oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Ssild
pigsonwings
post 28.01.2013 - 16:55
Post #1

haereticus
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Dosc nowa bardzo skuteczna technika (przynajmniej u mnie skutkuje)

Senses Initiated Lucid Dream

enjoy
Go to the top of the page

+Quote Post
Darek Sugier
post 28.01.2013 - 21:02
Post #2

Dusza Towarzystwa

Przecież to jest zbiór starych metod, tylko nazwa nowa, ale fajnie, że jest propagowane :)

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
pigsonwings
post 28.01.2013 - 21:09
Post #3

haereticus

Notatnik

no nie wiem z tym sie nie spotkalem wczesniej (przynajniej ja) tu jest 1 metoda opisana, w moim przypadku skuteczna i w miare banalna.
..................................

Najlepiej jest ćwiczyć po 4-5 godzinach snu. Dla zwiększenia efektu możesz połączyć SSILD z techniką WBtB, jednak nie jest to konieczne. Nie wykonuj tej techniki, gdy kładziesz się wieczorem spać, bo nie będzie działać! Jedynym wyjątkiem są popołudniowe drzemki, ponieważ wtedy wchodzimy bezpośrednio w fazę REM.

Powtórz następujące procedury 4-5 razy. Nie rób zbyt wielu powtórzeń, nawet jeśli nie czujesz żadnej różnicy. Pamiętaj, że nie robisz WILD?a. Ty po prostu przygotowujesz grunt pod LD lub OBE, które mają nastąpić później. Jeśli wykonasz za dużo powtórzeń, istnieje ryzyko, że nie będziesz mógł zasnąć, co zaprzepaści Twoje starania.

a) Wzrok

Zamknij oczy i wpatruj się w ciemność za powiekami przez 15-20 sekund. Postaraj się wyłapać jakiekolwiek kolory, światła lub obrazy, ale nie wysilaj mięśni oczu. Jeśli nie widzisz nic oprócz ciemności, to też jest OK. Pamiętaj, nie staramy się wywoływać snu będąc obudzonym, więc nie rób niczego na siłę. Jest całkowicie w porządku, nawet jeśli nic nie czujesz.

b) Słuch

Słuchaj odgłosów w uszach przez 15-20 sekund. Są szanse, że będziesz słyszeć trochę lekkiego buczenia lub brzęczenia. Sprawdź, czy możesz usłyszeć te dźwięki wyraźniej. Jeśli nic nie słyszysz, to też w niczym nie przeszkadza.

c) Dotyk

Zwróć uwagę na jakiekolwiek dziwne odczucia w ciele, takie jak: ciężkość, mrowienie lub wrażenie ruchu. Szczególnie przyjrzyj się takim częściom ciała jak: głowa, ręce, palce, brzuch, nogi i stopy. Ponownie ? jest OK, jeśli nie czujesz nic dziwnego.

Powyższe czynności powinny być wykonywane spokojnie, powoli, leniwie i bez jakichkolwiek racjonalnych myśli. Czas trwania: 15-20 sekund jest podany tylko mniej więcej dla orientacji, więc nie licz go w myślach! Może się zdarzyć, że po kilku powtórzeniach zaczniesz odczuwać senność. W tym momencie Twój umysł może odpłynąć i zapomnisz, aby kontynuować ćwiczenie. I bardzo dobrze, bo dokładnie tego oczekujemy! Kiedy to się stanie, po prostu lekko się ocknij i zacznij ponownie od tego miejsca gdzie skończyłeś. Jeśli straciłeś rachubę powtórzeń, zwyczajnie zacznij od nowa

Znajdź najwygodniejszą pozycję i zaśnij tak szybko, jak to możliwe. Im szybciej zaśniesz, tym większa szansa na sukces!

+Quote Post
Darek Sugier
post 28.01.2013 - 21:21
Post #4

Dusza Towarzystwa

Cyt:
Technika SSILD posiada wiele podobieństw do innych metod świadomego śnienia, takich jak WILD, MILD itp. Tak naprawdę to możesz uznać SSILD jako pochodną tych metod. Możesz ją po prostu uznać za starą metodę z nową nazwą, albowiem różni się nieznacznie od innych technik. Również nie jestem pewien, czy ta nazwa nie została już gdzieś indziej użyta, więc jeśli była to proszę dać mi znać, żebym mógł ją zmienić na jakąś inną.

