oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Wild A Oobe
RatOnCocaine
post 19.11.2010 - 18:52
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Siemka!

Drodzy doświadczeni mam takie małe pytanko i prośbę o radę.
mianowicie: podczas gdy leżę i się relaksuje chcąc osiągnąć stan "obudzonego umysłu uśpionego ciała" występuje pewien problem, zamiast osiągnąć OOBE doświadczam LD sposobem Wild: pojawiają się hipnagogia i formuje się sen. Wiem, że z LD można przejść w oobe lecz nie jestem jeszcze na tyle doświadczony by to zrobić, puki co potrafię jedynie utrzymać świadomość gdy nie dzieje się nic szczególnie "dynamicznego".
jakieś rady?
Go to the top of the page

+Quote Post
Mefik
post 19.11.2010 - 19:21
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Najwidoczniej jest to słabo kontrolowane LD. Jeśli masz pełną kontrolę możesz wszystko, wtedy wyjście nie stanowi problemu. Ćwicz uważność nie tylko przed zasypianiem ale także w ciągu dnia. Rob więcej testów rzeczywistość. Z czasem nabierzesz wprawy.

+Quote Post
Silverka
post 19.11.2010 - 19:22
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Zawsze możesz spróbować wyobrazić sobie, ze są jakieś drzwi w których przechodzisz przez drzwi albo wyskakujesz przez okno i znajduje się inna scenaria. Nie trzeba robić jakiś skomplikowanych operacji na tym. Nieraz mi pomagało też to, że w LD myslalam o sowm ciele i sie budzilam w wibracjach i wychodzilam, ale wcale nie trzeba tego tak robić. ; )

+Quote Post
RatOnCocaine
post 19.11.2010 - 19:33
Post #4

Przechodzień

miałem przypadek LD, w którym postanowiłem się zabić by osiągnąć oobe, wleciałem na bardzo wysoki budynek i z niego skoczyłem: zamiast "rozwalić" się o chodnik po prostu przeleciałem przez niego a pod nim były jakby taki nieład, taki zbiór obrazów i z niego uformowało się nowe otoczenie, chwilę później straciłem świadomość. Innym razem jak chciałem wskoczyć pod tira to najzwyczajniej w świecie odbiłem się jak jakaś guma.

Czasem mam tak, że podczas relaksacji czuję już te "drugie" ręce oraz nogi (wyczuwam to ponieważ czuję je w innym miejscu niż położone jest ciało fizyczne) lecz nie mogę nimi poruszać a zazwyczaj chwile po tym dostaję hipnagogi: nie mogę w pełni wyjść.

+Quote Post
Mefik
post 19.11.2010 - 19:42
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To jak już będziesz w LD stań na moment, weź głęboki wdech i poczuj energię,która zacznie Ci spływać od karku aż po końce Twoich palców u stóp. Jakbyś słuchał najlepszej w świecie muzyki, żeby przechodziły Cię niekończące ciarki. Wtedy poproś, krzycz! do swojej jaźni aby Cię wyciągnęła. Trudniejsze i tak masz za sobą skoro potrafisz dobrze wchodzić w LD. Powodzenia.

+Quote Post
Aleister Crowley
post 19.11.2010 - 19:48
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Staraj się by hiponagogi cię nie wciągneły...
Z ld do oobe łatwo przejść... Spróbuj mojej metody.

+Quote Post
Jamba91
post 20.11.2010 - 16:20
Post #7

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(Aleister Crowley @ 19.11.2010 - 19:48) *
Staraj się by hiponagogi cię nie wciągneły...
Z ld do oobe łatwo przejść... Spróbuj mojej metody.

Z tego co czytam o Tobie to nie wypowiadaj sie skoro masz słabe pojęcie na temat OOBE i LD ;)
podjarałeś sie tematem, i bedziesz udziełał bezsensownych rad, o których pojęcia nie masz w ogóle ;)
jak bedziesz systematycznie mógł być poza wtedy uszanuje każdego Twojego posta ;)

+Quote Post
Aleister Crowley
post 20.11.2010 - 17:45
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Och jak dobrze że mamy takich pr0playerów jak ty na forum...
Tak jestem regularnie w poza mam ld średnio co 1-3 dni.
Zaskoczony? ? ? Ogólnie szkoda się wypowiadać na twój temat.

+Quote Post
Silverka
post 20.11.2010 - 22:59
Post #9

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

oj tam chłopaki wyluzujcie. Mod zrób coś z tym porządek któryś. Moze jakiś temat na otwartą dyskusje na hybe park bo kłócic się nie ma sensu.

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park