Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Problem Z Zasypianiem.
Kornusdj
post 09.03.2011 - 20:28
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8066

Cześć. Piszę tutaj ponieważ mam problem z zasypianiem i potrzebuję pomocy. Otóż próbuję już wyjść z ciała około dwóch miesięcy, pięć dni w tygodniu próbuję wychodzić, dwa dni są na odpoczynek. Problem polega na tym, że zasypiam podczas koncentracji (liczę kartki w książce lub po prostu liczę od 100 do 0), zawsze szybko się dekoncentrowałem i nie mogłem skupić się na jednej rzeczy i tu kieruję pytanie, nie wiecie może co mógłbym zrobić, żeby nie zasypiać ?
Profile CardPM
+Quote Post
FerdekKiepski
post 09.03.2011 - 20:47
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7456

Wiesz co to jest podnieta? masz byc tym podniecony, nakręcony myśleć o tym całym sobą, a wyjdzie - monootonia prowadzi do niczego wyznaczaj cele- za długo liczysz zmień technikę bo zaczynasz to robić na pamięc wiesz jak sie jeździ samochodem po zdaniu prawa jazdy? uważnie lecz gdy pojeździsz parę lat połowę robisz juz automatycznie. Zobaczysz nową technikę która Ci się wyda pewna to się nakręcisz bo będziesz chciał to sprawdzić lecz nie zmieniaj jej po 2-3 dniach gdy Ci nie wyjdzie bo to nie świadczy o technice tylko o Tobie :) i pamiętaj najpierw masa potem rzeźba :)

a jeśli nic nie pomaga to zapuść MP3 :D samo będzie trzymać
Profile CardPM
+Quote Post
Kornusdj
post 09.03.2011 - 20:52
Post #3

Gość Rodziny
*

CYTAT(FerdekKiepski @ 09.03.2011 - 20:47) *
Wiesz co to jest podnieta? masz byc tym podniecony, nakręcony myśleć o tym całym sobą, a wyjdzie - monootonia prowadzi do niczego wyznaczaj cele- za długo liczysz zmień technikę bo zaczynasz to robić na pamięc wiesz jak sie jeździ samochodem po zdaniu prawa jazdy? uważnie lecz gdy pojeździsz parę lat połowę robisz juz automatycznie. Zobaczysz nową technikę która Ci się wyda pewna to się nakręcisz bo będziesz chciał to sprawdzić lecz nie zmieniaj jej po 2-3 dniach gdy Ci nie wyjdzie bo to nie świadczy o technice tylko o Tobie :) i pamiętaj najpierw masa potem rzeźba :)

a jeśli nic nie pomaga to zapuść MP3 :D samo będzie trzymać

Sęk w tym, że ja jadę na mp3 w trakcie koncentracji. ^^
A co do nakręcenia, to jestem strasznie nakręcony na oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 09.03.2011 - 20:57
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

CYTAT(Kornusdj @ 09.03.2011 - 20:28) *
Sęk w tym, że ja jadę na mp3 w trakcie koncentracji. ^^
A co do nakręcenia, to jestem strasznie nakręcony na oobe.

Ferdek nie bez przyczyny zalecil Ci jednak zmianę techniki na coś czemu będziesz od nowa musiał poświęcić uwagę. W tym tkwi sęk by zmusić umysł do utrzymania potrzebnego stopnia świadomości.
Ale to jedna z dróg. Masz jeszcze inną. Jeśli walka ze snem Cię przerasta to go wykorzystaj ;). Zacznij trenować TR-ki i stosuj odpowiednie afirmacje. W międzyczasie krótkie medytacje. Jak się załapiesz na LDka to sukces będzie bardzo blisko ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Kornusdj
post 09.03.2011 - 21:06
Post #5

