|
|
![]() ![]() |
18.09.2012 - 08:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Temat na pewno byl ale nie moge znalezc...(pojawia sie napis,ze wystapil blad).
Troche mnie dziwi,ze wielcy tego tematu wrzucaja oba pojecia do jednego worka. "Istnieje powiązanie zjawiska OOBE ze świadomym snem. Istnieją różne opinie na ten temat – od poglądu, że oba doświadczenia są identyczne (różne jest tylko sposób osiągania danego stanu), po zdanie, że są to dwie różne rzeczy o podobnych skutkach fizjologicznych. Wśród ezoteryków najpowszechniej uważa się, że SWIADOMY SEN TO WYLACZNIE WYTWOR PODSWIADOMOSCI SNIACEGO, NATOMIAST OOBE TO DOSWIADCZENIE REALNEJ NIEFIZYCZNEJ RZECZYWISTOSCI" Osobiscie obiema rekami podpisuje sie pod tym,ze sen to sen a oobe snem nie jest.Ciekawi mnie jakie Wy macie zdanie na ten temat. |
|
|
|
21.09.2012 - 21:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dla mnie to wygląda tak że w świadomym śnie to ty kreujesz swoją rzeczywistość,jest to coś co dzieje się w twoim umyśle a nie poza nim. Natomiast w oobe jesteś jakby obserwatorem i nie masz wpływu na otaczający cię świat. No chyba że jesteś w OSPUO tu możesz kreować wszystko co podpowie ci fantazja:)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |