Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Ospuo A Oobe
damiano
post 14.08.2007 - 15:42
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1219

OOBE nie doświadczyłem ani razu. Jednak odkąd zacząłem sie interesować oobe 3-krotnie przechodziłem tzw OSPUO. Zawsze doświadczałem tego rano po przebudzeniu. Pisk w uszach i uczucie opuszczania własnego ciała. Za każdym razem zastanowaiałem sie czy to OOBE. Jednak zbyt wiele rzeczy sie nie zgadzało. Powrót do ciała i przebudzenie.

Chciał bym sie dowiedzieć czy wy też doświadczyliście OSPUO i jakie są różnice między OOBE. Dlaczego doświadczałem OSPUO a nie OOBE ? Które z doświadczeń jest ciekawsze ,bardziej niesamowite ?

Z dołu dzięki i przepraszam jeśli zaśmiecam. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 14.08.2007 - 16:34
Post #2

Guests

Musze Ciebie zasmucić, ale z tego co napisałeś nie doświadczyłeś nawet OSPUO. Najpierw trzeba wyjść z ciała żeby mówić o jakimś obszarze stworzonym przez własny umysł. To co Ty opisujesz jest częstym objawem występującym na chwile przed opuszczeniem ciała.

O różnicach raczej nie można mówić, bo to są zupełnie inne pojęcia.
+Quote Post
damiano
post 14.08.2007 - 16:52
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Angello @ 14.08.2007 - 17:34) *
. To co Ty opisujesz jest częstym objawem występującym na chwile przed opuszczeniem ciała.

Myślę ze nie do końca. Wydaje mi się żę opuściłem ciało. Podczas bardzo intensywnego pisku poczułem jak odpływam czy też za 1 razem unoszę sie ,uczucie bardzo realistyczne. Po pewnym czasie zaczynam widzieć obraz ,za każdym razem znajdowałem sie we słasnym pokoju ,chodziłem po nim ,dotykałem przedmiotów . Wysztko bardzo dokładnie pamiętam.
Profile CardPM
+Quote Post
obe_jerry
post 14.08.2007 - 18:07
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 881

Oj Damiano, damiano.....mylisz pojęcia i nie bardzo wiesz chyba co każe z nich oznacza.
Radze Ci zajrzeć do przeczytania kilku książek i częstego czytania wątków na forum.
Napisałeś że wydaje ci sie ze wyszedłeś z ciała ale ze to nie bylo oobe....no chwila chwila a co oznacza oobe?? Out Of Body Experience czyli Doświadczenie Poza Ciałem.
Co wg Ciebie oznacza "doświadczyłem OSPUO ale nie OOBE"?? OSPUO to Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora, ale żeby go doświadczyć należy mieć OOBE czyli opuścić Ciało.
Czy to mentalnie czy przez wyjście niefizycznym ciałem, ale jednak najpierw trzeba tego doświadczyć.
Zresztą lepiej poczytaj troche o tym.
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 14.08.2007 - 18:09
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

OBE jak sama nazwa z angielskiego wskazuje oznacza doświadczenie poza ciałem, zaś OSPUO jest obszarem stworzonym przez umysł obserwatora. Więc są to dwie różne rzeczy. A zatem znacznie poprawniej byłoby powiedzieć, że doświadczyło się wyjścia z ciała do obszaru stworzonego przez umysł obserwatora.

edit:
i obe_jerry dobrze gada
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 14.08.2007 - 18:43
Post #6

Dusza Towarzystwa

Dzięki. Czyli wychodzi na to że to chyba LD...
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 14.08.2007 - 18:49
Post #7

Dusza Towarzystwa

Ja już przestałam się zastanawiać co to było - LD, OBE czy jak to tam jeszcze nazwać. Jak gdzieś byłam świadomie - czy to w moim pokoju czy w jakimś innym miejscu fizycznym bądź nie - to nazywam to podróżą. A tylko z konieczności to określam, bo często jest np tak, że wychodzisz z ciała i jesteś w swoim pokoju fizycznym a zaraz potem przenosi cię do astrala. No i co? trzeba by to dzielić na dwie części. A tak to była to po prostu podróż.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 14.08.2007 - 19:39
Post #8

Guests

Damiano, możesz napisać co Ci się nie zgadzało?
Jeśli myślisz, że po wyjściu z ciała wszystko wygląda tak samo jak w rzeczywistości to się mylisz. Równie dobrze możesz po opuszczeniu ciała znaleźć się w zupełnie innym miejscu niż z niego wyszedłeś. Nawet ja w swojej krótkiej historii mam takie przypadki.
+Quote Post
damiano
post 14.08.2007 - 20:02
Post #9

Dusza Towarzystwa

Za każdym razem był to moj pokój. Dobrze pamiętam jak podszedłem do szafki gdzie wisiały karteczki z numerami. Chciałem zapamiętać numer aby po przebudzeniu udowodnić sobie że to jest prawdziwe. Oczytwiście na szafie nie mam żadnych karteczek. Następnie podszedłem do łóżka chcąc zobczyć moje ciało. Ciała oczywiście nie było a łóżko było złożone ( w rzeczywistosci rozłożone). Gdy dotykałem łóżka czułem je. Gdy przechodziłem obok łazienki zobaczyłem pochylającego się nad sedesem ojca który nagle zaczyna patrzeć w moją strone :| (tata oczywiście spał). W pokoju siostry również byłem ,siostra spała i jedynie to sie zgadzało :)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 14.08.2007 - 20:21
Post #10

Guests

CYTAT(damiano @ 14.08.2007 - 21:02) *
Za każdym razem był to moj pokój. Dobrze pamiętam jak podszedłem do szafki gdzie wisiały karteczki z numerami. Chciałem zapamiętać numer aby po przebudzeniu udowodnić sobie że to jest prawdziwe. Oczytwiście na szafie nie mam żadnych karteczek. Następnie podszedłem do łóżka chcąc zobczyć moje ciało. Ciała oczywiście nie było a łóżko było złożone ( w rzeczywistosci rozłożone). Gdy dotykałem łóżka czułem je. Gdy przechodziłem obok łazienki zobaczyłem pochylającego się nad sedesem ojca który nagle zaczyna patrzeć w moją strone :| (tata oczywiście spał). W pokoju siostry również byłem ,siostra spała i jedynie to sie zgadzało :)

Czyli normalka.. powiedziałbym, że OSPUO, co nie zmienia faktu, że OBE też doświadczyłeś. Takie jest moje zdanie.
+Quote Post
damiano
post 14.08.2007 - 20:34
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Angello @ 14.08.2007 - 21:21) *
Czyli normalka.. powiedziałbym, że OSPUO, co nie zmienia faktu, że OBE też doświadczyłeś. Takie jest moje zdanie.

Jeśli to prawda to sie ciesze :]
Jeśli to było oobe ... szczerze spodziewałem się czegoś innego czytając wasze doświadczenia i opisy . Sprawa zostaje niewyjaśniona tak myśle. :)
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 14.08.2007 - 21:13
Post #12

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Wygląda mi to na prowokację... Wiesz co to OSPUO, jednak rozgraniczasz to z OBE... ciekawe. Widocznie nie miałeś nic lepszego do roboty. Nie uwierzę że osoba przeżywająca taką sytuacje, ma jakiekolwiek wątpliwości. Rzeczywiście, czytając posty, na pewno nie wymyślił byś głupszego pytania..
Profile CardPM
+Quote Post
Smartek
post 14.08.2007 - 21:51
Post #13

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 311

Z tego co ja czytalem na forum to po przezyciu OBE nie powinno sie miec zadnych watpliwosci.
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 15.08.2007 - 09:57
Post #14

Dusza Towarzystwa

Mam wielkie wątpliwości więc myśłę że to jednak nie oobe. Kiedyś dałem temat i wyszło na to że prawdopodobie było to OSPUO. Bez żadnych prowokacji ,poprostu nie jestem na tyle oczytany w tych zagadnieniach.
Profile CardPM
+Quote Post
nerhaa
post 15.08.2007 - 14:41
Post #15

Guests

A ja się też zgodzę, że można mieć wątpliwości czasem - u mnie się okazało, że zabawa, w którą się bawię, też prowadzi do obszarów niefizycznych takich jak focus 12,15, 27 etc - można to nazwać oobe, albo nie - mi też podchodzi najbardziej stwierdzenie podróż - olewam co to za focus, bo mi się miesza w głowie potem i jak mi ktoś na forum powiedział, że robię to co Moen (nie identyko, ale idę tą ścieżką), to oniemiałem trochę i miałem wątpliwości, czy mi ktoś kitu nie wciska, albo czy zatem moen nie ściemnia, bo tyle czasu chciałem mieć oobe, a ja choć go nie miałem docierałem w te miejsca i jeszcze jaka głupota, bo w ogóle nie znałem ich potencjału. Rano miałem jazdę - byłem napalony - mówię - łyknę całego Moena i będę wiedział co robić - ale im więcej czytałem, tym bardziej się bałem, że się okaże, że czytając się programuję - tzn - to co czytam potem zobaczę - a ja chcę sam wiedzieć, czy to tam jest a potem najwyżej zweryfikować - wówczas będę miał pewność, bo przecież nie mogę znać obszarów, o których jakby nie czytałem w ŚF.. więc jednak znowu nie czytam:)

Darek mówi: Wyyebać dziurę w systemie, a ja dodam jeszcze, że najpierw to trzeba niezłą dziurę wyje*** w swoim systemie przekonań...
+Quote Post
VVi
post 15.08.2007 - 22:12
Post #16

Dusza Towarzystwa

nerhaa, w sumie to masz rację z tym czytaniem. Jak się człowiek naczyta to się potem sugeruje tym, co przeczytał. Ja już sobie troszkę poczytałam i wystarczy, teraz potrzebuję przejść do czynów. Teoria po pewnym czasie staje się również nudna.
I świętą racją jest - trzeba najpierw wyyjebać dziurę w swoim systemie przekonań, a potem zabierać się za ogół.
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 22.08.2007 - 06:33
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

CYTAT(damiano @ 15.08.2007 - 09:57) *
Bez żadnych prowokacji ,poprostu nie jestem na tyle oczytany w tych zagadnieniach.

No właśnie damiano, czas to zmienić... zacznij więcej czytać.. polecam ksiązki Roberta Monroe no i Sugiera.. choć Moena także warte są uwagi, ale dla mnie są zbyt suche. No i oczywiście czytaj nasze forum xD
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic