|
|
![]() ![]() |
21.10.2006 - 07:01
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
O OOBE dowiedziałem sie pare dni temu , ale nie mialem za bardzo kiedy cwiczyc , przedwczoraj zdawalo mi sie ze przez chwile czulem wibracje , a dzisiejszej nocy totalna klapa , polozylem sie o 21 , wstalem o 3 , o 4 polozylem sie znowu , probowalem osiagnac stan releksacji , ale nie moglem , wiem ze aby osiagnac wibracje nalezy skupic sie na ciemnosci przed oczami , lecz gdy ja to robie zaczynaja bolec mnie oczy i brew zaczyna mi skakac, chyba jestem za bardzo zwiazany do ciala fizycznego , mam glupie pytanie gdy skupiacie sie na ciemnosci to jak to robicie skupiacie wzrok na ciemnosci znajdujacej sie przed wami , czy rozluzniacie sie calkowicie i koncentrujecie sie na ciemnosci "wyobrazonej" , nie wiem jak to nazwac....... chyba jestem poprostu kompletnym beztalęciem.....myslalem ze w drugim swiecie bede mogl byc wreszcie soba i byc wolnym.... szkoda ze nie potrafie sie wyzwolic.......... wiem ze moze troche ciezko zrozumiec o co mi chodzi.... wiec poprostu spytam , jaki jest najlepszy spobo na osiagniecie wibracjii , jak juz osiagne wibracje to dopiero bede sie martwil wyjsciem
|
|
|
|
21.10.2006 - 08:03
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Musisz podejsc do tego troche z dystansem a nie tak ze jak mi sie nie uda to.... mialem podobny problem na początku też ;) praktyka czyni mistrza musisz ciagle próbowac i próbowac bo wiesz o obe dopiero kilka dni a niektórzy zeby wyjsc czekaja kilkanascie miesięcy... cwicz trans lub próbuj rano i wieczorem
|
|
|
|
21.10.2006 - 08:08
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
O OOBE dowiedziałem sie pare dni temu , ale nie mialem za bardzo kiedy cwiczyc , przedwczoraj zdawalo mi sie ze przez chwile czulem wibracje , a dzisiejszej nocy totalna klapa , polozylem sie o 21 , wstalem o 3 , o 4 polozylem sie znowu , probowalem osiagnac stan releksacji , ale nie moglem , wiem ze aby osiagnac wibracje nalezy skupic sie na ciemnosci przed oczami , lecz gdy ja to robie zaczynaja bolec mnie oczy i brew zaczyna mi skakac, chyba jestem za bardzo zwiazany do ciala fizycznego , mam glupie pytanie gdy skupiacie sie na ciemnosci to jak to robicie skupiacie wzrok na ciemnosci znajdujacej sie przed wami , czy rozluzniacie sie calkowicie i koncentrujecie sie na ciemnosci "wyobrazonej" , nie wiem jak to nazwac....... chyba jestem poprostu kompletnym beztalęciem.....myslalem ze w drugim swiecie bede mogl byc wreszcie soba i byc wolnym.... szkoda ze nie potrafie sie wyzwolic.......... wiem ze moze troche ciezko zrozumiec o co mi chodzi.... wiec poprostu spytam , jaki jest najlepszy spobo na osiagniecie wibracjii , jak juz osiagne wibracje to dopiero bede sie martwil wyjsciem Pare dni ?? Niektórzy trenują miesiącami, inni latami. Ty chciałbyś efekt po 2 dniach? Wsiądź za stery samolotu... nauczysz się nim latać w 2 ? Posadź dziecko na rower i czy ono pojmie nauke w 2 dni ?? OOBE jest trudniejsze od tego wszystkiego w w samolocie masz dokładne schematy postępowań... w OOBE nie. Po pierwsze zmień nastawienie kolego. Wieczorem postaram Ci się coś odpisac bo szykuję jeszcze 2 posty i czasu zabardzo niemam. Pozdrawiam. P.S. trenuj i bądź dobrej myśli |
|
|
|
21.10.2006 - 08:28
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Songo ma racje .... ja cwicze 2 tygodnie i jeszcze dobrze nie umiem opanowac wibracji raz juz bylem na skraju OOBE ale sie za bardzo podekscytowalem i ...klops:D
Aha i nie mozesz do tego podchodzic w taki sposob pamietaj dystans uspokojenie.. inaczej sie nie uda nie bedziesz zrelaksowany. Wiem ze chcesz jak najszybciej osiagnac oobe ale na to nie ma rady musisz cwiczyc. Ja mialem tak samo ale jak to zrozumialem systematycznie codziennie raz ze spokojem a na pewno zobaczysz efekty Pozdroo |
|
|
|
21.10.2006 - 08:59
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Spokojnie napewno ci sie uda. Ja interesuje sie OOBE od prawie 4 miesiecy a dopiero z 2 tygodnie temu poczulem pierwsze wibracje nie mowiac juz o wyjscu z ciala. Probowalem wielu technik ale kazde byly taki same w skutku. Nie dawaly efektu.
|
|
|
|
21.10.2006 - 09:22
|
|
|
dziękuje za rady , hmm wiec bede musial zmienic nastawienie.....eh z tym zawsze jest mialem problem ale to juz inna historia..... cóz thx Songo wieczorem sprawdze co mi napisałeś ,
|
|
|
|
21.10.2006 - 10:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Ja proponuje do wieczora poczytac troche samemu o technikach relaksacyjnych. Ja proponuje odliczanie od 100 do 0, musisz wyobrażać sobie każdą liczbe, ale jak to wykonujesz obierz sobie jakiś punkt zaczepienia z rzeczywistościa, np przejezdzające samochody na ulicach, lub cicha relaksacyjna muzyka w wieży (najlepiej cos spokojnego - klasyczna mozyka jest moim zdaniem odpowiednia)
|
|
|
|
21.10.2006 - 12:52
|
|
|
a wlasnie sobie przypomnialem cos..... jakos w czerwcu tego roku , zasnalem z sluchawkami na uszach , lezalem na boku. Nagle obudzilem sie znaczy , tak mi sie wydawalo . czulem jakbym mial 100 kg na sobie i jakies prądy(?) na policzkach ktore rozchodzili sie po calym ciele , najsmieszniejsze jest to ze widzialem siebie lezacego obok (przez jakas minute) caly czas slyszalem pisk i krzyk w uszach , potem jakbym znowu widzial z fizycznej perspektywy ale dalej nie moglem sie ruszac dopiero po jakis 5 minutach poderwalem sie usiadlem , gdy polozylem sie znowu znowu czulem ta dziwna energie , teraz wydaje mi sie ze moglby to byc wibracje sam nie wiem.....jak myslicie czy moglo to byc oobe? bo jesli tak to zaluje ze nie wiedzialem o tym wczesniej bo moglbym wykorzystac okazje spontaniczego OBE..... to co sadzicie?
|
|
|
|
21.10.2006 - 18:38
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
chyba miales oobe ale nie jestem pewien niech Ci odpisze Songo a te prady to wibracje:D
Pozdro |
|
|
|
22.02.2007 - 14:42
|
|
|
Oczy cię bolą i skaczą ci powieki dlatego że za mocno je ściskasz, wtedy samoistnie robi ci się zez podczas zamkniętych oczu. Rozluźnij się i wizualizuj coś.
|
|
|
|
22.02.2007 - 18:34
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zacznij od transu - nie myśl ze musisz odrazu miec oobe - trenuj trans a po czasie sam wyjdziesz i to niespodziewanie.Podobno najlepsze rezultaty ma się gdy starasz się totalnie odpręzyć a nie na siłę miec oobe i to jeszcze dzisiaj.
|
|
|
|
23.02.2007 - 17:46
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Omg... Weźcie mi też pomóżcie bo normalnie nic z tego!!! Ćwicze już miesiąć i nigdy nie miałem wibracji :(. Tylko raz przy BWG czułem jakbym się huśtał na chamaku. Po technice 4 + 1 też nigdy nie mam wibracji tylko taki pisko-szum. :(. Dzisiaj spróbowałem po raz kolejny. Warunki były wręcz idealne. Położyłem się fajnie, ładnie. W pewnym momencie usłyszałem jak chrapie, zrobiło mi się gorąco i tyle z tego było. A wszystko robiłem dobrze :/. Ja już tego nie wytrzymuje. Cały czas starałem się zasnąć i też nic z tego. Dodam, że jestem osobą, która W ŻYCIU nie zasnęłaby w pozycji leżącej na plecach. Nie wiem czy to mi pomaga utrzymać świadomość, czy przeszadza dojść do granicy snu i jawy. Nic już nie wiem...
|
|
|
|
23.02.2007 - 19:56
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Omg... Weźcie mi też pomóżcie bo normalnie nic z tego!!! Ćwicze już miesiąć i nigdy nie miałem wibracji :( Mogę cię pocieszyć ze niektórzy osiągają wymarzony cel po latach, ćwicz dalej bądź cierpliwy:) Spróbuj może przez LD polecam dla początkujących. Metoda 4+1 zanim mi się udało pierwsze 4 próby bez skutku później było już coś więcej niż tylko nieświadomy sen:) |
|
|
|
23.02.2007 - 21:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ćwicze już miesiąć i nigdy nie miałem wibracji. Po technice 4 + 1 też nigdy nie mam wibracji . Ja już tego nie wytrzymuje. Być moze problem tkwi w tym ,ze za wszelką cene chcesz mieć wibracje ,a co byś zrobił gdybyś wyszedł bez wibracji ,zdziwił byś się ?To wiedz ze bez wibracji też mozesz wyjsć , wibracje są powodem dla którego wielu ludzi przesataje cwiczyć,są ciągle spięci czekając na wibracje ,przez to im nie wychodzi,moze twój problem też ma w tym swoje podłoze pozdrawaim |
|
|
|
24.02.2007 - 19:37
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja miałem OOBE za pierwszym podejsciem ale juz za 2,3,4 nie .. i Juz tez trace wiare,myślałem ze za pierwszym razem odrazu potężne wibracje i wkoncu wyjście na pare sekund.. są dobrym znakiem i teraz niebedzie większych problemów mylilem sie.I Chyba wolał bym dochodzic od zera do tych wibracji i wyjscia,a nie ze odrazu mialem wibracje i out a teraz nic .. :( ale nie poddaje sie,dodam ze udało mi sie wyjść przy technice 4+1 .. i Wydaje mi sie ze do tego naprawde potrzeba dobrego podejścia.Ja Wtedy do tego wsumie w ogole niepodchodzilem bo chcialem osiągnąć LD,I nic niewidzialem o wibracjach.Z Checi na LD Wyszło mi OBE którego w ogole niechciałem,choć juz duzo otym widzialem.I Od wtedy sie tym mocno interesuje, i wstaje w nocy i wiem ze chce obe i poto wstaje,chce za wszelką cene to osiągnąć i nic,a wtedy tego nie chcialem i wyszło.Wydaje mi sie ze podejscie do sprawy jest kluczem do sukcesu.Ale sam nie wiem dokladnie jakie one powinno byc. Poprostu " Naturalne " Tak mi sie wydaje.. A Gdy myślimy " Obe WOOOW wyjde z ciałą " jakby niebylo napewno dla kazdego jest to cos niesamowitego i moze to w jakiś sposób przeszkadzać w Out-cie.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |