|
|
![]() ![]() |
10.08.2011 - 19:14
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam,
Od jakiegoś czasu sukcesywnie oddawałem kontrole niefizycznym przyjaciołom, jednak po 5 takich operacjach przestali przychodzić. Domyślam się że chodzi o ten sam problem który opisuje Darek Sugier w swojej książce. Chodzi o naukę niewerbalnej komunikacji, czyli jak komunikować się bez słów. Mam z tym problem nie wiem jak się do tego zabrać. Sposób który opisuje Darek jest dla mnie nieskuteczny (po prostu po rozchyleniu ramion spadam na ziemie z niezłym hukiem), jak wy to robicie? Jak uczyliście się komunikacji niewerbalnej? |
|
|
|
11.08.2011 - 23:49
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak więc do tej pory Ci się to udawało? Ciągle w ten sam sposób? Komunikacji niewerbalnej możesz się nauczyć, ale to będzie jakieś... sztuczne. Musi być widać w tym naturalność. Myślę, że wyciąganie ręki pomaga u większości osób, jednak jestem zdania, że pomoże też coś innego. Czasem może też pomóc skinienie głową na "tak" (znaczy, że chcę by mnie wyciągali) jeśli jesteś już blisko, a może też na NICH podziała bardzo intensywne poproszenie w myślach...
|
|
|
|
12.08.2011 - 00:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zrób to co czujesz, że oni chcą żebyś to zrobił :)
|
|
|
|
12.08.2011 - 13:03
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
>>Tonike a może wystarczy troszkę odczekać. Wiesz, takie jazdy z ciągłym wyciąganiem przyzwyczajają i gdy nagle po "tamtej stronie" jest cisza zaczynasz się zastanawiać o co chodzi. Rozchylanie ramion- wydaje mi się, że za bardzo się na tym skupiasz i to właśnie powoduje Twój spadek na ziemię. Dla mnie to zbyt rozpraszające. Wiesz może wystrczy troszkę odczekać. Uważam, że lepiej aby wszystko przebiegało w harmonii z naszym ciałem i tą "drugą stroną", niż takie "ja chcę tu i teraz".
Pozdrawiam |
|
|
|
12.08.2011 - 13:29
|
|
|
"Jak więc do tej pory Ci się to udawało? Ciągle w ten sam sposób?"
Tak, wypowiadałem formułkę: "przyjaciele kontrolujcie mnie" i już. Nie wydaje mi się że to kwestia czasu, po prostu jest zero odzewu :) (jak to było za czasów kiedy wzywałem mtj-ta bez wyraźnego celu). Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Edit: motyw z podniesieniem ręki i kiwnięciem głowy nie działa :( Edit 2: Mały trop: wpadłem na pomysł żeby napisać to co chce im powiedzieć, przy następnej okazji to sprawdzę. nie działa :( Pozdrawiam |
|
|
|
20.10.2011 - 22:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
troche wiary jeszcz by sie przydalo , ale naprawde tylko odrobinke
|
|
|
|
24.10.2011 - 06:52
|
|
|
Już wiem ocb, zainteresowani PW.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |