oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ..jak Daleko Pada Ciało Od Ciała ...:)
raq78
post 25.02.2011 - 14:46
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Moje doświadczenia z odmiennymi stanami świadomości były różne,począwszy od świadomego śnienia.Zawitałam na forum zupełnie przypadkiem,bowiem poszukiwałam info o R.Monroe,natknęłam się na link i wylądowałam tutaj :).Nie wierzę w zbiegi okoliczności czy też przypadki,ponieważ zawsze coś co się dzieje ma swoje ukryte znaczenie.
Jestem pełna podziwu dla nas ,ludzi,gdyż samo to forum dowodzi,że ludzka świadomość ewoluuje i budzi się do dalszych zadań czy też wyzwań ,jakie niesie ze sobą ta potężna machina zwana potocznie życiem.

Zastanawialiście się kiedyś,na jaką odległość można oddalić się od swego ciała fizycznego?Huna twierdzi,że jesteśmy powiązania z ciałem za pomocą sznura aka,więc gdy sznur zostaje przerwany następuje śmierć.Niestety nie mogłam doczytać się ,czy ten sznur powiązany jest tylko z ciałem eterycznym ,czy z obydwoma i eterycznym,astralnym no i w koncowym efekcie dociera do fizycznego.
Ciekawi mnie to z uwagi na podróże astralne ,czy aka może ograniczać w jakiś sposob poruszanie się w astralu,oraz czy to zupełnie jest bez znaczenia?Jak myślicie?
Wydawało by się naturalnym,że jeśli wychodzisz z ciała to nie jesteś ograniczony przez nic.......podobno.....
Jednak czy jest tak do końca?pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Go to the top of the page

+Quote Post
Mastermachacz
post 25.02.2011 - 14:53
Post #2

Przyjaciel Rodziny

a skąd ktoś ma to wiedzieć?ja nigdy nie miałem OOBE,spytaj twista się lub drimera zbycha itd.
sugiera tutaj nie ma więc o nim możesz zapomnieć

+Quote Post
pablo264
post 25.02.2011 - 15:06
Post #3

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Mastermachacz @ 25.02.2011 - 14:53) *
a skąd ktoś ma to wiedzieć?ja nigdy nie miałem OOBE,spytaj twista się lub drimera zbycha itd.

To jak nie wiesz to co po się wypowiadasz...jak ktoś coś będzie wiedział to tu się odezwie...w temacie nie było Mastermachacz powiedz mi itp :P

+Quote Post
mruku
post 25.02.2011 - 15:19
Post #4

Członek Rodziny

Notatnik

czasem nie warto wierzyć, we wszystko co się przeczyta. Może i jakiś sznurek tam jest...może i go nie ma....może to tylko jakaś hipoteza połączenia z ciałem fizycznym? i tak nikt go nie przerwał, bo przecież nie będzie wiadomo: "aaa pewnie dlatego poszedł w piach, bo miał oobe i przerwał sznurek...głupek jeden" ...tak wiec, po co zawracać sobie głowe sznurkiem i innymi tego typu podobnymi hipotezami, które mogą powodować ograniczenia? Nie lepiej samemu sprawdzić?.
Nie jest tak...że wychodzi...się z ciała....rozgląda...widzi się jak w realu...i zastanawia się: "ooo jest ...udało się, ale kurde...co to za pieprzony sznurek mi się przyczepił...rozwale go:D:)"

+Quote Post
raq78
post 25.02.2011 - 15:26
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Zgadzam się z Tobą pablo264,fajnie jest porozwalać wszystkie bariery,systemy w imię wolności :P
Samemu sprawdzić jak najbardziej!!Jednak człowiek czasem zastanawia się,szuka odpowiedzi,nurtują go pewne rzeczy i jak najbardziej ciekawią!Gdyby nie ta nasza sławetna ludzka ciekawość nie bylibyśmy dzisiaj w tym miejscu w jakim jesteśmy.A miejsce sprzyja nam jak najbardziej:)Trzeba tylko włączyć mocny filtr!!

+Quote Post
Majster
post 25.02.2011 - 15:32
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Mastermachacz @ 25.02.2011 - 14:53) *
sugiera tutaj nie ma więc o nim możesz zapomnieć

Ja bym proponował albo warna albo bana temu zawodnikowi wpieprzyć.

edit twistoid: to kolejne konto niejakiego gruza spamujaego po forach o obe ten glab wydal juz 9 zeta po to tylko zeby zostac zbanowanym heee

+Quote Post
raq78
post 25.02.2011 - 17:18
Post #7

Przyjaciel Rodziny

A to jakiś rodzaj masochizmu?chęć zbanowania ??:P

+Quote Post
twistoid
post 25.02.2011 - 17:50
Post #8

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

sadomasochizm tego osobnika, pozdrawiam i witam w tych jakze dziwnych okolicznosciach hee

+Quote Post
Majster
post 25.02.2011 - 18:26
Post #9

Dusza Towarzystwa

Niech to! Nie mogę sobie dać plusa! :(

Good job tracking him down soldier!

+Quote Post
Bilu
post 25.02.2011 - 18:32
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To masz jednego ode mnie byku ;)
Z nim to ja na gg piszę.
Pozdrawia was wszystkich ... środkowym palcem ;X

+Quote Post
Freddy K
post 25.02.2011 - 19:32
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

W OBE praktycznie nic nas nie ogranicza, z wyjątkiem własnej wyobraźni. Dużo zależy od stopnia dostrojenia, stopnia świadomości. Jeśli masz głęboką fazę, to powędrujesz daleko. Sznur łączący ciało astralne z ciałem fizycznym, to mit. Nigdy czegoś takiego w czasie moich OBE nie widziałem. A jeśli weźmie się pod uwagę to, że wszystko jest projekcją naszej podświadomości, to wówczas blokada strachu ograniczająca naszą wyobraźnię przestaje istnieć, a dzięki temu jakość naszych doświadczeń astralnych wejdzie na wyższy poziom doznań.

+Quote Post
raq78
post 25.02.2011 - 22:51
Post #12

Przyjaciel Rodziny

Dokładnie,sami stwarzamy sobie ograniczenia i w co wierzymy tak mamy......Każdy nakręca się wedle swej modły...i finish gotowy :P

+Quote Post
Polepiony
post 26.02.2011 - 01:07
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie wydaje się dla mnie słusznym, by nasze podróże ograniczał jakiś sznur.
W ogóle, myślę, że wszystkie poziomy, światy, opiekunowie, siedem pierścieni, no masa tych wszystkich tworzyw, są tak niesamowicie nieogarnialne, że nie jesteśmy w stanie zrozumieć barier.
Poczytajcie sobie drugą część książki pana Monroe,
tam jest dużo napisane na temat barier naszej świadomości.

+Quote Post
FoV24
post 26.02.2011 - 02:31
Post #14

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Oczywiscie ze jest ograniczenie, jest to tylko poziom astralny i przebywajac w nim jestesmy ograniczeni jego "ramami" " Im wyzej sie "wybijamy" tym mniej jestesmy ograniczeni. "Astral' - (jak to nazywacie) znajduje sie dosc nisko.

+Quote Post
Bilu
post 26.02.2011 - 09:05
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(FoV24 @ 26.02.2011 - 02:31) *
Oczywiscie ze jest ograniczenie, jest to tylko poziom astralny i przebywajac w nim jestesmy ograniczeni jego "ramami" " Im wyzej sie "wybijamy" tym mniej jestesmy ograniczeni. "Astral' - (jak to nazywacie) znajduje sie dosc nisko.

Owszem, ponoć jest to pierwsza sfera po sferze fizycznej.

+Quote Post
raq78
post 26.02.2011 - 12:43
Post #16

Przyjaciel Rodziny

Wydawało by się,że astral to pierwsza strefa po fizycznej a co powiecie na eteryczne ciało:
Ciało eteryczne ma barwę szarofioletową lub szaroniebieską o bladym odcieniu, słabo świecącą, o wulgarnej lub subtelnej strukturze w zależności od rodzaju ciała stałego. Spełnia ono dwie zasadnicze funkcje:

1. Wchłania pranę, czyli energię życiową, a następnie rozprowadza ją po całym ciele fizycznym.
2. Jest pośrednikiem lub pomostem pomiędzy ciałem fizycznym a ciałem astralnym i przekazuje ciału astralnemu świadomość zmysłowych kontaktów za pośrednictwem mózgu astralnego, jak również doprowadza do mózgu fizycznego i systemu nerwowego świadomość z poziomu astralnego i wyższego.
Poza tym sobowtór eteryczny rozwija w sobie pewne ośrodki (centra), przy pomocy których człowiek może poznawać świat eteryczny i jego liczne zjawiska.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park