-----EDIT-----
Ale jak mówię: fajnie, że propagowane :)

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
Sinepron
post 29.01.2013 - 07:05
Post #5

Przechodzień

Najlepsze jest to że działa, na dodatek byłem na skraju snu a jawy i niestety się przestraszyłem :D

+Quote Post
pigsonwings
post 29.01.2013 - 10:08
Post #6

haereticus

Notatnik

CYTAT(Darek Sugier @ 28.01.2013 - 21:21) *
Cyt:
Technika SSILD posiada wiele podobieństw do innych metod świadomego śnienia, takich jak WILD, MILD itp. Tak naprawdę to możesz uznać SSILD jako pochodną tych metod. Możesz ją po prostu uznać za starą metodę z nową nazwą, albowiem różni się nieznacznie od innych technik. Również nie jestem pewien, czy ta nazwa nie została już gdzieś indziej użyta, więc jeśli była to proszę dać mi znać, żebym mógł ją zmienić na jakąś inną.

-----EDIT-----
Ale jak mówię: fajnie, że propagowane :)

DS

2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera
porady Darka Sugiera na oobe.pl

no tak ale różni sie troche od WILDa i MILDa. Dlatego uważam ja i tak za cos nowego.

+Quote Post
Krisss
post 30.01.2013 - 19:26
Post #7

Dusza Towarzystwa

OK, ja tego SSILDA bede probowal juz tej nocy. Jedna rzecz mi tylko nie pasuje - cwiczenie ma trwac bardzo krotko (3x20sec) x 5, a nastepnie nalezy zasnac jak najszybciej. Ja czasem probuje zasnac calymi godzinami, bez skutku, wiec chyba nie mam zadnych szans...

+Quote Post
Darek Sugier
post 30.01.2013 - 19:53
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Krisss @ 30.01.2013 - 19:26) *
OK, ja tego SSILDA bede probowal juz tej nocy. Jedna rzecz mi tylko nie pasuje - cwiczenie ma trwac bardzo krotko (3x20sec) x 5, a nastepnie nalezy zasnac jak najszybciej. Ja czasem probuje zasnac calymi godzinami, bez skutku, wiec chyba nie mam zadnych szans...

No to ciut wcześniej wstań, tak by być bardziej sennym, np. o 30 min wcześniej, lub nawet o godzinę. Wstań na początek nie po 5, a 4h snu.

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
Tommi_J
post 30.01.2013 - 20:00
Post #9

Przyjaciel Rodziny

Hmm, no nie wiem, nie wiem.
Spróbowałem wieczorem przed snem i nad ranem i nie mogłem po tym zasnąć - jakoś dziwnie to na mnie działa. Spróbuję jeszcze parę razy aby próba była bardziej wiarygodna, na razie nie wyszło.

+Quote Post
Krisss
post 01.02.2013 - 18:21
Post #10

Dusza Towarzystwa

Dzisiejszej nocy zrobilem taki seansik SSILDa. Zdrowy duch wciaz odmawia wyjscia ze zdrowego ciala ale ciekawe rzeczy zaczynaja sie dziac.
Np po kilku minutach moja uwaga zaczela samoczynnie przenosic sie na kolejny zmysl. Czyli ze z poczatku 'postanowilem' przenosic uwage ze wzroku na sluch i potem na dotyk. Ale po kilku minutach po prostu zorientowalem sie - bez zadnej swiadomej decyzji - ze jestem juz skupiony na kolejnym zmysle.

Jeszcze inna ciekawa rzecz : pod koniec tego krotkiego w sumie seansu, rownie samoczynnie 'wlaczyl 'mi sie kolejny zmysl, wech. To bylo zupelnie nieprzewidziane. Po prostu zaczalem raptem skupiac sie na odczuciu powietrza przeplywajacego przez nos. Moze dlatego ze kiedy przestalem palic - juz wiele lat temu - to powrocil mi wech i od tego czasu jest on dla bardzo wazny...?
Ciag dalszy nastapi.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park