisz dobrze wchodzić w LD. Powodzenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Aleister Crowley
post 19.11.2010 - 19:48
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8164

Staraj się by hiponagogi cię nie wciągneły...
Z ld do oobe łatwo przejść... Spróbuj mojej metody.
Profile CardPM
+Quote Post
Jamba91
post 20.11.2010 - 16:20
Post #7

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7655

CYTAT(Aleister Crowley @ 19.11.2010 - 19:48) *
Staraj się by hiponagogi cię nie wciągneły...
Z ld do oobe łatwo przejść... Spróbuj mojej metody.

Z tego co czytam o Tobie to nie wypowiadaj sie skoro masz słabe pojęcie na temat OOBE i LD ;)
podjarałeś sie tematem, i bedziesz udziełał bezsensownych rad, o których pojęcia nie masz w ogóle ;)
jak bedziesz systematycznie mógł być poza wtedy uszanuje każdego Twojego posta ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Aleister Crowley
post 20.11.2010 - 17:45
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8164

Och jak dobrze że mamy takich pr0playerów jak ty na forum...
Tak jestem regularnie w poza mam ld średnio co 1-3 dni.
Zaskoczony? ? ? Ogólnie szkoda się wypowiadać na twój temat.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 20.11.2010 - 22:59
Post #9

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

oj tam chłopaki wyluzujcie. Mod zrób coś z tym porządek któryś. Moze jakiś temat na otwartą dyskusje na hybe park bo kłócic się nie ma sensu.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic