|
|
![]() ![]() |
04.08.2011 - 08:44
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam
raz mi się udało jak ślepej kurze ziarnko :) Stosuje 4+1 z lekkimi modyfikacjami, po rozbudzeniu kładę się na plecach, i wyczekuje, niestety efekt jest taki ze przez 1 H co najmniej jestem świadomy i max. skoncentrowany, odechciewa mi się spać, mógłbym wstać i byłbym wypoczęty po 1 h zazwyczaj daję za wygraną i przekręcam się na bok próbując utrzymać koncentracje i świadomość, niestety nie wiem jak co gzie i kiedy odpływam w sen. Co robić??? Moje próby to 4 nad ranem pobudka i 5 do wyra, jeszcze nie próbowałem 5 pobudka i 6 do wyra, ale boję się że nie starczy mi czasu na wyjście bo 7:10 budzik i do pracy :) Macie jakieś sugestie??? |
|
|
|
04.08.2011 - 09:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
O stary, ja mam praktycznie to samo, tylko z tą różnicą że budzę się o 3, potem przez godzinę coś robię, no i leże na plecach czekając na wyjście. Reszta przebiega tak samo jak opisałeś, czyli zmieniam pozycje leżenia na tą w której mi najwygodniej i odpływam nie wiadomo kiedy ;X Dam sobie jeszcze parę prób i jeśli nadal nie będzie skutkować to będę się budził o godzinę szybciej czyli o 2, a czas rozbudzenia skróce do 10 minut. Może też tak spróbuj :)
|
|
|
|
04.08.2011 - 16:27
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
O stary, ja mam praktycznie to samo, tylko z tą różnicą że budzę się o 3, potem przez godzinę coś robię, no i leże na plecach czekając na wyjście. Reszta przebiega tak samo jak opisałeś, czyli zmieniam pozycje leżenia na tą w której mi najwygodniej i odpływam nie wiadomo kiedy ;X Dam sobie jeszcze parę prób i jeśli nadal nie będzie skutkować to będę się budził o godzinę szybciej czyli o 2, a czas rozbudzenia skróce do 10 minut. Może też tak spróbuj :) Nom będę próbował ale coś tak czuje że byłoby lepiej położyć się znowu o 6:00 ale zobaczę przetestuje wszystkie możliwości :). Jak się coś zmieni dam znać :) |
|
|
|
04.08.2011 - 17:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Możesz spróbować krócej się rozbudzać (proponuję 10 minut) i postarać się utrzymać świadomość w wygodnej dla Ciebie pozycji (na boku?). Wtedy zapewne będziesz senny i będziesz musiał powalczyć. Zresztą sam próbuj wszystkiego.
|
|
|
|
06.08.2011 - 13:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zrób tak:
1# Poćwicz sobie trochę z Hemi-Sync. Nie musisz słuchać wszystkich nagrań. Tylko trzy pierwsze z pierwszej fali (Wave I). Naucz się wchodzić w stan focus 10. Następnie wyraźnie rozbij pewne elementy. 2# Najlepiej spać sześć godzin. Wówczas możesz po prostu pójść do ubikacji i akurat jak wrócisz do łóżka będziesz nieźle rozbudzony. Przy 4+1 potrzebujesz długiego czasu na rozbudzanie się. Poza tym badania pokazują, że przerywany sen osłabia pamięć i koncentrację i to dość znacząco. Przy sześciu godzinach masz 6 godzin nieprzerywanego wartościowego snu, a to już sporo. Oczywiście czasy sobie dobierzesz indywidualnie. 3# Kiedy kładziesz się z powrotem i jesteś średnio rozbudzony. Połóż się na plecach, co utrudnia zaśnięcie i zacznij sobie wyobrażać krok po kroku, co chcesz robić w podróży. Weź pod uwagę dwa warianty. Jeden, w którym odzyskasz świadomość w swoim pokoju, lub będziesz miał OOBE. Drugi wariant, będzie miał miejsce, kiedy odpłyniesz w świadomy sen i będziesz poza swoim pokojem. Wyobrażaj sobie wszystko po kolei. Najpierw jak jesteś w paraliżu, albo jak odzyskujesz świadomość. Potem jak, robisz różne rzeczy w POZA. Wyobraź to sobie kilka razy. Jeśli niemalże widzisz te sceny pod powiekami, jak przy mentalce, to jest to dobry znak. I tu znów jest przewaga 6+0,1 nad 4+1. Po krótkim rozbudzaniu, powinieneś widzieć bardzo wyraźnie pod powiekami swoje wyobrażenia. 4# Następnie przewróć się w pozycję, w której najłatwiej Ci zasnąć i wejdź w wyuczony focus 10. Nie leż jednak uparcie w jednej pozycji. Zachowuj się tak, jakbyś chciał zasnąć. Jeśli Ci niewygodnie przewróć się w wygodniejszą pozycję i znów wejdź w focus 10. I tak w kółko. W końcu czerń pod oczyma stanie się bardziej zawiesista. Twój trans będzie tak mocny, że będziesz się mógł nawet swobodnie obracać w łóżku, bez tracenia go. Jednak nie skupiaj się na transie. W zawiesistej czerni możesz widzieć obrazy. Zachowuj się tak jakbyś chciał zasnąć. Po prostu pozwól sobie odpływać. Rozluźniaj się i odpływaj. Do tego punktu musisz znać focus 10. Bo tej stan musisz mieć w momencie zaśnięcia. 5# OOBE lub LD. --- Ok. Tak, więc rozbijasz wszystko na dwie części. W pierwszej koncentrujesz się nad wyraźnym wyobrażeniem sobie co będziesz robił w poza. W drugiej części po prostu dajesz za wygraną i idziesz spać. Zanim jednak zaśniesz, wejdź sobie w stan focus 10. Jak w nim będziesz, to zasypiaj bez wyrzutów sumienia. Ogólnie. Ważne jest, żeby naszpikować swoją podświadomość obrazami wyjścia póki, widzisz wyraźnie obrazy pod powiekami. Następnie lepiej jest w stanie F10 jak najszybciej zasnąć. Czemu w stanie focus 10? Zauważyłem, że w momencie, w którym z czerni zaczyna mi się wyłaniać obraz snu, albo w którym jestem w paraliżu jestem w stanie bardzo zbliżonym do focus 10. Dlatego, lepiej właśnie wejść w ten stan zanim uśniesz. Nie staraj się wyczekiwać, utrzymywać świadomości itd. Jak uśniesz z powrotem to po etapie "wyobrażania sobie" Twoja podświadomość będzie już wystarczająco naszpikowana pamięcią o ocknięciu się. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |