oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Nowa Książka
Draq
post 20.03.2013 - 13:50
Post #1

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

22 kwietnia 2013 Skończę pisać książkę traktującą o podróżach astralnych.
Nie jest to opis doświadczeń, lecz wiedza teoretyczna i praktyczna, która z tych doświadczeń wynika. Przez 4 lata pisałem książkę, która z założenia miała być głęboką podróżą, z którą utożsamiłby się czytelnik. Nie zrealizowałem tego celu dotychczas, ponieważ ciągle pojawiały się w moim życiu istotne doświadczenia, których szkoda byłoby pominąć.
Obecnie pisana przeze mnie książka nie ma żadnych założeń. Poczułem, by zebrać moją wiedzę na temat oobe i opublikować. Wiem, że dla wielu będzie to przydatna lektura. Panuje pogląd, że w internecie zostało już wszystko napisane. Nie czytałem wszystkich informacji (nie czytałem także książek moena ani monroe'a), jednak zauważyłem, że informacje te nie zahaczają nawet o to, czym w istocie jest OOBE, a cześć z nich dezinformuje. To co piszę może być kontrowersyjne nawet dla osoby, która jest obyta w temacie.
Panuje pewien wspólnie obrany pogląd teoretyczny na temat oobe, który intelektualnie jest logiczny i sensowny. Wdg. mojego czucia powstrzymuje on znacznie przed doświadczaniem podróży astralnych.
Książka mojego autorstwa traktuje przede wszystkim o duchowych i fizycznych aspektach ludzkiego życia, które bezpośrednio mają wpływ na podróże astralne. Choć szczegółowo opisuję techniki, to dla mnie oobe jest po prostu wynikiem ubocznym stylu życia, poszerzania świadomości człowieka- często o tym wspominam.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na niedawno założone przeze mnie forum:
www.kochaj.webd.pl/forum
Oraz na bloga: www.niejedzacy.blogspot.com
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 20.03.2013 - 15:33
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Wielu współcześnie oświeconych co ciekawe nie miewa podróży astralnych. Sam rozwój duchowy jest czym innym z punktu widzenia oświecenia , czym innym z punktu widzenia oobe, a jeszcze czym innym z punktu widzenia szamanizmu.Nie chcę brutalnie systematyzować, bo prawda może być inna, ale każda inna droga duchowa niż medytacja to nawarstwianie iluzjii, materiału mentalnego.

+Quote Post
Draq
post 20.03.2013 - 16:51
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Twistoid, cokolwiek napiszę, to jedynie informacje. Nie chcę, by ktokolwiek uznawał je za prawdę.
Liczę się również z tym, że moja wypowiedź może zostać źle zrozumiana, oraz że są osoby, które zrozumieć nie chcą. Dla tych co są otwarci pragnę wyjaśnić:
CYTAT
Nie chcę brutalnie systematyzować, bo prawda może być inna, ale każda inna droga duchowa niż medytacja to nawarstwianie iluzjii, materiału mentalnego.

Nie widzę w tym nic brutalnego, ponadto uważam tak samo.
Kiedyś się denerwowałem, gdy wspominałeś że doświadczenia które między innymi ja opisywałem są iluzją. Jednak tak pragnąłem poznać prawdę że przyjąłem taką możliwość. Doszedłem do tego, że faktycznie tak jest. Jesteś źródłem inspiracji i w znacznym stopniu przyczyniłeś się do tego, że boleśnie i niechętnie porzuciłem wyobrażenia na mój temat oraz na temat tzw."rozwoju duchowego".
W książce pragnę wyrazić, co rozumiem poprzez OOBE, co rozumiem poprzez medytację, oraz rozwój duchowy. Wtedy każdy, kto będzie czytać moje wypowiedzi, będzie mógł lepiej je zrozumieć, oraz nie będzie tak dużego podziału.
Dla mnie zrzucenie iluzji na temat ciała fizycznego, oraz innych ciał niefizycznych którymi można podróżować w oobe, to bycie poza tymi ciałami. „Poza ciałem” dla mnie oznacza tyle, co poza iluzją . Tyczy się to także planów astralnych, które są po prostu innymi iluzjami.
Osoby, które uświadomiły (doświadczyły) kim są w swej prawdziwej istocie są dla mnie poza ciałem. Są świadome źródła-JA, które te ciało tworzy.
Osoby, które mają obsesje na punkcie oświecenia i uznają oobe za ich drogę, to mogą łatwo zatracić się w tym, że są innymi ciałami-niefizycznymi.
OOBE traktuje jako doświadczenie umysłu, które tak jak inne jest iluzją. Po doświadczeniu medytacji, w łatwiejszy sposób można podróżować astralnie.

Nie chcę w tym temacie wchodzić w dyskusje. Służył on tylko i wyłącznie do poinformania o moich planach.
Pragnąłbym jednak wyjaśniać moje wcześniejsze wypowiedzi, by były lepiej zrozumiałe.

+Quote Post
Raf198
post 20.03.2013 - 17:06
Post #4

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

hej wspomnij w książce o zagrożeniach oobe, o istotach które manipulują śpiącymi i ich myślami.
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=7593
powinieneś ostrzec czytelników, bo nie wiem czy wiesz ale oobe jest w jedną stronę i nie da się wycofać, wiem to z własnego przeżycia

+Quote Post
pigsonwings
post 20.03.2013 - 21:15
Post #5

haereticus

Notatnik

CYTAT(Draq @ 20.03.2013 - 13:50) *
Nie czytałem wszystkich informacji (nie czytałem także książek moena ani monroe'a), jednak zauważyłem, że informacje te nie zahaczają nawet o to, czym w istocie jest OOBE, a cześć z nich dezinformuje. To co piszę może być kontrowersyjne nawet dla osoby, która jest obyta w temacie.

To moze byc ciekawe, nie przeczytałeś tak naprawde głównych książek o tej tematce (od których każdy chyba zaczynał, napewno większość), nie mówie że źle aczkolwiek sam uważam, że wiedza teoretyczna z tych ksiażek jest niezbędna aby rozróżnić sporo podstawowych faktów. Co to OOBE tak naprawde nikt nie wie czym ono jest do końca w zupełności, wiec wydaje mi sie że nie mozna uznać że te ksiazki nie zahaczają o OOBE, tylu ile jest ludzi tyle będzie opini. Sam bardzo szanuje obu, Monroe za prekursorstwo, a Moena za oddanie i pomoc zagubionym. I jedno pytanko skąd możesz wiedzieć że nie zahaczająone o istote OObe skoro ich nie czytałeś?

pzdr

+Quote Post
Zbyszek
post 21.03.2013 - 07:56
Post #6

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

to fakt , cos jest w tym co pisze Draqu. W wiekszosci ksiazek opisuje sie podroze po roznych terytoriacha nie uwzglednia zmiany stanow swiadomosci a w szczegolnosci tych najwyzszych. Autorzy tak tacni a nie mowia zbyt duzo o samym oswieceniu, o zaswieceniu sie jazni, o terytoriach wiecznego szczescia i swiatla. Przyjdzie na to tez kiedys czas i puszcza ludziska pare.:))
Czasami wystarczy pare przykladow, paru smialkow i sie reszta rozkreci, nie obawiajac posadzen o nadgorliwosc. Potrzebne sa dobre przyklady a potem poleca tym sladem inni. Daro sie rozszalal a tym czasem nawet mi latwiej teraz myslec, ze z samym Bogiem tez ozmawiam. Jakos leb mi juz nie spada, gdy o tym sobie pomsle. A wiec Draqu spiesz sie powoli i pisuj dobrze:)))

RAlf nie paniukuj. Mysli jak to mysli, daja sie podsuwac, gdyz taka maja lepkosc. Gdyby tego nie robily, nie byloby calej ewolucji, nas, istot zywych by nie bylo:))

+Quote Post
MadziaKK
post 21.03.2013 - 08:33
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Draq @ 20.03.2013 - 16:51) *
...

Nie chcę w tym temacie wchodzić w dyskusje. Służył on tylko i wyłącznie do poinformania o moich planach.
Pragnąłbym jednak wyjaśniać moje wcześniejsze wypowiedzi, by były lepiej zrozumiałe.

:)

+Quote Post
turysta49
post 21.03.2013 - 13:05
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Draq @ 20.03.2013 - 13:50) *
Nie jest to opis doświadczeń, lecz wiedza teoretyczna i praktyczna, która z tych doświadczeń wynika. Przez 4 lata pisałem książkę, która z założenia miała być głęboką podróżą, z którą utożsamiłby się czytelnik. Nie zrealizowałem tego celu dotychczas, ponieważ ciągle pojawiały się w moim życiu istotne doświadczenia, których szkoda byłoby pominąć.

Pisz za głową i sercem i nie słuchaj "doradców".
A czy książka będzie dobra - zweryfikuje rynek.
Ale - pisz.

+Quote Post
Foks
post 21.03.2013 - 19:49
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Raf198 @ 20.03.2013 - 17:06) *
hej wspomnij w książce o zagrożeniach oobe, o istotach które manipulują śpiącymi i ich myślami.
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=7593
powinieneś ostrzec czytelników, bo nie wiem czy wiesz ale oobe jest w jedną stronę i nie da się wycofać, wiem to z własnego przeżycia

Dziwne bo ja doświadczyłem fakt myśle o tym, ale wszystko z umiarem jak wyjde to fajnie a jak nie nie ma płaczu...o wszystkim można zapomnieć tak jak o dragach czy o dawnej miłości bo liczy sie to co jest teraz:)
Z moich obserwacji potrafie się czasami łączyc z innymi wymiarami równoległymi mam tam inne rodziny dzieci i wszystko oglądam z perspektywy drugiej osoby. To też ciekawe haaa!!

+Quote Post
uncommon
post 04.05.2013 - 20:28
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witaj Draq.

Kiedy zamierzasz wydać tą książke. ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park