LD to zupełnie co innego niż OBE, a jeśli ktoś ma LD o OBE, to powinien byc tego świadomy i nie psuc pojęc. Amen
Ganimedes - Z własnego doświadczenia przypuszczam że mózg pracuje na innych częstotliwościach podczas LD, które są zazwyczaj dośc wyraziste i objawiają się w fazie raczej płytkiego snu, a na innych podczas głębokiego - kiedy to wyspępują pokręcone, chaotyczne sny będące jedynie oddźwiękiem naszych doświadczeń. Jeśli mocno afirmowałeś się LD, to LD mogło stac się jedynie "tematem" nieświadomego snu (mam nadzieje że zrozumiałeś o co mi chodzi :) )
CYTAT
-Za dnia się nie afirmuję i nie myślę o OOBE (Może to jest moim błędem).
-Sny pamiętam rano - do 15 minut. Ale ze względu na złe wyniki nie staram się sobie ich zapisywać.
To są poważne błędy. Przede wszystkim techniki wyjścia, osiągania świadomych snów są dośc indywidualne. Ważna jest też odpowiednia ilośc snu.
Metodą która działa u mnie na 90% jest wspomaganie się melatoniną( i którą mogę stosowac niestety tylko raz w tygodniu ) jest pójście spac w miarę wcześnie w piątek, obudzenie i rozbudzenie się wcześnie w sobotę, a następnie wszamanie ~0,25 mg melatoniny, i dalsze pójście spac.
Stała suplementacja melatoniną również może miec pozytywny wpływ, poczytaj o tym ;)
Pozdrawiam