Gość Rodziny
*

CYTAT(Amras84 @ 09.03.2011 - 20:57) *
Ferdek nie bez przyczyny zalecil Ci jednak zmianę techniki na coś czemu będziesz od nowa musiał poświęcić uwagę. W tym tkwi sęk by zmusić umysł do utrzymania potrzebnego stopnia świadomości.
Ale to jedna z dróg. Masz jeszcze inną. Jeśli walka ze snem Cię przerasta to go wykorzystaj ;). Zacznij trenować TR-ki i stosuj odpowiednie afirmacje. W międzyczasie krótkie medytacje. Jak się załapiesz na LDka to sukces będzie bardzo blisko ;)

Jak mam stosować te afirmacje ? Jakiś polecany test rzeczywistości może ? No a jak już się załapie na LD, to co potem mam zrobić żeby się wybić na oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
Astral%Dreamer
post 09.03.2011 - 21:45
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6487

ja polecam przed każdą próbą, chwilkę medytacji, i jak zawsze polecać będę mój ulubiony kawałek osho_gourishankar, który nigdy nie pozwoli mi zasnąć ze względu na jego znakomitość, utrzymuje we mnie zawsze czujny umysł, odczuwam również powagę sytuacji i wiem że leżę na łóżku w konkretnym celu

http://w770.wrzuta.pl/audio/1AUj2si3IEq/osho_gourishankar

pozdrawiam, więcej prób i swojej inwencji niźli oczekiwania pomocy od innych, kiedy to tak naprawdę, Ty sam możesz pomóc sobie najbardziej
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 09.03.2011 - 22:01
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Astral a jak ma wedlug ciebie medytowac zeby utrzymac koncentracjie?
Profile CardPM
+Quote Post
FerdekKiepski
post 09.03.2011 - 22:30
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7456

Im więcej medytujesz tym bardziej polepszasz koncentracje proste :) przy medytacji trudno zasnąć :)
Profile CardPM
+Quote Post
Polepiony
post 09.03.2011 - 23:34
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7982

Co wy chłopakowi do glowy wbijacie,
nie potrzebujesz ani medytacji, ani odpoczynku w weekendy, bo Oobe to nie nauka jazdy na rowerze, to styl życia, spojrzenie, którym ogarniasz świat.
Myśl o tym, marz o tym, próbuj wszystkiego po trochu, dowiaduj się, pytaj,
ale nigdy nie trzymaj się sztywnych reguł.
Profile CardPM
+Quote Post
Koko1718
post 10.03.2011 - 01:00
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7886

zgadzam się z Polepionym z jednym wyjątkiem..Mówisz,że oobe to styl życia..A chwilę wcześniej mówisz,że kolega nie potrzebuje medytacji..Moim zdaniem medytacja nie wiem czy jest niezbędna,ale na pewno bardzo pomocna w tym 'stylu życia' jakim jest oobe..
Profile CardPM
+Quote Post
Polepiony
post 10.03.2011 - 12:17
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7982

Styl życia. Może faktycznie, powinienem to rozwinąć.
Nastawienie na naukę, na odmienne stany świadomości, świadome działania. O tym mówię. Trzeba nauczyć się z tym żyć.
Dopóki nie będziesz gotowy, nic się nie stanie.
Ale takie pieprzenie, to już błędne koło.

Po prostu, czytaj Monroe. Wszystko zrozumiesz.
Profile CardPM
+Quote Post
Koko1718
post 10.03.2011 - 14:05
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7886

Ale oobe to nie tylko Monroe,to też inni znani podróżnicy,których doświadczenia poza ciałem niekoniecznie pokrywały się z doświadczeniami Roberta..Skąd możemy wiedzieć,że świat astralny jest tylko taki jak opisywał go Robert a nie inny znany podróżnik? Chociaż cenię sobię Monroe'a to nie jestem za tym by zamykać się tylko na niego..
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 10.03.2011 - 14:09
Post #13

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

kiedy w obe wlasnie chodzi o zasypianie tyle ze z zachowaniem swiadomosci temat byl niejednokrotnie wystarczy troche poszperac zamykam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic