|
|
![]() ![]() |
16.01.2012 - 21:59
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Szukałam na forum tematów dotyczących wzajemnego powiązania tych praktyk z bezsennością, ale znalazłam jedynie wypowiedzi dotyczące sposobów radzenia sobie z bezsennością wywołaną nadmierną ekscytacją wyjściem ;)
Interesuje mnie jak Waszym zdaniem, czy według Waszych doświadczeń, wygląda to od drugiej strony - sądzicie że osoba już cierpiąca na bezsenność, biorąc się za te praktyki będzie bardziej w stanie zapanować nad procesem zasypiania? A może problem się pogłębi przez fakt przymusu utrzymania świadomości do oobe/ld? Zastanawia mnie też czy osoby nigdy nie mające problemów z zasypianiem odczuwają negatywne skutki pracy mózgu na takim "przesterze" przy długofalowych praktykach. Na podstawie własnych doświadczeń ciężko mi dojść do jednoznaczntch wniosków, więc podzielcie się swoimi! |
|
|
|
16.01.2012 - 22:45
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Uważam, że osoba cierpiąca na bezsenność będzie miała problemy ze zjawiskami o których mowa w temacie. Podstawą jest uspić ciało. Narmierna pobudliwość organizmu na tej płaszczyźnie kwalifikuje się do leczenia tradycyjnymi metodami lub do skorzytania z np. w moim przypadku z dźwięków HS typu Theta
Nie sądzę, by bezsenność była pomocna w kontroli snu. Bezsenność oznacza stan bez snu, bez spoczynku ciała, prawda? :) |
|
|
|
19.01.2012 - 14:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zeby miec sny I NAWET KILKANASCIE. po prostu po 6 czy 5 godzinach gdy sie obudzisz na 20 sekund wstaw budzik oczywiscie nastaw go na 20 minut i tak czaly czas az ci sie nie bedzie chciało. gwarancja 100%
|
|
|
|
19.01.2012 - 18:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zankiel - troszkę nie na temat napisałeś.
Ja myślę że sama metoda rozluźniania się przed oobe może być pomocna w zasypianiu. Problem w tym że aby zasnąć trzeba dać się porwać jakiejś myśli i nie koncentrować sie na niemyśleniu. |
|
|
|
21.02.2015 - 14:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |